2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elköszönt a főparancsnok

Hosz  |  2005. 08. 01., 12:26

A mindenkori államfőnek kijáró díszzászlóalj várta az MH ÖLTP Zách utcai objektumában - a hivatali ideje lejártával - a Magyar Honvédségtől elköszönő dr. Mádl Ferenc köztársasági elnököt. A Magyar Honvédség főparancsnokát - az augusztus elsejei ünnepi eseményen - empátiával rendelkező, a katonák ügyeit minden esetben értő módon kezelő államférfinak, a költő után a ,,mindenség polgárának\" nevezte Juhász Ferenc honvédelmi miniszter...  

A Honvédelmi Minisztérium felső vezetése, a Honvéd Vezérkar, a Magyar Honvédség vezető beosztású tábornokai, valamint tisztek, tiszthelyettesek és tisztesek előtt köszöntötték el a Magyar Honvédség főparancsnokát. A hivatali ideje lejártával távozó dr. Mádl Ferenc köztársasági elnököt Juhász Ferenc honvédelmi miniszter méltatta. ,,A főparancsnok az ország első polgára - az egyenlők között, aki tiszteletet jött adni, a búcsúzás alkalmából." - mondta beszéde elején a szakminiszter. A szaktárca vezetője - ezt követeően - kiemelte: Mádl Ferenc hivatali ideje alatt a magyar haderő megváltozott, jobb és erősebb is lett.

A távozó köztársasági elnök hangsúlyozta: a Magyar Honvédség egyedi, igazán különleges módon emelkedik ki hazánk nagy létszámú testületei, szervezetei közül, ez a közösség ugyanis speciálisan fonódik össze a haza sorsával, személyesen is ezzel a közösséggel tudok a leginkább azonosulni. Mádl Ferenc beszéde végén még hozzátette, hogy örül annak, hogy résztvevője lehetett annak a politikai dialógusnak, melynek eredményeként megszületett az önkéntes haderő, kiemelte azt is, hogy a társadalom mindenkor jogos igényként fogalmazza meg, hogy jól és szervezetten müködjön a Magyar Honvédség. Az elköszönő főparancsnok tárgyszerünek, a kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolatnak nevezte a honvédelmi felsővezetés és a köztársasági elnök elmúlt ötéves viszonyát. Befejezésül minden katonának - külön megnevezve az MH 32. Budapest Őr- és Díszezred beosztottait - köszönetét fejezte ki Mádl Ferenc.    

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.