2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tagtoborzás Tapolcán

Hosz  |  2005. 08. 02., 18:46

Százhuszonhét szerzödéses katona vonult be Tapolcára ezen a héten. A tájékoztató elöadások sorában – július 8-án – a „Honvéd“ Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár (HOMNYP) mellett a Honvédszakszervezet (Hosz) is bemutatkozott a Magyar Honvédség legfrissebb szerzödéses katonáinak. A sikeres rendezvény végén száztizenegyen lettek a Hosz tagjai.

A Tapolcai Kiképzö Központban (TKK) mûködö Hosz helyi alapszervezet helyettes vezetöje, Ködbaum József örnagy megnyitója után Jáger Tibor ismertette a tagtoborzó rendezvény programját. A szakszervezet nyugat-magyarországi területi ügyvivöje – miután bemutatta a résztvevö tisztségviselöket –, Heiling Ottónak adta át a szót.

A Hosz alelnöke bevezetöjében a katona-szakszervezet tizennégy éves történetének legfontosabb állomásait elevenítette fel. Ezt követöen a reprezentatív szakszervezet nemzetközi kapcsolatairól, majd a szerzödéses katonákat érintö aktualitásokról, valamint a küszöbön álló törvénymódosításokról tájékoztatta a megjelent egyenruhásokat.

Ezután Jáger Tibor a Hosz szolgáltatásairól adott áttekintést. A Nyugat-magyarországi területi ügyvivö részletesen beszélt a szakszervezet, az „Egység 2002“ Kft. és a „Katonákért“ Alapítvány által nyújtott legfontosabb kedvezményekröl. Ezután dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivö a szakszervezet jogsegélyszolgálatának mûködéséröl, a jogi tanácsadásról és a perbeni képviseletröl beszélt, majd az elöadás végén a felmerülö – általában a szerzödéses katonákat leginkább érintö – kérdésekre válaszolt.

A két turnusban lebonyolított tagtoborzó rendezvény végén több mint száztizenegyen – még a helyszínen – kitöltötték a Honvédszakszervezet belépési nyilatkozatát. Valamennyi résztvevö a helyszínen tájékozódhatott a Hosz havilapjáról, az Egység újságról, a közelmúltban kiadott szakszervezeti PR kiadványról, illetve a szakszervezet internetes weblapjáról, a www.hsz.hu-ról‑is.

A tagtoborzó rendezvény után a TKK helyi alapszervezetének tagjai számára tartottak aktuális tájékoztatót. A megjelent tisztségviselök – többek között – a választható illetményen kívüli juttatások (VIKJ) rendszeréröl, a 13. havi illetményröl, valamint a tervezett Hjt. módosításokról is beszéltek. A nap végén – Fürst Róbert vezetésével – a HOMNYP munkatársai is szakterületüknek megfelelöen adtak tájékoztatást a pénztári tagsággal kapcsolatos legújabb változásokról.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.