2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A tagság a fontos

Hosz  |  2005. 09. 22., 10:15

Az új gondolkodásmód terméke a tagsággal történő találkozók sorozata, hiszen minél több katonai szervezethez, minél gyakrabban kell eljutni a szakszervezeti tisztségviselőknek - mondta Mészáros Géza elnök Hódmezővásárhelyen, a Bocskai István Könnyűlövész dandár alárendeltségébe tartozó, de önálló állományilletékességgel bíró MH 5/62 és MH 5/3 Bercsényi Miklós könnyű lövészzászlóaljnál, valamint a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc műszaki dandár alárendeltségében  lévő, szintén önálló állománytáblával rendelkező MH 37/4 Török Ignác műszaki-építő zászlóaljnál szeptember 22-én megrendezett szakszervezeti fórumon...  

Még a tagsággal történt találkozó előtt Kovács József ezredes, dandárparancsnok-helyettes, helyőrségparancsnok, 5/62 zászlóalj, zászlóaljparancsnok, valamint Bánfi Attila alezredes 37/4 zászlóalj, zászlóaljparancsnok és Jakab Zoltán őrnagy, az 5/3 zászlóalj hadmüveleti főnök fogadta Mészáros Géza elnököt, Kun Fernc szárzaföldi haderőnemi képviselőt, a Hosz elnökségi tagját, dr. Ujfaludi Zoltán kelet-magyarországi és Jakubik András budapesti területi ügyvivőket, valamint Németh Péter munkavédelmi ügyvivőt. A megbeszélésen, melyen részt vettek Nagyfejeő Gábor törzsőrmester, Varga Árpád főtörzsőrmester és Bátor Ferenc őrnagy, alapszervezeti vezetők is, a zászlóaljparancsnokok és a Hosz elnöke kölcsönösen tájékoztatták egymást szervezeteik életéről, az elmúlt időszakban elvégzett és a közeljövőben előttük álló feladatokról. A parancsnoki állomány, a szakmai és a területi ügyvivők, valamint az alapszervezeti vezetők előtt Kovács ezredes elmondta, hogy Magyar Honvédség szinten - már évek óta - a hódmezővásárhelyi alakulat foglalkoztatja a legtöbb szerződéses katonát. Elhangzott: az elmúlt években mintegy 7,5 milliárd forintnyi fejlesztésre szánt pénzmennyiség jó helyre került, a másfél ezer katonának munkát, beosztást adó megyei jogú város laktanyája ma már a szárazföldi haderőnem legmodernebb kaszárnyája. Mészáros Géza tájékoztatójában - többek között - azt mondta el, hogy a szaktárca és a Honvédszakszervezet között helyreállt, s ma már jó a kontaktus, mindkét fél álláspontja szerint közös feladat a hivatásos és a szerződéses állomány érdekeinek megjelenítése.  

A megbeszélés után - már a mintegy száz Hosz-tag előtt megrendezett szeptember 22-i - fórumon - Mészáros Géza rövid tájékoztatójában kiemelte: az új gondolkodásmód terméke a szakszervezeti fórum, hiszen minél több katonai szervezethez, minél gyakrabban kell eljutni a szakszervezet tisztségviselőinek. A Hosz elnöke azt is elmondta, hogy tisztességesen, szakmailag is kompromisszum készen képviseli a szakszervezet – az április 9-i koncepcióváltás óta – a hivatásos és szerződéses katonák immár több mint tizenegyezer fős táborát. A rövid bevezető után – a megjelent mintegy száz szakszervezeti tag előtt – a Honvédszakszervezetről készült kisfilmet vetítették le. Ezután Németh Péter munkavédelmi ügyvivő a folyamatban lévő, az állomány szolgálati- élet- és munkakörülményeit érintő munka- és környzetvédelmi ügyekről, míg dr. Ujfaludi Zoltán a Hjt. módosításáról adott információkat. A kelet-magyarországi ügyvivő - kérdésekre válaszolva, többek között - a rendszeresített rendfokozatokhoz előírt iskolai végzettségről, az ezzel is összefüggő beiskolázásokról, a Hjt. illetményemelésre gyakorolt hatásáról, valamint a bevezetés előtt álló kafetéria-rendszerről beszélt. A tájékoztató végén megrendezett fórumon - többek között - a szerződéses katonák jogaival, járandóságaival, a laktanya megközelítésével, a bejárással, valamint a szabadnapok problematikájával kapcsolatban is szót váltottak.   

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.