2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az együttműködésről tárgyaltak

Hosz  |  2005. 05. 13., 08:38

Győrössy Ferenc vezérőrnagy fogadta május 13-án Mészáros Gézát. A Magyar Honvédség szárazföldi parancsnoka és a Honvédszakszervezet elnöke - többek között - a haderőnemhez tartozó tapolcai katonák érdekében ült tárgyalóasztalhoz. A székesfehérvári megbeszélésen Marics József ezredes, parancsnoki irodavezető, Kun Ferenc szárazföldi haderőnemi képviselő és Jáger Tibor területi ügyvivő is részt vett...

A bemutatkozó látogatás keretében a Hosz elnöke bemutatta az MH SZFP parancsnokának a haderőnem új elnökségi tagját, a Hódmezővásárhelyen szolgáló Kun Ferencet. Győrössy Ferenc vezérőrnagy amellett, hogy gratulált a Hosz április 9-i kongresszusán megválasztott új vezető tisztségviselőknek, támogatásáról is biztosította a haderőnem új képviselőjét. A mintegy órás, nagyon jó hangulatú egyeztetésen Mészáros Géza tájékoztatta Győrössy Ferencet az elmúlt időszak szakszervezeti történéseiről, valamint a HM és a Hosz közötti, már az aláírás küszöbén álló együttmüködési megállapodás előkészítéséről.

A tárgyaló felek megállapodtak abban, hogy az együttmüködési megállapodás aláírása után, hamarosan középszintü egyezményt ír majd alá az MH SZFP parancsnoka és a Hosz elnöke. Emellett tárgyaltak a legfontosabb tennivalókról, a Hjt. módosítás, a cafeteria-rendszer, valamint a Tapolcai Kiképző Központnál (TKK) szolgáló hivatásos és szerződéses katonák élethelyzetéről is. A tapolcai egyenruhásokkal kapcsolatban Győrössy vezérőrnagy nyomatékosan kérte a Hosz támogató segítségét. A megbeszélés után a Hosz elnöke, haderőnemi képviselője és a területért felelős ügyvivő ügyfélszolgálatot tartott az MH SZFP-nél szolgáló szakszervezeti tagok számára.

A haderőnemi parancsnokokkal történő találkozások tovább folytatódnak, a légierő parancsnoka - az előzetes tervek szerint - május 26-án fogadja a Hosz elnökét, a légierő haderőnemi képviselőjét és a szakszervezet területi ügyvivőjét.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.