2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 399 Ft   : 374 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tagtoborzás - Ifjú tisztek és tiszthelyettesek között

Hosz  |  2005. 09. 06., 18:55

Negyvenkét ifjú tiszt és negyvenhat, hasonlóan az idén nyáron végzett fiatal tiszthelyettes számára mutatkozott be a Honvédszakszervezet (Hosz) Várpalotán. A Bakony Harckiképző Központ Helyőrségi Művelődési Otthonában szeptember 6-án lebonyolított tájékoztató után ötvenketten töltötték ki a szakszervezet belépési nyilatkozatát…     

A várpalotai szakszervezeti fórum előtt Vokla János alezredesnél, a Bakony Harckiképző Központ megbízott parancsnokánál vizitelt Mészáros Géza elnök és Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő. Tóth Csaba helyi Hosz alapszervezeti vezető részvételével lezajlott megbeszélésen – többek között – a Hosz és a Magyar Honvédség szárazföldi haderőneme között fennálló aktív kapcsolatról, a szolgáltató szakszervezet által nyújtott kedvezményekről, valamint a két szervezet előtt álló legfontosabb feladatokról tárgyaltak.

Az ifjú tisztek és tiszthelyettesek számára szervezett mintegy négyhetes továbbképzés keretében zajlott le a Honvédszakszervezet bemutatkozása. Mészáros Géza Hosz elnök – a nyolcvannyolc fiatal hivatásos katona előtt – miután röviden szólt a szakszervezet jelenéről, nemzetközi és hazai szövetségi kapcsolatairól, a Hosz szolgáltató jellegét is hangsúlyozta. Ezt követően a katona-szakszervezetről készült promóciós filmet vetítették le az ifjú tiszteknek, tiszthelyetteseknek.

Miután a mintegy 25 perces bemutatkozó film zajos sikert aratott a hadnagyok, őrmesterek körében, a szolgáltatásokról esett szó bővebben. Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő elsősorban a legnépszerübb – Vodafone-telefonok, üdültetés, új és használtautó vásárlás – szolgáltatások igénybevételi módozatait ismertette. A tájékoztató végén – elsősorban a tagsági viszonyt és a legújabb szolgáltatásokat érintő – kérdésekre válaszoltak a Hosz tisztségviselői.      

A fórum igazán sikeres volt, hiszen az alig másfél órás bemutatkozás ötvenkét tisztet és tiszthelyettest már a helyszínen meggyőzött, érdemes belépni a Hosz immár tizenegyezer főt is meghaladó táborába. A tagtoborzás eredményességét növeli, hogy az ifjú hadnagyok és őrmesterek között számos – a főiskola és a tiszthelyettes-iskola tanulmányi ideje alatt belépett – szakszervezeti tag is volt.          

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.

  Háború Művészete magazin

A francia hajóépítő óriásvállalat, a Naval Group 2022 második felében új programba kezdett. Mivel a cég vezetői szerint Franciaország jelentős lemaradásban van a dróntechnológia terén, ezért a Naval Group már csak profiljából adódóan is a személyzet nélküli felszíni hajók terén igyekszik vezető szerepet kivívni magának.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.