2024. 07. 16. kedd
Valter
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fórum a székesfehárvári alakulatoknál

Hosz  |  2005. 09. 22., 19:47

Szeptember 23-án a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnoksága (MH SZFP) alárendeltségébe tartozó székesfehérvári katonai szervezeteknél tartott aktuális tájékoztatót a Hosz elnöke. A mintegy száz hivatásos és szerződéses katona előtt megrendezett fórumon Mészáros Géza mellett Kun Ferenc haderőnemi képviselő, Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő, Németh Péter munkavédelmi ügyvivő, Oláh Gábor szárazföldi haderőnemi titkár, László Imre ellenőrző bizottsági tag, valamint Bognár Balázs és Mihályi Attila helyi alapszervezeti vezetők is részt vettek... 

A fórum előtt Szombati Zoltán és Révész Gyula mérnök alezredesek fogadták a Honvédszakszervezet elnökét és munkatársait. A Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnoksága alárendeltségébe tartozó Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj és a Vezetéstámogató Zászlóalj parancsnokai egyöntetüen megfogalmazták: örülnek annak, hogy koncepcióváltás következett be a Hosz munkájában, hiszen a haderőátalakítás idején különösen szükség van a kompromisszumkész, tisztességes és markáns katona-érdekképviseletre.

Mészáros Géza mindkét zászlóaljparancsnok számára tájékoztatást adott a szakszervezet elmúlt időszakban végzett sikeres tevékenységéről, majd a szervezet előtt álló legfontosabb kihívásokról is beszélt. A tagsággal történő találkozót Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő nyitotta meg, majd a megjelent szakszervezeti tisztségviselők bemutatása után a programot ismertette.  

A fórumon - a megjelent mintegy száz szakszervezeti tag előtt - a Hosz elnöke kijelentette:  a Honvédszakszervezetnek, mint szolgáltató szakszervezetnek olyan eredményeket kell elérni, melyek a szolgálati- élet- és munkakörülményeket minél sikeresebben javítják. A Hosz elnöke emellett szólt a küszöbön álló FRDÉSZ-Liga szakszervezeti tömörülés fúziójáról is. Ezt követően a Hosz történetéről, jelenéről és szolgáltatásairól készült kisfilmet - Várpalota, Budapest, Balatonkenese és Hódmezővásárhely után Székesfehérvárott is - megnézte a tagság.

Az aktuális tájékoztatón megjelent tagok elsősorban a jogaikkal, járandóságaikkal kapcsolatban kérdeztek, így - többek között - szóba került az elmaradt 13. havi illetmény, a képzési továbbtanulási lehetőségek, valamint a Hjt. módosítás kérdése is. A fórumon - a Székesfehérvárott szolgáló katonákat - a túlmunka végzésével kapcsolatos anomáliák, a szabad- és pihenőnapok ügye, a jövő évi illetményemelés is élénken érdekelte.      

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.