2024. 05. 18. szombat
Alexandra, Erik
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

,,Intézkedés visszavonva"

Hosz  |  2003. 12. 13., 13:26

A honvédség tízéves fejlesztésére hozott döntésekkel alapjaiban változik meg a sereg működési mechanizmusa és a feladatok végrehajtásához szükséges személyi állomány szerkezete. A tábornoki, tiszti és tiszthelyettesi állomány minőségi értékelésének módjával a közelmúltban, a HM humánpolitikai helyettes államtitkára által kiadott intézkedés foglalkozott. A Honvédszakszervezet (HOSZ) szerint ezen elgondolás tartalma sok tekintetben hátrányosan érintette volna az állomány többségét. Ezért aztán a HOSZ kifogásaira reagálva a helyettes államtitkár visszavonta kiadott intézkedését.

Mint ismeretes; a hivatásos és szerződéses állomány fejlődési potenciáljához súlyozottan hozzá kell számítani azokat az ismereteket, jártasságokat és képességeket, amelyek elérése, megléte fontos személyi feltételeit képezik az önkéntes, képességalapú haderőnek. Ide sorolandó a szakmai előmenetel, a kiegészítő speciális kvalifikációk, külszolgálati tapasztalatok, a nyelvtudás, a fizikai állóképesség és az egészségügyi, pszichikai alkalmasság is.

Az új, a napokban kiadandó intézkedés lényege már a teljesítményértékelés lesz.

A súlyozásos minőségi értékelést úgy kell majd végrehajtani, hogy a teljesítmény értékelés/minősítés során kapott pontokat a tisztek esetében maximum +30%-al, tiszthelyetteseknél pedig maximum +40%-al lehet növelni. Az egyes preferált jellemzők súlyozására a személyügyi csoportfőnök részletes intézkedést dolgoz majd ki.

Az új tervezetet a Honvédszakszervezet szakértői is vizsgálni fogják.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.