2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elköszönt a főparancsnok

Hosz  |  2005. 08. 01., 12:26

A mindenkori államfőnek kijáró díszzászlóalj várta az MH ÖLTP Zách utcai objektumában - a hivatali ideje lejártával - a Magyar Honvédségtől elköszönő dr. Mádl Ferenc köztársasági elnököt. A Magyar Honvédség főparancsnokát - az augusztus elsejei ünnepi eseményen - empátiával rendelkező, a katonák ügyeit minden esetben értő módon kezelő államférfinak, a költő után a ,,mindenség polgárának\" nevezte Juhász Ferenc honvédelmi miniszter...  

A Honvédelmi Minisztérium felső vezetése, a Honvéd Vezérkar, a Magyar Honvédség vezető beosztású tábornokai, valamint tisztek, tiszthelyettesek és tisztesek előtt köszöntötték el a Magyar Honvédség főparancsnokát. A hivatali ideje lejártával távozó dr. Mádl Ferenc köztársasági elnököt Juhász Ferenc honvédelmi miniszter méltatta. ,,A főparancsnok az ország első polgára - az egyenlők között, aki tiszteletet jött adni, a búcsúzás alkalmából." - mondta beszéde elején a szakminiszter. A szaktárca vezetője - ezt követeően - kiemelte: Mádl Ferenc hivatali ideje alatt a magyar haderő megváltozott, jobb és erősebb is lett.

A távozó köztársasági elnök hangsúlyozta: a Magyar Honvédség egyedi, igazán különleges módon emelkedik ki hazánk nagy létszámú testületei, szervezetei közül, ez a közösség ugyanis speciálisan fonódik össze a haza sorsával, személyesen is ezzel a közösséggel tudok a leginkább azonosulni. Mádl Ferenc beszéde végén még hozzátette, hogy örül annak, hogy résztvevője lehetett annak a politikai dialógusnak, melynek eredményeként megszületett az önkéntes haderő, kiemelte azt is, hogy a társadalom mindenkor jogos igényként fogalmazza meg, hogy jól és szervezetten müködjön a Magyar Honvédség. Az elköszönő főparancsnok tárgyszerünek, a kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolatnak nevezte a honvédelmi felsővezetés és a köztársasági elnök elmúlt ötéves viszonyát. Befejezésül minden katonának - külön megnevezve az MH 32. Budapest Őr- és Díszezred beosztottait - köszönetét fejezte ki Mádl Ferenc.    

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A hadműveleti képességek fenntartása, továbbfejlesztése érdekében a Magyar Légierő számára kiemelt jelentőségű NATO egységbe integrálva, nagy kötelékben gyakorlatozni. Rövid beszámoló az idei Lion Effort gyakorlatról.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.