2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

,,Intézkedés visszavonva"

Hosz  |  2003. 12. 13., 13:26

A honvédség tízéves fejlesztésére hozott döntésekkel alapjaiban változik meg a sereg működési mechanizmusa és a feladatok végrehajtásához szükséges személyi állomány szerkezete. A tábornoki, tiszti és tiszthelyettesi állomány minőségi értékelésének módjával a közelmúltban, a HM humánpolitikai helyettes államtitkára által kiadott intézkedés foglalkozott. A Honvédszakszervezet (HOSZ) szerint ezen elgondolás tartalma sok tekintetben hátrányosan érintette volna az állomány többségét. Ezért aztán a HOSZ kifogásaira reagálva a helyettes államtitkár visszavonta kiadott intézkedését.

Mint ismeretes; a hivatásos és szerződéses állomány fejlődési potenciáljához súlyozottan hozzá kell számítani azokat az ismereteket, jártasságokat és képességeket, amelyek elérése, megléte fontos személyi feltételeit képezik az önkéntes, képességalapú haderőnek. Ide sorolandó a szakmai előmenetel, a kiegészítő speciális kvalifikációk, külszolgálati tapasztalatok, a nyelvtudás, a fizikai állóképesség és az egészségügyi, pszichikai alkalmasság is.

Az új, a napokban kiadandó intézkedés lényege már a teljesítményértékelés lesz.

A súlyozásos minőségi értékelést úgy kell majd végrehajtani, hogy a teljesítmény értékelés/minősítés során kapott pontokat a tisztek esetében maximum +30%-al, tiszthelyetteseknél pedig maximum +40%-al lehet növelni. Az egyes preferált jellemzők súlyozására a személyügyi csoportfőnök részletes intézkedést dolgoz majd ki.

Az új tervezetet a Honvédszakszervezet szakértői is vizsgálni fogják.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Az utazás mindig élményekkel teli kaland, amikor végre kiszakadhatunk a mindennapok rutinjából és átadhatjuk magunkat a felfedezés örömének. A Budapest Airport számára épp ezért fontos, hogy a repülőtéri folyamatok mindenki számára stresszmentesek legyenek.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.