2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tagtoborzás Tapolcán

Hosz  |  2005. 08. 02., 18:46

Százhuszonhét szerzödéses katona vonult be Tapolcára ezen a héten. A tájékoztató elöadások sorában – július 8-án – a „Honvéd“ Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár (HOMNYP) mellett a Honvédszakszervezet (Hosz) is bemutatkozott a Magyar Honvédség legfrissebb szerzödéses katonáinak. A sikeres rendezvény végén száztizenegyen lettek a Hosz tagjai.

A Tapolcai Kiképzö Központban (TKK) mûködö Hosz helyi alapszervezet helyettes vezetöje, Ködbaum József örnagy megnyitója után Jáger Tibor ismertette a tagtoborzó rendezvény programját. A szakszervezet nyugat-magyarországi területi ügyvivöje – miután bemutatta a résztvevö tisztségviselöket –, Heiling Ottónak adta át a szót.

A Hosz alelnöke bevezetöjében a katona-szakszervezet tizennégy éves történetének legfontosabb állomásait elevenítette fel. Ezt követöen a reprezentatív szakszervezet nemzetközi kapcsolatairól, majd a szerzödéses katonákat érintö aktualitásokról, valamint a küszöbön álló törvénymódosításokról tájékoztatta a megjelent egyenruhásokat.

Ezután Jáger Tibor a Hosz szolgáltatásairól adott áttekintést. A Nyugat-magyarországi területi ügyvivö részletesen beszélt a szakszervezet, az „Egység 2002“ Kft. és a „Katonákért“ Alapítvány által nyújtott legfontosabb kedvezményekröl. Ezután dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivö a szakszervezet jogsegélyszolgálatának mûködéséröl, a jogi tanácsadásról és a perbeni képviseletröl beszélt, majd az elöadás végén a felmerülö – általában a szerzödéses katonákat leginkább érintö – kérdésekre válaszolt.

A két turnusban lebonyolított tagtoborzó rendezvény végén több mint száztizenegyen – még a helyszínen – kitöltötték a Honvédszakszervezet belépési nyilatkozatát. Valamennyi résztvevö a helyszínen tájékozódhatott a Hosz havilapjáról, az Egység újságról, a közelmúltban kiadott szakszervezeti PR kiadványról, illetve a szakszervezet internetes weblapjáról, a www.hsz.hu-ról‑is.

A tagtoborzó rendezvény után a TKK helyi alapszervezetének tagjai számára tartottak aktuális tájékoztatót. A megjelent tisztségviselök – többek között – a választható illetményen kívüli juttatások (VIKJ) rendszeréröl, a 13. havi illetményröl, valamint a tervezett Hjt. módosításokról is beszéltek. A nap végén – Fürst Róbert vezetésével – a HOMNYP munkatársai is szakterületüknek megfelelöen adtak tájékoztatást a pénztári tagsággal kapcsolatos legújabb változásokról.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.