2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az együttműködésről tárgyaltak

Hosz  |  2005. 05. 13., 08:38

Győrössy Ferenc vezérőrnagy fogadta május 13-án Mészáros Gézát. A Magyar Honvédség szárazföldi parancsnoka és a Honvédszakszervezet elnöke - többek között - a haderőnemhez tartozó tapolcai katonák érdekében ült tárgyalóasztalhoz. A székesfehérvári megbeszélésen Marics József ezredes, parancsnoki irodavezető, Kun Ferenc szárazföldi haderőnemi képviselő és Jáger Tibor területi ügyvivő is részt vett...

A bemutatkozó látogatás keretében a Hosz elnöke bemutatta az MH SZFP parancsnokának a haderőnem új elnökségi tagját, a Hódmezővásárhelyen szolgáló Kun Ferencet. Győrössy Ferenc vezérőrnagy amellett, hogy gratulált a Hosz április 9-i kongresszusán megválasztott új vezető tisztségviselőknek, támogatásáról is biztosította a haderőnem új képviselőjét. A mintegy órás, nagyon jó hangulatú egyeztetésen Mészáros Géza tájékoztatta Győrössy Ferencet az elmúlt időszak szakszervezeti történéseiről, valamint a HM és a Hosz közötti, már az aláírás küszöbén álló együttmüködési megállapodás előkészítéséről.

A tárgyaló felek megállapodtak abban, hogy az együttmüködési megállapodás aláírása után, hamarosan középszintü egyezményt ír majd alá az MH SZFP parancsnoka és a Hosz elnöke. Emellett tárgyaltak a legfontosabb tennivalókról, a Hjt. módosítás, a cafeteria-rendszer, valamint a Tapolcai Kiképző Központnál (TKK) szolgáló hivatásos és szerződéses katonák élethelyzetéről is. A tapolcai egyenruhásokkal kapcsolatban Győrössy vezérőrnagy nyomatékosan kérte a Hosz támogató segítségét. A megbeszélés után a Hosz elnöke, haderőnemi képviselője és a területért felelős ügyvivő ügyfélszolgálatot tartott az MH SZFP-nél szolgáló szakszervezeti tagok számára.

A haderőnemi parancsnokokkal történő találkozások tovább folytatódnak, a légierő parancsnoka - az előzetes tervek szerint - május 26-án fogadja a Hosz elnökét, a légierő haderőnemi képviselőjét és a szakszervezet területi ügyvivőjét.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.