2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elnökségi ülés volt Kálon

Hosz  |  2005. 08. 02., 18:39

Elnökségi tagok, területi és szakmai ügyvivök, haderönemi titkárok, valamint ellenörzö bizottsági tagok részvételével kibövített elnökségi ülést rendezett a Hosz. A július 6-7-i káli rendezvényen – a kötelezö napirendek mellett – a szakszervezeti tisztségviselök által képviselt, a különbözö szakterületeket érintö tevékenységeket is áttekintették.

Az elmúlt idöszak eseményei között Mészáros Géza a júniusi elnökségi ülés óta lezajlott HÉF-ülést, valamint a szakminisztérium kabinetfönökével és személyzeti föosztályvezetöjével történt személyes megbeszéléseket emelte ki. A szakszervezet vezetöje emellett hangsúlyosan szólt a katonanöi szekció küldöttgyûléséröl, a HM Kollégium üléséröl, a választható béren kívüli juttatások (VIKJ) rendszerével, valamint a Hjt. módosításaival kapcsolatos egyeztetésekröl is. A Hosz elnöke ezt követöen a tapolcai és aszódi konfliktuskezelö napról, valamint a pápai szakszervezeti és családi rendezvényekröl is tájékoztatta az elnökség és az ügyvezetés tagjait. Ezután a kafeteria és a Hjt. módosítások ügyéröl Szincsák Gyula számolt be. A Hosz alelnöke arról is tájékoztatott, hogy július 11-én tovább folytatódik az egyeztetés, akkor a HM humánpolitikai föosztályának helyettes vezetöjével tárgyalják tovább a VIKJ egyik legproblémásabb szegmensét, az üdültetés ügyét. Ezt követöen és másnap, július 7-én is a Hosz struktúráját, a szervezet mûködési elveit, valamint az egyes szakterületek konkrét tennivalóit tárgyalták át a megjelent szakszervezeti tisztségviselök. A döntéshozók tárgyaltak a Hosz elött álló legfontosabb szakszervezeti események elökészítéséröl is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.