2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Rólunk írták...

Hosz  |  2005. 06. 01., 18:02

Érdekvédelem, mundérban

 

(Fejér Megyei Hírlap, Tihanyi Tamás)

 

 

Az egyenruhások számára 1990-töl vált lehetöséggé, hogy érdekérvényesítö szervezetet alakítsanak, így született meg 1991-ben a Honvédszakszervezet jogelödje, amely ilyen néven 1995-töl tevékenykedik – így kezdödik a Fejér Megyei Hírlapban múlt héten megjelent, Mészáros Géza elnökkel készült interjú...

 

 

– Milyen változásokat várhatnak az új elnöktöl?

 

– A múltban nem született megállapodás a HM és a Hosz között az érdekegyeztetésröl, ezen pedig változtatni kell. Nem csak erösebbek akarunk lenni, hanem a lehetöségekhez igazodva tárgyalásokat kívánunk folytatni, miközben törekszünk a kompromisszumokra.

 

– Melyek lesznek a közeljövö legfontosabb feladatai?

 

– A minisztérium képviselöivel megkezdtük az egyeztetéseket, s reményeink szerint ez kellö alapot ad ahhoz, hogy javítsunk tevékenységünk erkölcsi, anyagi keretein, a peres ügyeket pedig igyekszünk peren kívüli megegyezéssel megoldani. Mielöbb vissza kívánunk térni a Honvédelmi Érdekegyeztetö Fórum üléseire, miközben szeretnénk átláthatóvá tenni, egyszerûsíteni a szervezet mûködési és döntéshozó folyamatait.

 

– A változásokhoz a másik fél együttmûködése is szükséges...

 

– Tapasztalataink szerint a minisztérium vezetésének is az a véleménye, hogy a Honvédszakszervezet kihagyhatatlan szereplöje a történéseknek.

 

– Az elmúlt évek leépítési folyamata bizonyára komoly tanulságokat jelentett az Önök munkatársai számára. Lehet ezt a jövöben újra hasznosítani?

 

– A Hosz mindent megtett annak érdekében, hogy az elbocsátottak a kialakult helyzetböl ,,jól jöhessenek ki”. Nyilvánvaló, hogy rengeteg tapasztalat van a birtokunkban. A jövöben a törvényalkotó folyamatban is részt kell vennünk, miközben tudomásul vesszük azokat a körülményeket, amelyekre nem lehet befolyásunk.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.