2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Értekezett a szárazföldi képviselet

Hosz  |  2005. 05. 11., 12:18

A szárazföldhöz tartozó alapszervezeti- és csoportvezetők is megtartották - Választmányi ülést előkészítő - haderőnemi gyűlésüket. A május 12-i, székesfehérvári rendezvényen Mészáros Géza elnök mellett a területi és szakmai ügyvivők is részt vesznek. Kun Ferenc haderőnemi képviselő rövid megnyitója után a Hosz elnöke tartott aktuális, az elmúlt időszak szakszervezeti eseményeiről szóló beszámolót... 

A Hosz elnöke arról tájékoztatta a megjelent alapszervezeti- és csoportvezetőket, hogy a - rendkívüli kongresszus utáni - tevékenységek átvétele folyamatos, az új, vezető tisztségviselők munkába álltak, személyügyi parancsuk május elsejével hatályos. Mészáros Géza kiemelte: a minisztérium és a szakszervezet közötti kapcsolat élő, a május 17-i héten már megtörténhet a kétoldalú - HM és a Hosz közötti - együttmüködési megállapodás aláírása is. A Hosz elnöke kitért rá, hogy a Juhász Ferenccel történt áprilisi találkozón a honvédelmi miniszternek elmondta, hogy a Hosz olyan szakszervezetként fog müködni, mely korrekt, tisztességes, a hivatásos és a szerződéses katonák érdekeit mindenkor szem előtt tartó véleményét mindig elmondja majd. A Hosz vezetője ezután az eddigi haderőnemi gyülések tapasztalatairól, a május végi Választmányi ülés előkészítettségéről tájékoztatott. Ezt követően Kun Ferenc elnökségi tag a szárazföldi haderőnemi képviselet 2004. évi zárszámadásáról, majd a 2005. évi költségvetés tervezetéről számolt be. Ezután a választmányi határozat-tervezeteket - többek között a Hosz 2005-ös fő feladatait, az egyes Hosz szervek támogatását, az Egység újság elkészítését, terjesztését - tárgyalta, majd fogadta el a szárazföldi képviselet.

A fórumon elhangzott kérdések, felvetések között Nyeste József debreceni alapszervezeti vezető az Egység újság terjesztési címlistájának pontosítását, dr. Ujfaludi Zoltán megbízott területi ügyvivő, szentesi alapszervezeti vezető pedig - a rendezvényeken történő megjelenés és a tagtoborzás fontossága miatt - a jelenlegi példányszám emelését javasolta. Az egyebek tárgyalása közben Jáger Tibor területi ügyvivő a május 30-31-i Választmányi ülés, valamint a nyári - köztük a július 16-i mogyoródi aquaparki és a szeptemberi, budapesti Hajógyári szigeti - szakszervezeti rendezvények programjáról adott hasznos információkat. A haderőnemi gyülés Németh Péter munkavédelmi ügyvivő aktuális - munkavédelmi érdekképviseletek megalakításáról, szakmai bejárásokról szóló - tájékoztatójával zárult.    

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.