2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Értekezett a szárazföldi képviselet

Hosz  |  2005. 05. 11., 12:18

A szárazföldhöz tartozó alapszervezeti- és csoportvezetők is megtartották - Választmányi ülést előkészítő - haderőnemi gyűlésüket. A május 12-i, székesfehérvári rendezvényen Mészáros Géza elnök mellett a területi és szakmai ügyvivők is részt vesznek. Kun Ferenc haderőnemi képviselő rövid megnyitója után a Hosz elnöke tartott aktuális, az elmúlt időszak szakszervezeti eseményeiről szóló beszámolót... 

A Hosz elnöke arról tájékoztatta a megjelent alapszervezeti- és csoportvezetőket, hogy a - rendkívüli kongresszus utáni - tevékenységek átvétele folyamatos, az új, vezető tisztségviselők munkába álltak, személyügyi parancsuk május elsejével hatályos. Mészáros Géza kiemelte: a minisztérium és a szakszervezet közötti kapcsolat élő, a május 17-i héten már megtörténhet a kétoldalú - HM és a Hosz közötti - együttmüködési megállapodás aláírása is. A Hosz elnöke kitért rá, hogy a Juhász Ferenccel történt áprilisi találkozón a honvédelmi miniszternek elmondta, hogy a Hosz olyan szakszervezetként fog müködni, mely korrekt, tisztességes, a hivatásos és a szerződéses katonák érdekeit mindenkor szem előtt tartó véleményét mindig elmondja majd. A Hosz vezetője ezután az eddigi haderőnemi gyülések tapasztalatairól, a május végi Választmányi ülés előkészítettségéről tájékoztatott. Ezt követően Kun Ferenc elnökségi tag a szárazföldi haderőnemi képviselet 2004. évi zárszámadásáról, majd a 2005. évi költségvetés tervezetéről számolt be. Ezután a választmányi határozat-tervezeteket - többek között a Hosz 2005-ös fő feladatait, az egyes Hosz szervek támogatását, az Egység újság elkészítését, terjesztését - tárgyalta, majd fogadta el a szárazföldi képviselet.

A fórumon elhangzott kérdések, felvetések között Nyeste József debreceni alapszervezeti vezető az Egység újság terjesztési címlistájának pontosítását, dr. Ujfaludi Zoltán megbízott területi ügyvivő, szentesi alapszervezeti vezető pedig - a rendezvényeken történő megjelenés és a tagtoborzás fontossága miatt - a jelenlegi példányszám emelését javasolta. Az egyebek tárgyalása közben Jáger Tibor területi ügyvivő a május 30-31-i Választmányi ülés, valamint a nyári - köztük a július 16-i mogyoródi aquaparki és a szeptemberi, budapesti Hajógyári szigeti - szakszervezeti rendezvények programjáról adott hasznos információkat. A haderőnemi gyülés Németh Péter munkavédelmi ügyvivő aktuális - munkavédelmi érdekképviseletek megalakításáról, szakmai bejárásokról szóló - tájékoztatójával zárult.    

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.