2024. 04. 15. hétfő
Tas, Anasztázia
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Választmányi előtt a szárazföldi haderőnem

Hosz  |  2005. 10. 18., 22:47

Jól szervezett képviseleti ülést tartott - október 19-20-án - a Hosz szárazföldi haderőneme. Az alapszervezeti- és csoportvezetők Kun Ferenc elnökségi tag vezetésével értékelték a képviselet által elvégzett szakszervezeti munkát, majd Mészáros Géza Hosz elnök beszámolóját hallgatták meg a rendkívüli kongresszus óta eltelt időszak legfontosabb történéseiről. Ezt követően - többek között - az őszi választmányi ülés elé kerülő határozat-tervezeteket, valamint az idei és a jövő évi költségvetést tárgyalták meg... 

Kun Ferenc haderőnemi képviselő megnyitó szavai után – a haderőnemi iroda által – az elmúlt időszakban végzett tevékenységet értékelték. Az alapszervezeti- és csoportvezetők előtt elhangzott: a képviseleti iroda, így a haderőnemi képviselő és Oláh Gábor haderőnemi titkár tevékenységét alapvetően a Hosz 2005-re megfogalmazott fő feladatai határozták meg. Kun Ferenc szólt – többek között – az iroda költségvetésének teljesüléséről, a küszöbön álló személyi változásokról, valamint az MH Szárazföldi Parancsnokság alárendeltségébe tartozó, a haderő-átalakítás által érintett csapatoknál szervezett sikeres konfliktus-kezelő programokról is.

Ezt követően Mészáros Géza adott tájékoztatást a Hosz április 9-i rendkívüli kongresszusa óta eltelt időszak legfontosabb szakszervezeti eredményeiről. A Hosz elnöke beszélt – többek között – a szakminisztérium és a szakszervezet közötti együttmüködési megállapodás megvalósulásáról, a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum ülésein történő részvétel tapasztalatairól. Ezután a 2006-os illetmény-fejlesztéssel, a Hjt. módosításokkal kapcsolatos tárgyalásokon tett szakszervezeti erőfeszítéseket és a Visegrádi Négyek wroclawi találkozóján történteket, valamint az FRDÉSZ-LIGA szakszervezeti fúzió fontosságát, a magasabb szintü érdekérvényesítés lehetőségét hangsúlyozta. Az elnök a további fontosabb feladatok között említette a profiltisztításból adódó tennivalókat, a saját üdültetés beindítását, a vidéki fórumok fontosságát, majd a november 18-i OV ülés elé terjesztendő személyi változásokat indokolta.

Ezt követően a Lakos Péter eddigi haderőnemi képviselő-helyettes tartós betegsége és közeli nyugállományba vonulása miatt megüresedett pozíció betöltésére tett javaslatott Kun Ferenc. Miután egyéb javaslat nem érkezett, a haderőnemi képviselő kezdeményezéséről döntöttek az alapszervezeti- és csoportvezetők. A küldöttek javaslatára - az őszi választmányi ülés számára - Bátor Ferencet jelölte a képviselet haderőnemi képviselő-helyettessé megválasztani. Ezután Heiling Ottó a szakszervezeti költségvetés helyzetéről adott képet. A Hosz alelnöke az átlagtagdíjak alakulása mellett az idei kiadások és bevételek alakulását is számba véve kijelentette: a számszaki tények által igazolt kedvező kép - a jelenlegi szakszervezeti vagyon növelése érdekében - felveti a befektetésekben történő hatékony részvétel lehetőségét.

A Hosz tulajdonában lévő Kft. átvilágításáról Pados Éva számolt be. A független könyvvizsgáló amellett, hogy jóra értékelte a Sárkány Ferenc vezette Kft. munkáját, kiemelte: a likviditás megszilárdítása érdekében a tagi hitel elengedése és a ,,több lábon állás” megvalósítása és támogatása fontos lehet. Schéber István könyvvizsgáló a 2005. június 30-ig terjedő időszak költségvetési helyzetét értékelte, majd Sárkány Ferenc ügyvezető a szolgáltatások bővüléséről, a tagkártyával elérhető kedvezményekről és a jelenleg érvényben lévő bérleti szerződés fontosabb részleteiről ejtett szót, majd a megjelentek kérdéseire válaszolt. Az első nap Korecz Mónika előadásával ért véget. A szentesi Iroda-Profil Kft. cégvezetője kedvező szolgáltatásokról, valamint minőségi irodaszereiről adott tájékoztatást. Október 20-án az őszi választmányi ülés elé kerülő határozat-tervezetekről, majd a képviselethez tartozó alapszervezetek és csoportok jövőbeni tennivalóiról egyeztettek.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.