2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fórumon a székesfehérvári pénzügyeseknél

Hosz  |  2005. 09. 18., 21:39

Az áprilisi rendkívüli választmányi ülés óta – melyen új tisztségviselőket választottak a Honvédszakszervezet küldöttei – több tucatnyi bemutatkozó látogatáson vett részt Mészáros Géza elnök vezetésével az új irányító testület. Szeptember 12-én a Hosz háromfős delegációja a HM 2.sz. Területi Pénzügyi és Számviteli Igazgatóságát kereste fel.

Székesfehérvárott, a HM 2.sz. Területi Pénzügyi és Számviteli Igazgatóságán Tóth Zoltán ezredes, a szervezet igazgatója, és helyettese, Zóka József ezredes fogadta Mészáros Géza elnököt, Jáger Tibor Nyugat-magyarországi területi-, és Hortobágyi Tibor jogi ügyvivőt. A Hosz elnöke tájékoztatta vendéglátóit az április óta eltelt időszak változásairól, a szakszervezet tevékenységéről. Elmondta, hogy az érdekvédők számos készülő jogszabályt is véleményeztek: így szakértőik állást foglaltak a Hjt. módosításával kapcsolatosan, és véleményezték a kafetéria rendszer koncepcióját is. Ismertették a Hosz belső struktúráját, az élet diktálta szervezeti módosítás szükségességét.

Tóth Zoltán, a HM 2. sz. TPSZI igazgatója az ellátórendszer átalakításáról tájékoztatta a Honvédszakszervezet képviselőit.

A szakszervezeti vezetők ezt követően fórumon találkoztak a HM 2.sz. Területi Pénzügyi és Számviteli Igazgatóság munkatársaival. Ezen Mészáros Géza elnök a Hosz feladatairól, a napi érdekvédelmi munkáról, Hortobágyi Tibor a jogszabályok módosításáról, illetve ezek kapcsán a Honvédelmi Minisztériummal történő egyeztetésekről, míg Jáger Tibor a Hosz szolgáltatásairól – többek között a kedvezményes telefon- és gépkocsi vásárlási lehetőségekről – adott tájékoztatást. Az elhangzott kérdések zömmel a kafetéria rendszerrel, a különjuttatásokkal és a különböző szolgáltatásokkal foglalkoztak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.