2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fórum a székesfehárvári alakulatoknál

Hosz  |  2005. 09. 22., 19:47

Szeptember 23-án a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnoksága (MH SZFP) alárendeltségébe tartozó székesfehérvári katonai szervezeteknél tartott aktuális tájékoztatót a Hosz elnöke. A mintegy száz hivatásos és szerződéses katona előtt megrendezett fórumon Mészáros Géza mellett Kun Ferenc haderőnemi képviselő, Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő, Németh Péter munkavédelmi ügyvivő, Oláh Gábor szárazföldi haderőnemi titkár, László Imre ellenőrző bizottsági tag, valamint Bognár Balázs és Mihályi Attila helyi alapszervezeti vezetők is részt vettek... 

A fórum előtt Szombati Zoltán és Révész Gyula mérnök alezredesek fogadták a Honvédszakszervezet elnökét és munkatársait. A Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnoksága alárendeltségébe tartozó Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj és a Vezetéstámogató Zászlóalj parancsnokai egyöntetüen megfogalmazták: örülnek annak, hogy koncepcióváltás következett be a Hosz munkájában, hiszen a haderőátalakítás idején különösen szükség van a kompromisszumkész, tisztességes és markáns katona-érdekképviseletre.

Mészáros Géza mindkét zászlóaljparancsnok számára tájékoztatást adott a szakszervezet elmúlt időszakban végzett sikeres tevékenységéről, majd a szervezet előtt álló legfontosabb kihívásokról is beszélt. A tagsággal történő találkozót Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő nyitotta meg, majd a megjelent szakszervezeti tisztségviselők bemutatása után a programot ismertette.  

A fórumon - a megjelent mintegy száz szakszervezeti tag előtt - a Hosz elnöke kijelentette:  a Honvédszakszervezetnek, mint szolgáltató szakszervezetnek olyan eredményeket kell elérni, melyek a szolgálati- élet- és munkakörülményeket minél sikeresebben javítják. A Hosz elnöke emellett szólt a küszöbön álló FRDÉSZ-Liga szakszervezeti tömörülés fúziójáról is. Ezt követően a Hosz történetéről, jelenéről és szolgáltatásairól készült kisfilmet - Várpalota, Budapest, Balatonkenese és Hódmezővásárhely után Székesfehérvárott is - megnézte a tagság.

Az aktuális tájékoztatón megjelent tagok elsősorban a jogaikkal, járandóságaikkal kapcsolatban kérdeztek, így - többek között - szóba került az elmaradt 13. havi illetmény, a képzési továbbtanulási lehetőségek, valamint a Hjt. módosítás kérdése is. A fórumon - a Székesfehérvárott szolgáló katonákat - a túlmunka végzésével kapcsolatos anomáliák, a szabad- és pihenőnapok ügye, a jövő évi illetményemelés is élénken érdekelte.      

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.