2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 389 Ft   : 360 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A tapolcai katonák érdekében

Hosz  |  2005. 07. 26., 16:42

Miakich Gábor szentendrei polgármester és Erdélyi Lajos HM humánpolitikai főosztályvezető vezetésével - a Honvédszakszervezet kezdeményezésére - egyeztettek a Tapolcáról átkerülő katonák lakhatási és egyéb körülményeiről. A Heiling Ottó Hosz alelnök részvételével lezajlott július 26-i eseményen elhangzott: annak ellenére, hogy az eredeti elképzelésektől eltérő, a Tapolcai Kiképző Központ (TKK) Szentendrére történő áttelepítéséről szóló döntés született, mégis, mind a városi önkormányzat, mind a Honvédelmi Minisztérium a gyors és eredményes megoldásban érdekelt... 

A július 26-i szentendrei eseményen miután a házigazda, Holp György ezredes köszöntötte a megjelent városi vezetőket, - a polgármester mellett, az alpolgármestert, a jegyzőt és az önkormányzat közoktatásért felelős osztályvezetőjét - rövid áttekintést adott a TKK-tól áttelepülő hivatásos és szerződéses katonák lakhatási és egyéb igényeiről. A szentendrei Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola parancsnoka elmondta: a 209 Tapolcáról áttelepülő katonával 32 - 3 bölcsődés, 17 óvodás, 11 általános iskolás és 1 középiskolás korú - gyermek is érkezik.  

Megtudtuk, hogy a 17 óvodás korú gyermek közül 12 – négyen a nagy, nyolcan pedig a kiscsoportban – kezdenék meg szeptemberben a nevelési évet, a fennmaradó öt kisgyermek 2006. januárjában kezdi meg az óvodát. Miakich Gábor polgármester elmondta, hogy a 11 általános és az 1 középiskolás gyermek iskolai elhelyezést a város megoldja. Miután Erdélyi Lajos kifejtette az ügy fontosságát, valamint azt, hogy a HM mindenben segíteni szeretné az áttelepülő tapolcai katonák és családtagjaik beilleszkedését.  Az egyeztetésen a szaktárca humánpolitikai főosztályvezetője hangsúlyozta: sürgős, ám mindenre - lakhatásra, iskolai és óvodai elhelyezésre - kiterjedő, mind Szentendre város, mind a HM érdekeit figyelembe vevő lépés szükségeltetik. Miután a városi vezetők tájékoztatást adtak a lehetséges megoldásokról, Radványi G. Levente alpolgármester kiemelte: szükséges, hogy áldozzon a Magyar Honvédség, a városnak pedig rövid időn belül tudnia kell, mit képes a HM felvállalni. Erdélyi dandártábornok ezt követően részletes, a várható költségeket is magába foglaló írásos tájékoztatást kért a város vezetésétől. Befejezésül a felmerülő albérleti és munkalehetőségekről egyeztettek, majd a sürgető határidők - augusztus 9-i munkakezdés és a szeptemberi nevelési év kezedete miatt - a tárgyalások augusztus 4-i folytatásában állapodtak meg.       

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.