2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az együttműködésről tárgyaltak

Hosz  |  2005. 05. 13., 08:38

Győrössy Ferenc vezérőrnagy fogadta május 13-án Mészáros Gézát. A Magyar Honvédség szárazföldi parancsnoka és a Honvédszakszervezet elnöke - többek között - a haderőnemhez tartozó tapolcai katonák érdekében ült tárgyalóasztalhoz. A székesfehérvári megbeszélésen Marics József ezredes, parancsnoki irodavezető, Kun Ferenc szárazföldi haderőnemi képviselő és Jáger Tibor területi ügyvivő is részt vett...

A bemutatkozó látogatás keretében a Hosz elnöke bemutatta az MH SZFP parancsnokának a haderőnem új elnökségi tagját, a Hódmezővásárhelyen szolgáló Kun Ferencet. Győrössy Ferenc vezérőrnagy amellett, hogy gratulált a Hosz április 9-i kongresszusán megválasztott új vezető tisztségviselőknek, támogatásáról is biztosította a haderőnem új képviselőjét. A mintegy órás, nagyon jó hangulatú egyeztetésen Mészáros Géza tájékoztatta Győrössy Ferencet az elmúlt időszak szakszervezeti történéseiről, valamint a HM és a Hosz közötti, már az aláírás küszöbén álló együttmüködési megállapodás előkészítéséről.

A tárgyaló felek megállapodtak abban, hogy az együttmüködési megállapodás aláírása után, hamarosan középszintü egyezményt ír majd alá az MH SZFP parancsnoka és a Hosz elnöke. Emellett tárgyaltak a legfontosabb tennivalókról, a Hjt. módosítás, a cafeteria-rendszer, valamint a Tapolcai Kiképző Központnál (TKK) szolgáló hivatásos és szerződéses katonák élethelyzetéről is. A tapolcai egyenruhásokkal kapcsolatban Győrössy vezérőrnagy nyomatékosan kérte a Hosz támogató segítségét. A megbeszélés után a Hosz elnöke, haderőnemi képviselője és a területért felelős ügyvivő ügyfélszolgálatot tartott az MH SZFP-nél szolgáló szakszervezeti tagok számára.

A haderőnemi parancsnokokkal történő találkozások tovább folytatódnak, a légierő parancsnoka - az előzetes tervek szerint - május 26-án fogadja a Hosz elnökét, a légierő haderőnemi képviselőjét és a szakszervezet területi ügyvivőjét.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.