2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

,,Intézkedés visszavonva"

Hosz  |  2003. 12. 13., 13:26

A honvédség tízéves fejlesztésére hozott döntésekkel alapjaiban változik meg a sereg működési mechanizmusa és a feladatok végrehajtásához szükséges személyi állomány szerkezete. A tábornoki, tiszti és tiszthelyettesi állomány minőségi értékelésének módjával a közelmúltban, a HM humánpolitikai helyettes államtitkára által kiadott intézkedés foglalkozott. A Honvédszakszervezet (HOSZ) szerint ezen elgondolás tartalma sok tekintetben hátrányosan érintette volna az állomány többségét. Ezért aztán a HOSZ kifogásaira reagálva a helyettes államtitkár visszavonta kiadott intézkedését.

Mint ismeretes; a hivatásos és szerződéses állomány fejlődési potenciáljához súlyozottan hozzá kell számítani azokat az ismereteket, jártasságokat és képességeket, amelyek elérése, megléte fontos személyi feltételeit képezik az önkéntes, képességalapú haderőnek. Ide sorolandó a szakmai előmenetel, a kiegészítő speciális kvalifikációk, külszolgálati tapasztalatok, a nyelvtudás, a fizikai állóképesség és az egészségügyi, pszichikai alkalmasság is.

Az új, a napokban kiadandó intézkedés lényege már a teljesítményértékelés lesz.

A súlyozásos minőségi értékelést úgy kell majd végrehajtani, hogy a teljesítmény értékelés/minősítés során kapott pontokat a tisztek esetében maximum +30%-al, tiszthelyetteseknél pedig maximum +40%-al lehet növelni. Az egyes preferált jellemzők súlyozására a személyügyi csoportfőnök részletes intézkedést dolgoz majd ki.

Az új tervezetet a Honvédszakszervezet szakértői is vizsgálni fogják.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.