2024. 06. 23.
Zoltán
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fórum volt Medinán

Hosz  |  2005. 09. 02., 09:23

Az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred réskitöltő és kiképző századánál tartott szakszervezeti tájékoztatót a Hosz elnöke. Az augusztus 31-i, medinai rendezvényen Mészáros Géza kíséretében megjelent Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő, Németh Péter munkavédelmi ügyvivő, Oláh József légierő haderőnemi titkár és Tóvári Róbert, a helyi alapszervezet vezetője is...

A légierő haderőnem által összeállított –„a fokozottan veszélyes, valamint az egészségkárosító beosztások köréről, az azokhoz kapcsolódó részletes, valamint a csökkentett napi szolgálati időre vonatkozó szabályokról szóló 30/2004. HM rendelet módosításáról” szóló - HM rendelet tervezetének véleményezése tárgyában. A Hosz munkavédelmi ügyvivője, valamint a légierő haderőnem képviselői vitatták meg az általuk készített javaslatokat, melyet tisztázott formában küldtek fel a Központi irodába. Ezt követően az alapszervezet titkára és a munkavédelmi ügyvivő szakmai bejárás keretében megtekintette a Harcálláspontot és az „Oborona” radarállomást. Az üzemeltetőktől szerzett ismereteket főleg a képernyős munkahelyekkel és a veszélyes munkakörökkel kapcsolatos vitákban használják majd fel.

Az ezt követő fórumon Mészáros Géza Hosz elnök röviden tájékoztatta a megjelent állományt a rendkívüli kongresszus óta eltelt időszakban végzett munkáról. Ezt követően kitért a Kft-vel kapcsolatos kérdésekre. Szólt még többek között a Kafetéria rendszerről, a Hjt. módosításáról, a tárgyi- és környezeti feltételrendszerről, valamint az üdültetési koncepcióról is. A tagság részéről -munkavédelem tárgyában - feltett kérdésekre e sorok írója válaszolt. Bővebben kettő kérdést fejtett ki: az egészségügyi veszélyességi pótlékkal kapcsolatos jelenlegi helyzetet elemezte, majd a képernyős munkahelyekkel kapcsolatos ismeretekről szólt. A későbbiekben-a vődőital témájában-feltett kérdésre a Hosz álláspontját fejtette ki. Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő a szabadnapok kérdéskörét elemezte, majd szólt a szeptember 10-ei családi nap és az október 3-4-ei szakszervezeti rendezvényről is. Zárásként a Hosz elnöke, Lakatos Tibor őrnagy, parancsnok kíséretében megtekintette az objektumot.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.