2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Rólunk írták...

Hosz  |  2005. 06. 01., 18:02

Érdekvédelem, mundérban

 

(Fejér Megyei Hírlap, Tihanyi Tamás)

 

 

Az egyenruhások számára 1990-töl vált lehetöséggé, hogy érdekérvényesítö szervezetet alakítsanak, így született meg 1991-ben a Honvédszakszervezet jogelödje, amely ilyen néven 1995-töl tevékenykedik – így kezdödik a Fejér Megyei Hírlapban múlt héten megjelent, Mészáros Géza elnökkel készült interjú...

 

 

– Milyen változásokat várhatnak az új elnöktöl?

 

– A múltban nem született megállapodás a HM és a Hosz között az érdekegyeztetésröl, ezen pedig változtatni kell. Nem csak erösebbek akarunk lenni, hanem a lehetöségekhez igazodva tárgyalásokat kívánunk folytatni, miközben törekszünk a kompromisszumokra.

 

– Melyek lesznek a közeljövö legfontosabb feladatai?

 

– A minisztérium képviselöivel megkezdtük az egyeztetéseket, s reményeink szerint ez kellö alapot ad ahhoz, hogy javítsunk tevékenységünk erkölcsi, anyagi keretein, a peres ügyeket pedig igyekszünk peren kívüli megegyezéssel megoldani. Mielöbb vissza kívánunk térni a Honvédelmi Érdekegyeztetö Fórum üléseire, miközben szeretnénk átláthatóvá tenni, egyszerûsíteni a szervezet mûködési és döntéshozó folyamatait.

 

– A változásokhoz a másik fél együttmûködése is szükséges...

 

– Tapasztalataink szerint a minisztérium vezetésének is az a véleménye, hogy a Honvédszakszervezet kihagyhatatlan szereplöje a történéseknek.

 

– Az elmúlt évek leépítési folyamata bizonyára komoly tanulságokat jelentett az Önök munkatársai számára. Lehet ezt a jövöben újra hasznosítani?

 

– A Hosz mindent megtett annak érdekében, hogy az elbocsátottak a kialakult helyzetböl ,,jól jöhessenek ki”. Nyilvánvaló, hogy rengeteg tapasztalat van a birtokunkban. A jövöben a törvényalkotó folyamatban is részt kell vennünk, miközben tudomásul vesszük azokat a körülményeket, amelyekre nem lehet befolyásunk.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.