2024. 02. 28. szerda
Elemér
: 391 Ft   : 362 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tagtoborzás Tapolcán

Hosz  |  2005. 08. 02., 18:46

Százhuszonhét szerzödéses katona vonult be Tapolcára ezen a héten. A tájékoztató elöadások sorában – július 8-án – a „Honvéd“ Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár (HOMNYP) mellett a Honvédszakszervezet (Hosz) is bemutatkozott a Magyar Honvédség legfrissebb szerzödéses katonáinak. A sikeres rendezvény végén száztizenegyen lettek a Hosz tagjai.

A Tapolcai Kiképzö Központban (TKK) mûködö Hosz helyi alapszervezet helyettes vezetöje, Ködbaum József örnagy megnyitója után Jáger Tibor ismertette a tagtoborzó rendezvény programját. A szakszervezet nyugat-magyarországi területi ügyvivöje – miután bemutatta a résztvevö tisztségviselöket –, Heiling Ottónak adta át a szót.

A Hosz alelnöke bevezetöjében a katona-szakszervezet tizennégy éves történetének legfontosabb állomásait elevenítette fel. Ezt követöen a reprezentatív szakszervezet nemzetközi kapcsolatairól, majd a szerzödéses katonákat érintö aktualitásokról, valamint a küszöbön álló törvénymódosításokról tájékoztatta a megjelent egyenruhásokat.

Ezután Jáger Tibor a Hosz szolgáltatásairól adott áttekintést. A Nyugat-magyarországi területi ügyvivö részletesen beszélt a szakszervezet, az „Egység 2002“ Kft. és a „Katonákért“ Alapítvány által nyújtott legfontosabb kedvezményekröl. Ezután dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivö a szakszervezet jogsegélyszolgálatának mûködéséröl, a jogi tanácsadásról és a perbeni képviseletröl beszélt, majd az elöadás végén a felmerülö – általában a szerzödéses katonákat leginkább érintö – kérdésekre válaszolt.

A két turnusban lebonyolított tagtoborzó rendezvény végén több mint száztizenegyen – még a helyszínen – kitöltötték a Honvédszakszervezet belépési nyilatkozatát. Valamennyi résztvevö a helyszínen tájékozódhatott a Hosz havilapjáról, az Egység újságról, a közelmúltban kiadott szakszervezeti PR kiadványról, illetve a szakszervezet internetes weblapjáról, a www.hsz.hu-ról‑is.

A tagtoborzó rendezvény után a TKK helyi alapszervezetének tagjai számára tartottak aktuális tájékoztatót. A megjelent tisztségviselök – többek között – a választható illetményen kívüli juttatások (VIKJ) rendszeréröl, a 13. havi illetményröl, valamint a tervezett Hjt. módosításokról is beszéltek. A nap végén – Fürst Róbert vezetésével – a HOMNYP munkatársai is szakterületüknek megfelelöen adtak tájékoztatást a pénztári tagsággal kapcsolatos legújabb változásokról.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.