A 10. Jubileumi Csabai Kolbászfesztivált október 19-23 között rendezték. A fantasztikus hangulatú eseményen – a több száz résztvevő csapat között – már a Honvédszakszervezet is képviseltette magát. A Békéscsabán megrendezett kolbászkészítő versenyen a Besenyei Csaba, Kun Ferenc, dr. Ujfaludi Zoltán, Jakubik András és Uzelmann József összetételű vidám csapat szerepelt...
"A csabai kolbász alapvető füszere a paprika. A paprikán és són kívül tesznek ugyan bele köménymagot és fokhagymát is, de sem a só, sem a köménymag, sem a fokhagyma íze nem ütközhet ki belőle, külön egyik sem érvényesülhet a többi rovására, szép harmóniában olvadnak össze..." - ez a részlet Krajcsó Pál békéscsabai hentesmester által a fesztivál 2000. évi fő- és életmüdíjat nyert igazi csabai kolbász receptjéből való.
Ezt mi is elkészítjük - gondolták Jakubik András részvételre felszólító ötlete után a Besenyei Csaba által vezetett szakszervezetisek. Aztán az ötletet tett követte és már jöhetett is a csabai kolbászfesztivál! Ismeretes, hogy a Honvédszakszervezet idén már megannyi honvédségi és társadalmi rendezvényen bemutatkozott, így a nagysikerü kolbászfesztivált sem hagyhatták ki az aktivisták. A fesztivál egyébként már október 20-án kezdetét vette Békéscsabán.
A sportcsarnok programjában a nagysikerü disznóvágás-bemutatók mellett - többek között - a Csabai Kolbászklub, a Borrendek felvonulása, az Országos Ifjúsági Terítési-, a szakács-, az országos keresztrejtvényfejtő-, majd a szárazkolbász és a savanyúságverseny is helyet kapott. Az október 22-i programban szereplő kolbászgyúrást a sportcsarnokban és a borvigadalmi sátorban rendezték. A katona-szakszervezetnek sokan szurkoltak, a prospektust olvasgatva sokan érdeklődtek a szinpatikus csapat által képviselt szervezetről, még az eredményhirdetésen is elhangzott a Hajrá a Hosz! Ezek után mit lehet még mondani? A csapat már most alig várja a 2006-os kolbászfesztivált!