2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A tapolcai katonák érdekében

Hosz  |  2005. 07. 26., 16:42

Miakich Gábor szentendrei polgármester és Erdélyi Lajos HM humánpolitikai főosztályvezető vezetésével - a Honvédszakszervezet kezdeményezésére - egyeztettek a Tapolcáról átkerülő katonák lakhatási és egyéb körülményeiről. A Heiling Ottó Hosz alelnök részvételével lezajlott július 26-i eseményen elhangzott: annak ellenére, hogy az eredeti elképzelésektől eltérő, a Tapolcai Kiképző Központ (TKK) Szentendrére történő áttelepítéséről szóló döntés született, mégis, mind a városi önkormányzat, mind a Honvédelmi Minisztérium a gyors és eredményes megoldásban érdekelt... 

A július 26-i szentendrei eseményen miután a házigazda, Holp György ezredes köszöntötte a megjelent városi vezetőket, - a polgármester mellett, az alpolgármestert, a jegyzőt és az önkormányzat közoktatásért felelős osztályvezetőjét - rövid áttekintést adott a TKK-tól áttelepülő hivatásos és szerződéses katonák lakhatási és egyéb igényeiről. A szentendrei Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola parancsnoka elmondta: a 209 Tapolcáról áttelepülő katonával 32 - 3 bölcsődés, 17 óvodás, 11 általános iskolás és 1 középiskolás korú - gyermek is érkezik.  

Megtudtuk, hogy a 17 óvodás korú gyermek közül 12 – négyen a nagy, nyolcan pedig a kiscsoportban – kezdenék meg szeptemberben a nevelési évet, a fennmaradó öt kisgyermek 2006. januárjában kezdi meg az óvodát. Miakich Gábor polgármester elmondta, hogy a 11 általános és az 1 középiskolás gyermek iskolai elhelyezést a város megoldja. Miután Erdélyi Lajos kifejtette az ügy fontosságát, valamint azt, hogy a HM mindenben segíteni szeretné az áttelepülő tapolcai katonák és családtagjaik beilleszkedését.  Az egyeztetésen a szaktárca humánpolitikai főosztályvezetője hangsúlyozta: sürgős, ám mindenre - lakhatásra, iskolai és óvodai elhelyezésre - kiterjedő, mind Szentendre város, mind a HM érdekeit figyelembe vevő lépés szükségeltetik. Miután a városi vezetők tájékoztatást adtak a lehetséges megoldásokról, Radványi G. Levente alpolgármester kiemelte: szükséges, hogy áldozzon a Magyar Honvédség, a városnak pedig rövid időn belül tudnia kell, mit képes a HM felvállalni. Erdélyi dandártábornok ezt követően részletes, a várható költségeket is magába foglaló írásos tájékoztatást kért a város vezetésétől. Befejezésül a felmerülő albérleti és munkalehetőségekről egyeztettek, majd a sürgető határidők - augusztus 9-i munkakezdés és a szeptemberi nevelési év kezedete miatt - a tárgyalások augusztus 4-i folytatásában állapodtak meg.       

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.