2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Debreceni vizit

Hosz  |  2005. 07. 28., 11:51

A Bocskai István Könnyűlövészdandár és a debreceni radarszázad vendége volt a Honvédszakszervezet vezetése július 28-án. A vizit során a helyőrségparancsnok, Szűcs András Péter dandártábornok és Rácz Károly őrnagy, a radarszázad parancsnoka fogadta Mészáros Géza elnököt, Kepics György főtitkárt, Kun Ferenc szárazföldi haderőnemi képviselőt és dr. Ujfaludi Zoltán kelet-magyarországi területi ügyvivőt...

A július 28-i megbeszélésen, melyen a Hosz vezető tisztségviselői mellett részt vett Nyeste József százados, a helyi Hosz alapszervezet vezetője is, a debreceni dandár életébe adott betekintést Szücs dandártábornok.

Ezt követően Mészáros Géza elnök tájékoztatta a dandár parancsnokát a Hosz életéről, az április 9-i rendkívüli kongresszus óta eltelt időszak történéseiről, a bevezetés előtt álló kafetéria-rendszerrel kapcsolatos tárgyalásokról, illetve a megszünő alakulatoknál végzett konfliktuskezelő programokól. A dandárprancsnok és a Hosz elnöke közötti négyszemközti megbeszélésen elősorban a személyügyi és a haderő-átalakítás helyzetével kapcsolatos kérdéseket érintették, az egyeztetésen Szücs tábornok támogatásáról biztosította a Hosz helyi alapszervezetének munkáját.  

A Hosz vezetői ellátogattak az MH Légtérellenőrző Ezredhez tartozó közeli radarszázadhoz is. Itt a század parancsnoka, Rácz Károly őrnagy és a helyi Hosz alapszervezet vezetője, Kenyeres László törzsőrmester tájékoztatta a vendégeket a katonák számára leginkább fontos ügyekről, így - többek között - a veszélyességi pótlékok problematikáját tekintették át.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.