2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tagtoborzás - Ifjú tisztek és tiszthelyettesek között

Hosz  |  2005. 09. 06., 18:55

Negyvenkét ifjú tiszt és negyvenhat, hasonlóan az idén nyáron végzett fiatal tiszthelyettes számára mutatkozott be a Honvédszakszervezet (Hosz) Várpalotán. A Bakony Harckiképző Központ Helyőrségi Művelődési Otthonában szeptember 6-án lebonyolított tájékoztató után ötvenketten töltötték ki a szakszervezet belépési nyilatkozatát…     

A várpalotai szakszervezeti fórum előtt Vokla János alezredesnél, a Bakony Harckiképző Központ megbízott parancsnokánál vizitelt Mészáros Géza elnök és Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő. Tóth Csaba helyi Hosz alapszervezeti vezető részvételével lezajlott megbeszélésen – többek között – a Hosz és a Magyar Honvédség szárazföldi haderőneme között fennálló aktív kapcsolatról, a szolgáltató szakszervezet által nyújtott kedvezményekről, valamint a két szervezet előtt álló legfontosabb feladatokról tárgyaltak.

Az ifjú tisztek és tiszthelyettesek számára szervezett mintegy négyhetes továbbképzés keretében zajlott le a Honvédszakszervezet bemutatkozása. Mészáros Géza Hosz elnök – a nyolcvannyolc fiatal hivatásos katona előtt – miután röviden szólt a szakszervezet jelenéről, nemzetközi és hazai szövetségi kapcsolatairól, a Hosz szolgáltató jellegét is hangsúlyozta. Ezt követően a katona-szakszervezetről készült promóciós filmet vetítették le az ifjú tiszteknek, tiszthelyetteseknek.

Miután a mintegy 25 perces bemutatkozó film zajos sikert aratott a hadnagyok, őrmesterek körében, a szolgáltatásokról esett szó bővebben. Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő elsősorban a legnépszerübb – Vodafone-telefonok, üdültetés, új és használtautó vásárlás – szolgáltatások igénybevételi módozatait ismertette. A tájékoztató végén – elsősorban a tagsági viszonyt és a legújabb szolgáltatásokat érintő – kérdésekre válaszoltak a Hosz tisztségviselői.      

A fórum igazán sikeres volt, hiszen az alig másfél órás bemutatkozás ötvenkét tisztet és tiszthelyettest már a helyszínen meggyőzött, érdemes belépni a Hosz immár tizenegyezer főt is meghaladó táborába. A tagtoborzás eredményességét növeli, hogy az ifjú hadnagyok és őrmesterek között számos – a főiskola és a tiszthelyettes-iskola tanulmányi ideje alatt belépett – szakszervezeti tag is volt.          

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.