2024. 02. 22. csütörtök
Gerzson
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fórum a székesfehárvári alakulatoknál

Hosz  |  2005. 09. 22., 19:47

Szeptember 23-án a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnoksága (MH SZFP) alárendeltségébe tartozó székesfehérvári katonai szervezeteknél tartott aktuális tájékoztatót a Hosz elnöke. A mintegy száz hivatásos és szerződéses katona előtt megrendezett fórumon Mészáros Géza mellett Kun Ferenc haderőnemi képviselő, Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő, Németh Péter munkavédelmi ügyvivő, Oláh Gábor szárazföldi haderőnemi titkár, László Imre ellenőrző bizottsági tag, valamint Bognár Balázs és Mihályi Attila helyi alapszervezeti vezetők is részt vettek... 

A fórum előtt Szombati Zoltán és Révész Gyula mérnök alezredesek fogadták a Honvédszakszervezet elnökét és munkatársait. A Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnoksága alárendeltségébe tartozó Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj és a Vezetéstámogató Zászlóalj parancsnokai egyöntetüen megfogalmazták: örülnek annak, hogy koncepcióváltás következett be a Hosz munkájában, hiszen a haderőátalakítás idején különösen szükség van a kompromisszumkész, tisztességes és markáns katona-érdekképviseletre.

Mészáros Géza mindkét zászlóaljparancsnok számára tájékoztatást adott a szakszervezet elmúlt időszakban végzett sikeres tevékenységéről, majd a szervezet előtt álló legfontosabb kihívásokról is beszélt. A tagsággal történő találkozót Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő nyitotta meg, majd a megjelent szakszervezeti tisztségviselők bemutatása után a programot ismertette.  

A fórumon - a megjelent mintegy száz szakszervezeti tag előtt - a Hosz elnöke kijelentette:  a Honvédszakszervezetnek, mint szolgáltató szakszervezetnek olyan eredményeket kell elérni, melyek a szolgálati- élet- és munkakörülményeket minél sikeresebben javítják. A Hosz elnöke emellett szólt a küszöbön álló FRDÉSZ-Liga szakszervezeti tömörülés fúziójáról is. Ezt követően a Hosz történetéről, jelenéről és szolgáltatásairól készült kisfilmet - Várpalota, Budapest, Balatonkenese és Hódmezővásárhely után Székesfehérvárott is - megnézte a tagság.

Az aktuális tájékoztatón megjelent tagok elsősorban a jogaikkal, járandóságaikkal kapcsolatban kérdeztek, így - többek között - szóba került az elmaradt 13. havi illetmény, a képzési továbbtanulási lehetőségek, valamint a Hjt. módosítás kérdése is. A fórumon - a Székesfehérvárott szolgáló katonákat - a túlmunka végzésével kapcsolatos anomáliák, a szabad- és pihenőnapok ügye, a jövő évi illetményemelés is élénken érdekelte.      

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 21. újabb mérföldkőként vonul be a Török Légierő történetébe, hiszen teljesítette első repülését az ötödik generációs, KAAN harci repülőgép prototípusa. Mutatjuk a videót!

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.