2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

,,Intézkedés visszavonva"

Hosz  |  2003. 12. 13., 13:26

A honvédség tízéves fejlesztésére hozott döntésekkel alapjaiban változik meg a sereg működési mechanizmusa és a feladatok végrehajtásához szükséges személyi állomány szerkezete. A tábornoki, tiszti és tiszthelyettesi állomány minőségi értékelésének módjával a közelmúltban, a HM humánpolitikai helyettes államtitkára által kiadott intézkedés foglalkozott. A Honvédszakszervezet (HOSZ) szerint ezen elgondolás tartalma sok tekintetben hátrányosan érintette volna az állomány többségét. Ezért aztán a HOSZ kifogásaira reagálva a helyettes államtitkár visszavonta kiadott intézkedését.

Mint ismeretes; a hivatásos és szerződéses állomány fejlődési potenciáljához súlyozottan hozzá kell számítani azokat az ismereteket, jártasságokat és képességeket, amelyek elérése, megléte fontos személyi feltételeit képezik az önkéntes, képességalapú haderőnek. Ide sorolandó a szakmai előmenetel, a kiegészítő speciális kvalifikációk, külszolgálati tapasztalatok, a nyelvtudás, a fizikai állóképesség és az egészségügyi, pszichikai alkalmasság is.

Az új, a napokban kiadandó intézkedés lényege már a teljesítményértékelés lesz.

A súlyozásos minőségi értékelést úgy kell majd végrehajtani, hogy a teljesítmény értékelés/minősítés során kapott pontokat a tisztek esetében maximum +30%-al, tiszthelyetteseknél pedig maximum +40%-al lehet növelni. Az egyes preferált jellemzők súlyozására a személyügyi csoportfőnök részletes intézkedést dolgoz majd ki.

Az új tervezetet a Honvédszakszervezet szakértői is vizsgálni fogják.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.