2023. 12. 06. szerda
Miklós
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egyeztetések a vezérkarnál és a szaktárcánál

Hosz  |  2005. 06. 02., 15:58

Havril András vezérezredes - június elsején - fogadta Mészáros Géza elnököt és Szincsák Gyula alelnököt. A HM HVK főnökeként – katonákat, aktuálisan érintő ügyekkel kapcsolatban – kijelentette: műveleti parancsnokság létrehozása napirenden szerepel, ám a haderőnemi parancsnokságok összevonása nincs a tervek között. A vezérkari főnök ígéretet tett arra, hogy - a HM és a Hosz közötti együttműködési megállapodás értelmében - a nagyobb létszámú missziókat évente egy alkalommal a Hosz szakértői is meglátogathatják. Emellett az 5 napos készenlétű NRF-4 erők pótlékairól is egyeztetett a HM HVK főnöke és a Hosz elnöke...

A kafeteria-rendszerrel kapcsolatban a Hosz vezetői azt kérték a HOMNYP Igazgató Tanácsának elnökétől, hogy minél nagyobb összegü források kerüljenek a rendszerbe, ugyanakkor ezek a források a felhasználók számára további mozgásteret is biztosítsanak. Havril vezérezredes amellett, hogy egyetértett ezekkel a szakszervezeti javaslatokkal, azt is elmondta, hogy azért is vonzóvá kellene tenni a bevezetendő rendszert, hogy a jövő katonái ezt is figyelembe véve tudjanak a katonai pálya mellett dönteni. Dr. Krizbai János ezredessel történő egyeztetésen újfent a kafeteria volt a téma. A találkozón a Hosz által benyújtott javaslatok mellett a szakszervezeti üdültetési lehetőségeket is érintették. Ezt követően a Hjt. módosítással kapcsolatos tárgyalás következett. Jó hír, hogy szinte minden, amit a Hosz javasolt bekerült az új változatba, az egyeztető tárgyalások még folytatódnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

Kormányközi megállapodás keretein belül, Szlovénia hat Leonardo AW139M típusú, közepes, többcélú helikopter beszerzéséről döntött, a szerződést 2023. november 28-án írták alá a felek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.