2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egyeztetések a vezérkarnál és a szaktárcánál

Hosz  |  2005. 06. 02., 15:58

Havril András vezérezredes - június elsején - fogadta Mészáros Géza elnököt és Szincsák Gyula alelnököt. A HM HVK főnökeként – katonákat, aktuálisan érintő ügyekkel kapcsolatban – kijelentette: műveleti parancsnokság létrehozása napirenden szerepel, ám a haderőnemi parancsnokságok összevonása nincs a tervek között. A vezérkari főnök ígéretet tett arra, hogy - a HM és a Hosz közötti együttműködési megállapodás értelmében - a nagyobb létszámú missziókat évente egy alkalommal a Hosz szakértői is meglátogathatják. Emellett az 5 napos készenlétű NRF-4 erők pótlékairól is egyeztetett a HM HVK főnöke és a Hosz elnöke...

A kafeteria-rendszerrel kapcsolatban a Hosz vezetői azt kérték a HOMNYP Igazgató Tanácsának elnökétől, hogy minél nagyobb összegü források kerüljenek a rendszerbe, ugyanakkor ezek a források a felhasználók számára további mozgásteret is biztosítsanak. Havril vezérezredes amellett, hogy egyetértett ezekkel a szakszervezeti javaslatokkal, azt is elmondta, hogy azért is vonzóvá kellene tenni a bevezetendő rendszert, hogy a jövő katonái ezt is figyelembe véve tudjanak a katonai pálya mellett dönteni. Dr. Krizbai János ezredessel történő egyeztetésen újfent a kafeteria volt a téma. A találkozón a Hosz által benyújtott javaslatok mellett a szakszervezeti üdültetési lehetőségeket is érintették. Ezt követően a Hjt. módosítással kapcsolatos tárgyalás következett. Jó hír, hogy szinte minden, amit a Hosz javasolt bekerült az új változatba, az egyeztető tárgyalások még folytatódnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.