2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Találkozó a miniszterrel és a vezérkarfőnökkel

Hosz  |  2005. 10. 14., 19:07

Október 14-én előbb Juhász Ferenc honvédelmi miniszter, majd Havril András vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöke is hivatalában fogadta Mészáros Gézát, a Honvédszakszervezet elnökét. A találkozókon - többek között - katonákat érintő aktuális kérdésekről egyeztettek... 

A Hosz elnöke elsőként a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) és a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának (LIGA) fúziójáról tájékoztatta a honvédelmi minisztert. Mindketten egyetértettek abban, hogy a csatlakozással a katonák ügyeinek képviselete az érdekegyeztetés magasabb szintjén, az OÉT-en eredményesebben valósulhat meg. Juhász Ferenc miután támogatásáról biztosította a Hosz törekvéseit, a Visegrádi Négyek katona-érdekvédelmi szervezeteinek lengyelországi találkozójáról is meghallgatta Mészáros Géza tájékoztatóját.

A Hosz elnöke elmondta, hogy jelenleg a magyar katona-szakszervezet elnökeként ellátja a szakszervezeti tömörülés soros elnöki tisztét, majd a jövő évi hazai rendezésü találkozóról is szót váltottak. Miután a honvédelmi miniszter támogatásáról biztosította a Visegrádi Négyek 2006-os hazai rendezvényét, a hivatásos és szerződéses katonák jövő évi illetményfejlesztéséről, az október 14-i kihelyezett HÉF ülésen történtekről, valamint a Hosz által képviselt aktuális ügyekről egyeztettek. 

A találkozó után Mészáros Gézát - a társszervezetek, a Hodosz, a BEOSZ és a CSÉSZ vezetőivel együtt - fogadta a HM Honvéd Vezérkar főnöke. A megbeszélésen miután a Havril András vezérezredes által - a Magyar Honvédség csapatai irányába - kezdeményezett ,,Párbeszéd 2005" belső kommunikációs programról tárgyaltak, abban is megállapodtak, hogy a jövőben rendszeressé teszik a szakszervezeti vezetők és a vezérkar főnöke közötti találkozókat.      

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.