2024. 07. 15. hétfő
Henrik, Roland
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Téma volt a kafeteria-rendszer

Hosz  |  2005. 05. 11., 15:59

Május 10-én a Honvédelmi Minisztérium Humánpolitikai Főosztályának kezdeményezésére HÉF szakértői értekezletre került sor a tárcánál bevezetésre tervezett választható béren kívüli juttatások(VBKJ), valamint a Hjt. folyamatban lévő módosítása ügyében. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Szincsák Gyula alelnök képviselte...

A tárca - VBKJ bevezetésével kapcsolatos - elképzeléseiről Erdélyi Lajos dandártábornok, HM humánpolitikai főosztályvezető, valamint dr. Alkéri István dandártábornok, HM KPSZH főigazgató tájékoztatta az érdekvédelmi szervezetek - Hosz, Hodosz, BEOSZ, CSÉSZ - megjelent képviselőt. Az elhangzottak alapján körvonalazódott a szakminisztérium által elképzelt rendszer: a juttatás a jogviszonyba lévő teljes állományra vonatkozna, ennek kialakítására bevonnák mind a pénztári, az üdültetési, beiskoláztatási, étkezési támogatásokat, mind a helyi közlekedési, valamint részben a tanulmányok költségfedezetét biztosító eddigi erőforrásokat. A juttatás két részből tevődne össze, ezek differenciált része a költségvetés helyzetétől függően lesz meghatározva. A személyenként rendelkezésre álló keretet a illetmény mértéke, a szolgálati jogviszonyban töltött idő is befolyásolná. Az új rendszer bevezetését az érdekképviseleti szervekkel történő egyeztetések, valamint a közeljövőben meginduló társadalmi vita lezárulása után, 2006 januárjában jelölte meg a HM.  A rendszer teljes kifejtésére vonatkozó konkrét adatokat, hatásvizsgálatok eredményeit az elkövetkező héten juttatja el a tárca a tervezetet előzetesen véleményező érdekvédelmi szervezetek - köztük a Hosz - számára. A Hosz vonatkozó álláspontját, és ez irányú javaslatait a előterjesztés, és a tagság véleményének megismerése után fogja kialakítani. A Hjt módosítására vonatkozó, vitára, véleményezésre alkalmas elképzelések ugyancsak az elkövetkező hétre készülnek el.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.