2024. 06. 14. péntek
Vazul
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A tagság a fontos

Hosz  |  2005. 09. 22., 10:15

Az új gondolkodásmód terméke a tagsággal történő találkozók sorozata, hiszen minél több katonai szervezethez, minél gyakrabban kell eljutni a szakszervezeti tisztségviselőknek - mondta Mészáros Géza elnök Hódmezővásárhelyen, a Bocskai István Könnyűlövész dandár alárendeltségébe tartozó, de önálló állományilletékességgel bíró MH 5/62 és MH 5/3 Bercsényi Miklós könnyű lövészzászlóaljnál, valamint a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc műszaki dandár alárendeltségében  lévő, szintén önálló állománytáblával rendelkező MH 37/4 Török Ignác műszaki-építő zászlóaljnál szeptember 22-én megrendezett szakszervezeti fórumon...  

Még a tagsággal történt találkozó előtt Kovács József ezredes, dandárparancsnok-helyettes, helyőrségparancsnok, 5/62 zászlóalj, zászlóaljparancsnok, valamint Bánfi Attila alezredes 37/4 zászlóalj, zászlóaljparancsnok és Jakab Zoltán őrnagy, az 5/3 zászlóalj hadmüveleti főnök fogadta Mészáros Géza elnököt, Kun Fernc szárzaföldi haderőnemi képviselőt, a Hosz elnökségi tagját, dr. Ujfaludi Zoltán kelet-magyarországi és Jakubik András budapesti területi ügyvivőket, valamint Németh Péter munkavédelmi ügyvivőt. A megbeszélésen, melyen részt vettek Nagyfejeő Gábor törzsőrmester, Varga Árpád főtörzsőrmester és Bátor Ferenc őrnagy, alapszervezeti vezetők is, a zászlóaljparancsnokok és a Hosz elnöke kölcsönösen tájékoztatták egymást szervezeteik életéről, az elmúlt időszakban elvégzett és a közeljövőben előttük álló feladatokról. A parancsnoki állomány, a szakmai és a területi ügyvivők, valamint az alapszervezeti vezetők előtt Kovács ezredes elmondta, hogy Magyar Honvédség szinten - már évek óta - a hódmezővásárhelyi alakulat foglalkoztatja a legtöbb szerződéses katonát. Elhangzott: az elmúlt években mintegy 7,5 milliárd forintnyi fejlesztésre szánt pénzmennyiség jó helyre került, a másfél ezer katonának munkát, beosztást adó megyei jogú város laktanyája ma már a szárazföldi haderőnem legmodernebb kaszárnyája. Mészáros Géza tájékoztatójában - többek között - azt mondta el, hogy a szaktárca és a Honvédszakszervezet között helyreállt, s ma már jó a kontaktus, mindkét fél álláspontja szerint közös feladat a hivatásos és a szerződéses állomány érdekeinek megjelenítése.  

A megbeszélés után - már a mintegy száz Hosz-tag előtt megrendezett szeptember 22-i - fórumon - Mészáros Géza rövid tájékoztatójában kiemelte: az új gondolkodásmód terméke a szakszervezeti fórum, hiszen minél több katonai szervezethez, minél gyakrabban kell eljutni a szakszervezet tisztségviselőinek. A Hosz elnöke azt is elmondta, hogy tisztességesen, szakmailag is kompromisszum készen képviseli a szakszervezet – az április 9-i koncepcióváltás óta – a hivatásos és szerződéses katonák immár több mint tizenegyezer fős táborát. A rövid bevezető után – a megjelent mintegy száz szakszervezeti tag előtt – a Honvédszakszervezetről készült kisfilmet vetítették le. Ezután Németh Péter munkavédelmi ügyvivő a folyamatban lévő, az állomány szolgálati- élet- és munkakörülményeit érintő munka- és környzetvédelmi ügyekről, míg dr. Ujfaludi Zoltán a Hjt. módosításáról adott információkat. A kelet-magyarországi ügyvivő - kérdésekre válaszolva, többek között - a rendszeresített rendfokozatokhoz előírt iskolai végzettségről, az ezzel is összefüggő beiskolázásokról, a Hjt. illetményemelésre gyakorolt hatásáról, valamint a bevezetés előtt álló kafetéria-rendszerről beszélt. A tájékoztató végén megrendezett fórumon - többek között - a szerződéses katonák jogaival, járandóságaival, a laktanya megközelítésével, a bejárással, valamint a szabadnapok problematikájával kapcsolatban is szót váltottak.   

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.