2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Debreceni vizit

Hosz  |  2005. 07. 28., 11:51

A Bocskai István Könnyűlövészdandár és a debreceni radarszázad vendége volt a Honvédszakszervezet vezetése július 28-án. A vizit során a helyőrségparancsnok, Szűcs András Péter dandártábornok és Rácz Károly őrnagy, a radarszázad parancsnoka fogadta Mészáros Géza elnököt, Kepics György főtitkárt, Kun Ferenc szárazföldi haderőnemi képviselőt és dr. Ujfaludi Zoltán kelet-magyarországi területi ügyvivőt...

A július 28-i megbeszélésen, melyen a Hosz vezető tisztségviselői mellett részt vett Nyeste József százados, a helyi Hosz alapszervezet vezetője is, a debreceni dandár életébe adott betekintést Szücs dandártábornok.

Ezt követően Mészáros Géza elnök tájékoztatta a dandár parancsnokát a Hosz életéről, az április 9-i rendkívüli kongresszus óta eltelt időszak történéseiről, a bevezetés előtt álló kafetéria-rendszerrel kapcsolatos tárgyalásokról, illetve a megszünő alakulatoknál végzett konfliktuskezelő programokól. A dandárprancsnok és a Hosz elnöke közötti négyszemközti megbeszélésen elősorban a személyügyi és a haderő-átalakítás helyzetével kapcsolatos kérdéseket érintették, az egyeztetésen Szücs tábornok támogatásáról biztosította a Hosz helyi alapszervezetének munkáját.  

A Hosz vezetői ellátogattak az MH Légtérellenőrző Ezredhez tartozó közeli radarszázadhoz is. Itt a század parancsnoka, Rácz Károly őrnagy és a helyi Hosz alapszervezet vezetője, Kenyeres László törzsőrmester tájékoztatta a vendégeket a katonák számára leginkább fontos ügyekről, így - többek között - a veszélyességi pótlékok problematikáját tekintették át.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.