2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Készenléti jellegű beosztásokról egyeztettek

Hosz  |  2005. 05. 05., 12:12

Heiling Ottó Hosz alelnök mellett Tóvári Róbert, a veszprémi ,,Radar\" alapszervezet vezetője is részt vett azon a május 5-i egyeztetésen, melyen a készenléti jellegű beosztásokról szóló HM utasítás-tervezetről tárgyaltak. A szakértői egyeztetést Pál István ezredes, a HM KPSZH osztályvezetője vezette, a Hosz tisztségviselői mellett megjelentek a szakminisztérium humánpolitikai és jogi főosztályainak, valamint a HM HVK műveleti főcsoportfőnökségének képviselői is...

A szakértői egyeztetés május 5-i fordulóján Pál ezredes ismertette a humánpolitikai főosztálytól, a HM HVK müveleti főcsoportfőnökségéről és a Honvédszakszervezettől érkezett javaslatokat. Heiling Ottó alelnök közvetítve a Hosz - egy korábbi - javaslatát elmondta: szükség volna egy fogalammeghatározásra arról, mit is jelentenek a készenléti jellegü beosztások. Ennek tükrében aztán megállapítható lenne - már személyre szólóan is - a munkaidő-keret.

A tárgyaló felek abban maradtak, hogy a készülő Hjt. módosításában, vagy pedig a vonatkozó HM rendelet végrehajtási utasításában adnak egy általános megfogalmazást a készenléti jellegü munkakörökről. Ennek alapján pedig a parancsnokoknak már lehetőségük lesz a beosztások beazonosítására. A minisztérium és a katona-szakszervezet képviselői megfogalamzták, hogy nem HM utasításra, hanem miniszteri rendeletben történő szabályozásra van szükség. Heiling Ottó alelnök az egyeztetésen azt is javasolta, hogy az egész, szolgálat-teljesítésre vonatkozó fejezetet újra meg kellene vizsgálni, hiszen a készenléti jellegü beosztások csupán egy elemét képezik az egésznek. A differenciálás miatt az sem mindegy, - mondta a Hosz alelnöke - hogy valaki a légi irányításban dolgozik, vagy éppen portásként szolgál. Pál István ezredes hangsúlyozta, hogy az ügy megoldása nem lehet pénzügyi kérdés. A tárgyalások újabb fordulója a nyáron várható.    

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.