2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elnökségi ülés volt Kálon

Hosz  |  2005. 08. 02., 18:39

Elnökségi tagok, területi és szakmai ügyvivök, haderönemi titkárok, valamint ellenörzö bizottsági tagok részvételével kibövített elnökségi ülést rendezett a Hosz. A július 6-7-i káli rendezvényen – a kötelezö napirendek mellett – a szakszervezeti tisztségviselök által képviselt, a különbözö szakterületeket érintö tevékenységeket is áttekintették.

Az elmúlt idöszak eseményei között Mészáros Géza a júniusi elnökségi ülés óta lezajlott HÉF-ülést, valamint a szakminisztérium kabinetfönökével és személyzeti föosztályvezetöjével történt személyes megbeszéléseket emelte ki. A szakszervezet vezetöje emellett hangsúlyosan szólt a katonanöi szekció küldöttgyûléséröl, a HM Kollégium üléséröl, a választható béren kívüli juttatások (VIKJ) rendszerével, valamint a Hjt. módosításaival kapcsolatos egyeztetésekröl is. A Hosz elnöke ezt követöen a tapolcai és aszódi konfliktuskezelö napról, valamint a pápai szakszervezeti és családi rendezvényekröl is tájékoztatta az elnökség és az ügyvezetés tagjait. Ezután a kafeteria és a Hjt. módosítások ügyéröl Szincsák Gyula számolt be. A Hosz alelnöke arról is tájékoztatott, hogy július 11-én tovább folytatódik az egyeztetés, akkor a HM humánpolitikai föosztályának helyettes vezetöjével tárgyalják tovább a VIKJ egyik legproblémásabb szegmensét, az üdültetés ügyét. Ezt követöen és másnap, július 7-én is a Hosz struktúráját, a szervezet mûködési elveit, valamint az egyes szakterületek konkrét tennivalóit tárgyalták át a megjelent szakszervezeti tisztségviselök. A döntéshozók tárgyaltak a Hosz elött álló legfontosabb szakszervezeti események elökészítéséröl is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.