2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tapolcán lettek szakszervezeti tagok

Hosz  |  2005. 06. 01., 18:29

Százhetvennégy – május elsö napjaiban bevonult – szerzödéses katona számára tartottak aktuális tájékoztatót a Honvédszakszervezet vezetö tisztségviselöi. A Tapolcai Kiképzö Központban május 6-án megrendezett eseményen Heiling Ottó alelnök és Jáger Tibor területi ügyvivö adott hasznos tudnivalókat a fiatal katonáknak. A sikeres elöadások után hatvankilencen – még a helyszínen – döntöttek úgy, belépnek a Hosz tagjai sorába…

 

Százhetvennégy – köztük tizenhárom hölgy – vonult be szerzödéses katonának május elsö hetében, Tapolcára. A helyi kiképzö központban – május 6-án – Lakos Péter mérnök örnagy, a helyi Hosz alapszervezet vezetöje nyitotta meg az aktuális tájékoztatót, majd bemutatta a megjelent szakszervezeti tisztségviselöket: Heiling Ottó alelnököt, Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi- és Szita Róbert kommunikációs ügyvivöket.

 

Ezt követöen Heiling Ottó tartott aktuális tájékoztatót. A Hosz alelnöke – miután tájékoztatta a szerzödéses és hivatásos katonákat az áprilisi rendkívüli kongresszus személyi vonatkozású döntéseiröl, a Honvédszakszervezet aktuális érdekképviseleti- és érdekvédelmi feladatairól – a megfogalmazott célkitûzésekröl beszélt. A Hosz alelnöke – a küszöbön álló tapolcai szervezeti változások miatt – felajánlotta a szakszervezet jogsegélyszolgálatának segítségét.

 

Ezután Jáger Tibor, nyugat-magyarországi területi ügyvivö a szakszervezet, az Egység 2002 Kft. és a ,,Katonákért” Alapítvány által nyújtott szolgáltatásokról adott részletes tájékoztatót. A szerzödéses katonák vonzónak találták a bemutatott – tagsági viszonnyal együtt járó – kedvezményeket: a rövid fórum után hatvankilenc szerzödéses katona még a helyszínen kitöltötte a Honvédszakszervezet belépési nyilatkozatát.
Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.