2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Debreceni vizit

Hosz  |  2005. 07. 28., 11:51

A Bocskai István Könnyűlövészdandár és a debreceni radarszázad vendége volt a Honvédszakszervezet vezetése július 28-án. A vizit során a helyőrségparancsnok, Szűcs András Péter dandártábornok és Rácz Károly őrnagy, a radarszázad parancsnoka fogadta Mészáros Géza elnököt, Kepics György főtitkárt, Kun Ferenc szárazföldi haderőnemi képviselőt és dr. Ujfaludi Zoltán kelet-magyarországi területi ügyvivőt...

A július 28-i megbeszélésen, melyen a Hosz vezető tisztségviselői mellett részt vett Nyeste József százados, a helyi Hosz alapszervezet vezetője is, a debreceni dandár életébe adott betekintést Szücs dandártábornok.

Ezt követően Mészáros Géza elnök tájékoztatta a dandár parancsnokát a Hosz életéről, az április 9-i rendkívüli kongresszus óta eltelt időszak történéseiről, a bevezetés előtt álló kafetéria-rendszerrel kapcsolatos tárgyalásokról, illetve a megszünő alakulatoknál végzett konfliktuskezelő programokól. A dandárprancsnok és a Hosz elnöke közötti négyszemközti megbeszélésen elősorban a személyügyi és a haderő-átalakítás helyzetével kapcsolatos kérdéseket érintették, az egyeztetésen Szücs tábornok támogatásáról biztosította a Hosz helyi alapszervezetének munkáját.  

A Hosz vezetői ellátogattak az MH Légtérellenőrző Ezredhez tartozó közeli radarszázadhoz is. Itt a század parancsnoka, Rácz Károly őrnagy és a helyi Hosz alapszervezet vezetője, Kenyeres László törzsőrmester tájékoztatta a vendégeket a katonák számára leginkább fontos ügyekről, így - többek között - a veszélyességi pótlékok problematikáját tekintették át.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.