2023. 09. 22. péntek
Móric
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az együttműködésről tárgyaltak

Hosz  |  2005. 05. 13., 08:38

Győrössy Ferenc vezérőrnagy fogadta május 13-án Mészáros Gézát. A Magyar Honvédség szárazföldi parancsnoka és a Honvédszakszervezet elnöke - többek között - a haderőnemhez tartozó tapolcai katonák érdekében ült tárgyalóasztalhoz. A székesfehérvári megbeszélésen Marics József ezredes, parancsnoki irodavezető, Kun Ferenc szárazföldi haderőnemi képviselő és Jáger Tibor területi ügyvivő is részt vett...

A bemutatkozó látogatás keretében a Hosz elnöke bemutatta az MH SZFP parancsnokának a haderőnem új elnökségi tagját, a Hódmezővásárhelyen szolgáló Kun Ferencet. Győrössy Ferenc vezérőrnagy amellett, hogy gratulált a Hosz április 9-i kongresszusán megválasztott új vezető tisztségviselőknek, támogatásáról is biztosította a haderőnem új képviselőjét. A mintegy órás, nagyon jó hangulatú egyeztetésen Mészáros Géza tájékoztatta Győrössy Ferencet az elmúlt időszak szakszervezeti történéseiről, valamint a HM és a Hosz közötti, már az aláírás küszöbén álló együttmüködési megállapodás előkészítéséről.

A tárgyaló felek megállapodtak abban, hogy az együttmüködési megállapodás aláírása után, hamarosan középszintü egyezményt ír majd alá az MH SZFP parancsnoka és a Hosz elnöke. Emellett tárgyaltak a legfontosabb tennivalókról, a Hjt. módosítás, a cafeteria-rendszer, valamint a Tapolcai Kiképző Központnál (TKK) szolgáló hivatásos és szerződéses katonák élethelyzetéről is. A tapolcai egyenruhásokkal kapcsolatban Győrössy vezérőrnagy nyomatékosan kérte a Hosz támogató segítségét. A megbeszélés után a Hosz elnöke, haderőnemi képviselője és a területért felelős ügyvivő ügyfélszolgálatot tartott az MH SZFP-nél szolgáló szakszervezeti tagok számára.

A haderőnemi parancsnokokkal történő találkozások tovább folytatódnak, a légierő parancsnoka - az előzetes tervek szerint - május 26-án fogadja a Hosz elnökét, a légierő haderőnemi képviselőjét és a szakszervezet területi ügyvivőjét.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.