2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Választmányi előtt a szárazföldi haderőnem

Hosz  |  2005. 10. 18., 22:47

Jól szervezett képviseleti ülést tartott - október 19-20-án - a Hosz szárazföldi haderőneme. Az alapszervezeti- és csoportvezetők Kun Ferenc elnökségi tag vezetésével értékelték a képviselet által elvégzett szakszervezeti munkát, majd Mészáros Géza Hosz elnök beszámolóját hallgatták meg a rendkívüli kongresszus óta eltelt időszak legfontosabb történéseiről. Ezt követően - többek között - az őszi választmányi ülés elé kerülő határozat-tervezeteket, valamint az idei és a jövő évi költségvetést tárgyalták meg... 

Kun Ferenc haderőnemi képviselő megnyitó szavai után – a haderőnemi iroda által – az elmúlt időszakban végzett tevékenységet értékelték. Az alapszervezeti- és csoportvezetők előtt elhangzott: a képviseleti iroda, így a haderőnemi képviselő és Oláh Gábor haderőnemi titkár tevékenységét alapvetően a Hosz 2005-re megfogalmazott fő feladatai határozták meg. Kun Ferenc szólt – többek között – az iroda költségvetésének teljesüléséről, a küszöbön álló személyi változásokról, valamint az MH Szárazföldi Parancsnokság alárendeltségébe tartozó, a haderő-átalakítás által érintett csapatoknál szervezett sikeres konfliktus-kezelő programokról is.

Ezt követően Mészáros Géza adott tájékoztatást a Hosz április 9-i rendkívüli kongresszusa óta eltelt időszak legfontosabb szakszervezeti eredményeiről. A Hosz elnöke beszélt – többek között – a szakminisztérium és a szakszervezet közötti együttmüködési megállapodás megvalósulásáról, a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum ülésein történő részvétel tapasztalatairól. Ezután a 2006-os illetmény-fejlesztéssel, a Hjt. módosításokkal kapcsolatos tárgyalásokon tett szakszervezeti erőfeszítéseket és a Visegrádi Négyek wroclawi találkozóján történteket, valamint az FRDÉSZ-LIGA szakszervezeti fúzió fontosságát, a magasabb szintü érdekérvényesítés lehetőségét hangsúlyozta. Az elnök a további fontosabb feladatok között említette a profiltisztításból adódó tennivalókat, a saját üdültetés beindítását, a vidéki fórumok fontosságát, majd a november 18-i OV ülés elé terjesztendő személyi változásokat indokolta.

Ezt követően a Lakos Péter eddigi haderőnemi képviselő-helyettes tartós betegsége és közeli nyugállományba vonulása miatt megüresedett pozíció betöltésére tett javaslatott Kun Ferenc. Miután egyéb javaslat nem érkezett, a haderőnemi képviselő kezdeményezéséről döntöttek az alapszervezeti- és csoportvezetők. A küldöttek javaslatára - az őszi választmányi ülés számára - Bátor Ferencet jelölte a képviselet haderőnemi képviselő-helyettessé megválasztani. Ezután Heiling Ottó a szakszervezeti költségvetés helyzetéről adott képet. A Hosz alelnöke az átlagtagdíjak alakulása mellett az idei kiadások és bevételek alakulását is számba véve kijelentette: a számszaki tények által igazolt kedvező kép - a jelenlegi szakszervezeti vagyon növelése érdekében - felveti a befektetésekben történő hatékony részvétel lehetőségét.

A Hosz tulajdonában lévő Kft. átvilágításáról Pados Éva számolt be. A független könyvvizsgáló amellett, hogy jóra értékelte a Sárkány Ferenc vezette Kft. munkáját, kiemelte: a likviditás megszilárdítása érdekében a tagi hitel elengedése és a ,,több lábon állás” megvalósítása és támogatása fontos lehet. Schéber István könyvvizsgáló a 2005. június 30-ig terjedő időszak költségvetési helyzetét értékelte, majd Sárkány Ferenc ügyvezető a szolgáltatások bővüléséről, a tagkártyával elérhető kedvezményekről és a jelenleg érvényben lévő bérleti szerződés fontosabb részleteiről ejtett szót, majd a megjelentek kérdéseire válaszolt. Az első nap Korecz Mónika előadásával ért véget. A szentesi Iroda-Profil Kft. cégvezetője kedvező szolgáltatásokról, valamint minőségi irodaszereiről adott tájékoztatást. Október 20-án az őszi választmányi ülés elé kerülő határozat-tervezetekről, majd a képviselethez tartozó alapszervezetek és csoportok jövőbeni tennivalóiról egyeztettek.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.