2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Téma volt a kafeteria-rendszer

Hosz  |  2005. 05. 11., 15:59

Május 10-én a Honvédelmi Minisztérium Humánpolitikai Főosztályának kezdeményezésére HÉF szakértői értekezletre került sor a tárcánál bevezetésre tervezett választható béren kívüli juttatások(VBKJ), valamint a Hjt. folyamatban lévő módosítása ügyében. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Szincsák Gyula alelnök képviselte...

A tárca - VBKJ bevezetésével kapcsolatos - elképzeléseiről Erdélyi Lajos dandártábornok, HM humánpolitikai főosztályvezető, valamint dr. Alkéri István dandártábornok, HM KPSZH főigazgató tájékoztatta az érdekvédelmi szervezetek - Hosz, Hodosz, BEOSZ, CSÉSZ - megjelent képviselőt. Az elhangzottak alapján körvonalazódott a szakminisztérium által elképzelt rendszer: a juttatás a jogviszonyba lévő teljes állományra vonatkozna, ennek kialakítására bevonnák mind a pénztári, az üdültetési, beiskoláztatási, étkezési támogatásokat, mind a helyi közlekedési, valamint részben a tanulmányok költségfedezetét biztosító eddigi erőforrásokat. A juttatás két részből tevődne össze, ezek differenciált része a költségvetés helyzetétől függően lesz meghatározva. A személyenként rendelkezésre álló keretet a illetmény mértéke, a szolgálati jogviszonyban töltött idő is befolyásolná. Az új rendszer bevezetését az érdekképviseleti szervekkel történő egyeztetések, valamint a közeljövőben meginduló társadalmi vita lezárulása után, 2006 januárjában jelölte meg a HM.  A rendszer teljes kifejtésére vonatkozó konkrét adatokat, hatásvizsgálatok eredményeit az elkövetkező héten juttatja el a tárca a tervezetet előzetesen véleményező érdekvédelmi szervezetek - köztük a Hosz - számára. A Hosz vonatkozó álláspontját, és ez irányú javaslatait a előterjesztés, és a tagság véleményének megismerése után fogja kialakítani. A Hjt módosítására vonatkozó, vitára, véleményezésre alkalmas elképzelések ugyancsak az elkövetkező hétre készülnek el.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.