2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tagtoborzás - Ifjú tisztek és tiszthelyettesek között

Hosz  |  2005. 09. 06., 18:55

Negyvenkét ifjú tiszt és negyvenhat, hasonlóan az idén nyáron végzett fiatal tiszthelyettes számára mutatkozott be a Honvédszakszervezet (Hosz) Várpalotán. A Bakony Harckiképző Központ Helyőrségi Művelődési Otthonában szeptember 6-án lebonyolított tájékoztató után ötvenketten töltötték ki a szakszervezet belépési nyilatkozatát…     

A várpalotai szakszervezeti fórum előtt Vokla János alezredesnél, a Bakony Harckiképző Központ megbízott parancsnokánál vizitelt Mészáros Géza elnök és Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő. Tóth Csaba helyi Hosz alapszervezeti vezető részvételével lezajlott megbeszélésen – többek között – a Hosz és a Magyar Honvédség szárazföldi haderőneme között fennálló aktív kapcsolatról, a szolgáltató szakszervezet által nyújtott kedvezményekről, valamint a két szervezet előtt álló legfontosabb feladatokról tárgyaltak.

Az ifjú tisztek és tiszthelyettesek számára szervezett mintegy négyhetes továbbképzés keretében zajlott le a Honvédszakszervezet bemutatkozása. Mészáros Géza Hosz elnök – a nyolcvannyolc fiatal hivatásos katona előtt – miután röviden szólt a szakszervezet jelenéről, nemzetközi és hazai szövetségi kapcsolatairól, a Hosz szolgáltató jellegét is hangsúlyozta. Ezt követően a katona-szakszervezetről készült promóciós filmet vetítették le az ifjú tiszteknek, tiszthelyetteseknek.

Miután a mintegy 25 perces bemutatkozó film zajos sikert aratott a hadnagyok, őrmesterek körében, a szolgáltatásokról esett szó bővebben. Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő elsősorban a legnépszerübb – Vodafone-telefonok, üdültetés, új és használtautó vásárlás – szolgáltatások igénybevételi módozatait ismertette. A tájékoztató végén – elsősorban a tagsági viszonyt és a legújabb szolgáltatásokat érintő – kérdésekre válaszoltak a Hosz tisztségviselői.      

A fórum igazán sikeres volt, hiszen az alig másfél órás bemutatkozás ötvenkét tisztet és tiszthelyettest már a helyszínen meggyőzött, érdemes belépni a Hosz immár tizenegyezer főt is meghaladó táborába. A tagtoborzás eredményességét növeli, hogy az ifjú hadnagyok és őrmesterek között számos – a főiskola és a tiszthelyettes-iskola tanulmányi ideje alatt belépett – szakszervezeti tag is volt.          

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.