2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 399 Ft   : 374 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Értekezett a szárazföldi képviselet

Hosz  |  2005. 05. 11., 12:18

A szárazföldhöz tartozó alapszervezeti- és csoportvezetők is megtartották - Választmányi ülést előkészítő - haderőnemi gyűlésüket. A május 12-i, székesfehérvári rendezvényen Mészáros Géza elnök mellett a területi és szakmai ügyvivők is részt vesznek. Kun Ferenc haderőnemi képviselő rövid megnyitója után a Hosz elnöke tartott aktuális, az elmúlt időszak szakszervezeti eseményeiről szóló beszámolót... 

A Hosz elnöke arról tájékoztatta a megjelent alapszervezeti- és csoportvezetőket, hogy a - rendkívüli kongresszus utáni - tevékenységek átvétele folyamatos, az új, vezető tisztségviselők munkába álltak, személyügyi parancsuk május elsejével hatályos. Mészáros Géza kiemelte: a minisztérium és a szakszervezet közötti kapcsolat élő, a május 17-i héten már megtörténhet a kétoldalú - HM és a Hosz közötti - együttmüködési megállapodás aláírása is. A Hosz elnöke kitért rá, hogy a Juhász Ferenccel történt áprilisi találkozón a honvédelmi miniszternek elmondta, hogy a Hosz olyan szakszervezetként fog müködni, mely korrekt, tisztességes, a hivatásos és a szerződéses katonák érdekeit mindenkor szem előtt tartó véleményét mindig elmondja majd. A Hosz vezetője ezután az eddigi haderőnemi gyülések tapasztalatairól, a május végi Választmányi ülés előkészítettségéről tájékoztatott. Ezt követően Kun Ferenc elnökségi tag a szárazföldi haderőnemi képviselet 2004. évi zárszámadásáról, majd a 2005. évi költségvetés tervezetéről számolt be. Ezután a választmányi határozat-tervezeteket - többek között a Hosz 2005-ös fő feladatait, az egyes Hosz szervek támogatását, az Egység újság elkészítését, terjesztését - tárgyalta, majd fogadta el a szárazföldi képviselet.

A fórumon elhangzott kérdések, felvetések között Nyeste József debreceni alapszervezeti vezető az Egység újság terjesztési címlistájának pontosítását, dr. Ujfaludi Zoltán megbízott területi ügyvivő, szentesi alapszervezeti vezető pedig - a rendezvényeken történő megjelenés és a tagtoborzás fontossága miatt - a jelenlegi példányszám emelését javasolta. Az egyebek tárgyalása közben Jáger Tibor területi ügyvivő a május 30-31-i Választmányi ülés, valamint a nyári - köztük a július 16-i mogyoródi aquaparki és a szeptemberi, budapesti Hajógyári szigeti - szakszervezeti rendezvények programjáról adott hasznos információkat. A haderőnemi gyülés Németh Péter munkavédelmi ügyvivő aktuális - munkavédelmi érdekképviseletek megalakításáról, szakmai bejárásokról szóló - tájékoztatójával zárult.    

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.

  Háború Művészete magazin

A francia hajóépítő óriásvállalat, a Naval Group 2022 második felében új programba kezdett. Mivel a cég vezetői szerint Franciaország jelentős lemaradásban van a dróntechnológia terén, ezért a Naval Group már csak profiljából adódóan is a személyzet nélküli felszíni hajók terén igyekszik vezető szerepet kivívni magának.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.