2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Téma volt a kafeteria-rendszer

Hosz  |  2005. 05. 11., 15:59

Május 10-én a Honvédelmi Minisztérium Humánpolitikai Főosztályának kezdeményezésére HÉF szakértői értekezletre került sor a tárcánál bevezetésre tervezett választható béren kívüli juttatások(VBKJ), valamint a Hjt. folyamatban lévő módosítása ügyében. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Szincsák Gyula alelnök képviselte...

A tárca - VBKJ bevezetésével kapcsolatos - elképzeléseiről Erdélyi Lajos dandártábornok, HM humánpolitikai főosztályvezető, valamint dr. Alkéri István dandártábornok, HM KPSZH főigazgató tájékoztatta az érdekvédelmi szervezetek - Hosz, Hodosz, BEOSZ, CSÉSZ - megjelent képviselőt. Az elhangzottak alapján körvonalazódott a szakminisztérium által elképzelt rendszer: a juttatás a jogviszonyba lévő teljes állományra vonatkozna, ennek kialakítására bevonnák mind a pénztári, az üdültetési, beiskoláztatási, étkezési támogatásokat, mind a helyi közlekedési, valamint részben a tanulmányok költségfedezetét biztosító eddigi erőforrásokat. A juttatás két részből tevődne össze, ezek differenciált része a költségvetés helyzetétől függően lesz meghatározva. A személyenként rendelkezésre álló keretet a illetmény mértéke, a szolgálati jogviszonyban töltött idő is befolyásolná. Az új rendszer bevezetését az érdekképviseleti szervekkel történő egyeztetések, valamint a közeljövőben meginduló társadalmi vita lezárulása után, 2006 januárjában jelölte meg a HM.  A rendszer teljes kifejtésére vonatkozó konkrét adatokat, hatásvizsgálatok eredményeit az elkövetkező héten juttatja el a tárca a tervezetet előzetesen véleményező érdekvédelmi szervezetek - köztük a Hosz - számára. A Hosz vonatkozó álláspontját, és ez irányú javaslatait a előterjesztés, és a tagság véleményének megismerése után fogja kialakítani. A Hjt módosítására vonatkozó, vitára, véleményezésre alkalmas elképzelések ugyancsak az elkövetkező hétre készülnek el.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.