2024. 07. 22. hétfő
Magdolna
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A tapolcai katonák érdekében

Hosz  |  2005. 07. 26., 16:42

Miakich Gábor szentendrei polgármester és Erdélyi Lajos HM humánpolitikai főosztályvezető vezetésével - a Honvédszakszervezet kezdeményezésére - egyeztettek a Tapolcáról átkerülő katonák lakhatási és egyéb körülményeiről. A Heiling Ottó Hosz alelnök részvételével lezajlott július 26-i eseményen elhangzott: annak ellenére, hogy az eredeti elképzelésektől eltérő, a Tapolcai Kiképző Központ (TKK) Szentendrére történő áttelepítéséről szóló döntés született, mégis, mind a városi önkormányzat, mind a Honvédelmi Minisztérium a gyors és eredményes megoldásban érdekelt... 

A július 26-i szentendrei eseményen miután a házigazda, Holp György ezredes köszöntötte a megjelent városi vezetőket, - a polgármester mellett, az alpolgármestert, a jegyzőt és az önkormányzat közoktatásért felelős osztályvezetőjét - rövid áttekintést adott a TKK-tól áttelepülő hivatásos és szerződéses katonák lakhatási és egyéb igényeiről. A szentendrei Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola parancsnoka elmondta: a 209 Tapolcáról áttelepülő katonával 32 - 3 bölcsődés, 17 óvodás, 11 általános iskolás és 1 középiskolás korú - gyermek is érkezik.  

Megtudtuk, hogy a 17 óvodás korú gyermek közül 12 – négyen a nagy, nyolcan pedig a kiscsoportban – kezdenék meg szeptemberben a nevelési évet, a fennmaradó öt kisgyermek 2006. januárjában kezdi meg az óvodát. Miakich Gábor polgármester elmondta, hogy a 11 általános és az 1 középiskolás gyermek iskolai elhelyezést a város megoldja. Miután Erdélyi Lajos kifejtette az ügy fontosságát, valamint azt, hogy a HM mindenben segíteni szeretné az áttelepülő tapolcai katonák és családtagjaik beilleszkedését.  Az egyeztetésen a szaktárca humánpolitikai főosztályvezetője hangsúlyozta: sürgős, ám mindenre - lakhatásra, iskolai és óvodai elhelyezésre - kiterjedő, mind Szentendre város, mind a HM érdekeit figyelembe vevő lépés szükségeltetik. Miután a városi vezetők tájékoztatást adtak a lehetséges megoldásokról, Radványi G. Levente alpolgármester kiemelte: szükséges, hogy áldozzon a Magyar Honvédség, a városnak pedig rövid időn belül tudnia kell, mit képes a HM felvállalni. Erdélyi dandártábornok ezt követően részletes, a várható költségeket is magába foglaló írásos tájékoztatást kért a város vezetésétől. Befejezésül a felmerülő albérleti és munkalehetőségekről egyeztettek, majd a sürgető határidők - augusztus 9-i munkakezdés és a szeptemberi nevelési év kezedete miatt - a tárgyalások augusztus 4-i folytatásában állapodtak meg.       

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Portugália védelmi minisztere, João Nuno Lacerda Teixeira de Melo, június végén jelentette be, hogy a légierő modernizációjának következő lépéseként az Embraer Super Tucano kiképző és könnyű harci repülőgép új változatát vásárolnák meg.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.