2024. 05. 18. szombat
Alexandra, Erik
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Találkozó a miniszterrel és a vezérkarfőnökkel

Hosz  |  2005. 10. 14., 19:07

Október 14-én előbb Juhász Ferenc honvédelmi miniszter, majd Havril András vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöke is hivatalában fogadta Mészáros Gézát, a Honvédszakszervezet elnökét. A találkozókon - többek között - katonákat érintő aktuális kérdésekről egyeztettek... 

A Hosz elnöke elsőként a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) és a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának (LIGA) fúziójáról tájékoztatta a honvédelmi minisztert. Mindketten egyetértettek abban, hogy a csatlakozással a katonák ügyeinek képviselete az érdekegyeztetés magasabb szintjén, az OÉT-en eredményesebben valósulhat meg. Juhász Ferenc miután támogatásáról biztosította a Hosz törekvéseit, a Visegrádi Négyek katona-érdekvédelmi szervezeteinek lengyelországi találkozójáról is meghallgatta Mészáros Géza tájékoztatóját.

A Hosz elnöke elmondta, hogy jelenleg a magyar katona-szakszervezet elnökeként ellátja a szakszervezeti tömörülés soros elnöki tisztét, majd a jövő évi hazai rendezésü találkozóról is szót váltottak. Miután a honvédelmi miniszter támogatásáról biztosította a Visegrádi Négyek 2006-os hazai rendezvényét, a hivatásos és szerződéses katonák jövő évi illetményfejlesztéséről, az október 14-i kihelyezett HÉF ülésen történtekről, valamint a Hosz által képviselt aktuális ügyekről egyeztettek. 

A találkozó után Mészáros Gézát - a társszervezetek, a Hodosz, a BEOSZ és a CSÉSZ vezetőivel együtt - fogadta a HM Honvéd Vezérkar főnöke. A megbeszélésen miután a Havril András vezérezredes által - a Magyar Honvédség csapatai irányába - kezdeményezett ,,Párbeszéd 2005" belső kommunikációs programról tárgyaltak, abban is megállapodtak, hogy a jövőben rendszeressé teszik a szakszervezeti vezetők és a vezérkar főnöke közötti találkozókat.      

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.