2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 381 Ft   : 354 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tagtoborzás - Ifjú tisztek és tiszthelyettesek között

Hosz  |  2005. 09. 06., 18:55

Negyvenkét ifjú tiszt és negyvenhat, hasonlóan az idén nyáron végzett fiatal tiszthelyettes számára mutatkozott be a Honvédszakszervezet (Hosz) Várpalotán. A Bakony Harckiképző Központ Helyőrségi Művelődési Otthonában szeptember 6-án lebonyolított tájékoztató után ötvenketten töltötték ki a szakszervezet belépési nyilatkozatát…     

A várpalotai szakszervezeti fórum előtt Vokla János alezredesnél, a Bakony Harckiképző Központ megbízott parancsnokánál vizitelt Mészáros Géza elnök és Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő. Tóth Csaba helyi Hosz alapszervezeti vezető részvételével lezajlott megbeszélésen – többek között – a Hosz és a Magyar Honvédség szárazföldi haderőneme között fennálló aktív kapcsolatról, a szolgáltató szakszervezet által nyújtott kedvezményekről, valamint a két szervezet előtt álló legfontosabb feladatokról tárgyaltak.

Az ifjú tisztek és tiszthelyettesek számára szervezett mintegy négyhetes továbbképzés keretében zajlott le a Honvédszakszervezet bemutatkozása. Mészáros Géza Hosz elnök – a nyolcvannyolc fiatal hivatásos katona előtt – miután röviden szólt a szakszervezet jelenéről, nemzetközi és hazai szövetségi kapcsolatairól, a Hosz szolgáltató jellegét is hangsúlyozta. Ezt követően a katona-szakszervezetről készült promóciós filmet vetítették le az ifjú tiszteknek, tiszthelyetteseknek.

Miután a mintegy 25 perces bemutatkozó film zajos sikert aratott a hadnagyok, őrmesterek körében, a szolgáltatásokról esett szó bővebben. Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő elsősorban a legnépszerübb – Vodafone-telefonok, üdültetés, új és használtautó vásárlás – szolgáltatások igénybevételi módozatait ismertette. A tájékoztató végén – elsősorban a tagsági viszonyt és a legújabb szolgáltatásokat érintő – kérdésekre válaszoltak a Hosz tisztségviselői.      

A fórum igazán sikeres volt, hiszen az alig másfél órás bemutatkozás ötvenkét tisztet és tiszthelyettest már a helyszínen meggyőzött, érdemes belépni a Hosz immár tizenegyezer főt is meghaladó táborába. A tagtoborzás eredményességét növeli, hogy az ifjú hadnagyok és őrmesterek között számos – a főiskola és a tiszthelyettes-iskola tanulmányi ideje alatt belépett – szakszervezeti tag is volt.          

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum (SZIKM), valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) – közösségi régészeti program keretén belül – egy második világháborús német harckocsi megsemmisülési helyszínét azonosította a Fejér vármegyei Baracska község térségében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.