2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kolbászgyúró szakszervezetisek

Hosz  |  2005. 10. 22., 18:13

A 10. Jubileumi Csabai Kolbászfesztivált október 19-23 között rendezték. A fantasztikus hangulatú eseményen – a több száz résztvevő csapat között – már a Honvédszakszervezet is képviseltette magát. A Békéscsabán megrendezett kolbászkészítő versenyen a Besenyei Csaba, Kun Ferenc, dr. Ujfaludi Zoltán, Jakubik András és Uzelmann József összetételű vidám csapat szerepelt... 

"A csabai kolbász alapvető füszere a paprika. A paprikán és són kívül tesznek ugyan bele köménymagot és fokhagymát is, de sem a só, sem a köménymag, sem a fokhagyma íze nem ütközhet ki belőle, külön egyik sem érvényesülhet a többi rovására, szép harmóniában olvadnak össze..." - ez a részlet Krajcsó Pál békéscsabai hentesmester által a fesztivál 2000. évi fő- és életmüdíjat nyert igazi csabai kolbász receptjéből való.

Ezt mi is elkészítjük - gondolták Jakubik András részvételre felszólító ötlete után a Besenyei Csaba által vezetett szakszervezetisek. Aztán az ötletet tett követte és már jöhetett is a csabai kolbászfesztivál! Ismeretes, hogy a Honvédszakszervezet idén már megannyi honvédségi és társadalmi rendezvényen bemutatkozott, így a nagysikerü kolbászfesztivált sem hagyhatták ki az aktivisták. A fesztivál egyébként már október 20-án kezdetét vette Békéscsabán.

A Hosz csapataA sportcsarnok programjában a nagysikerü disznóvágás-bemutatók mellett - többek között - a Csabai Kolbászklub, a Borrendek felvonulása, az Országos Ifjúsági Terítési-, a szakács-, az országos keresztrejtvényfejtő-, majd a szárazkolbász és a savanyúságverseny is helyet kapott. Az október 22-i programban szereplő kolbászgyúrást a sportcsarnokban és a borvigadalmi sátorban rendezték. A katona-szakszervezetnek sokan szurkoltak, a prospektust olvasgatva sokan érdeklődtek a szinpatikus csapat által képviselt szervezetről, még az eredményhirdetésen is elhangzott a Hajrá a Hosz! Ezek után mit lehet még mondani? A csapat már most alig várja a 2006-os kolbászfesztivált!

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.