2024. 04. 21.
Konrád
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fórum volt Medinán

Hosz  |  2005. 09. 02., 09:23

Az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred réskitöltő és kiképző századánál tartott szakszervezeti tájékoztatót a Hosz elnöke. Az augusztus 31-i, medinai rendezvényen Mészáros Géza kíséretében megjelent Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő, Németh Péter munkavédelmi ügyvivő, Oláh József légierő haderőnemi titkár és Tóvári Róbert, a helyi alapszervezet vezetője is...

A légierő haderőnem által összeállított –„a fokozottan veszélyes, valamint az egészségkárosító beosztások köréről, az azokhoz kapcsolódó részletes, valamint a csökkentett napi szolgálati időre vonatkozó szabályokról szóló 30/2004. HM rendelet módosításáról” szóló - HM rendelet tervezetének véleményezése tárgyában. A Hosz munkavédelmi ügyvivője, valamint a légierő haderőnem képviselői vitatták meg az általuk készített javaslatokat, melyet tisztázott formában küldtek fel a Központi irodába. Ezt követően az alapszervezet titkára és a munkavédelmi ügyvivő szakmai bejárás keretében megtekintette a Harcálláspontot és az „Oborona” radarállomást. Az üzemeltetőktől szerzett ismereteket főleg a képernyős munkahelyekkel és a veszélyes munkakörökkel kapcsolatos vitákban használják majd fel.

Az ezt követő fórumon Mészáros Géza Hosz elnök röviden tájékoztatta a megjelent állományt a rendkívüli kongresszus óta eltelt időszakban végzett munkáról. Ezt követően kitért a Kft-vel kapcsolatos kérdésekre. Szólt még többek között a Kafetéria rendszerről, a Hjt. módosításáról, a tárgyi- és környezeti feltételrendszerről, valamint az üdültetési koncepcióról is. A tagság részéről -munkavédelem tárgyában - feltett kérdésekre e sorok írója válaszolt. Bővebben kettő kérdést fejtett ki: az egészségügyi veszélyességi pótlékkal kapcsolatos jelenlegi helyzetet elemezte, majd a képernyős munkahelyekkel kapcsolatos ismeretekről szólt. A későbbiekben-a vődőital témájában-feltett kérdésre a Hosz álláspontját fejtette ki. Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő a szabadnapok kérdéskörét elemezte, majd szólt a szeptember 10-ei családi nap és az október 3-4-ei szakszervezeti rendezvényről is. Zárásként a Hosz elnöke, Lakatos Tibor őrnagy, parancsnok kíséretében megtekintette az objektumot.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.