A 10. Jubileumi Csabai Kolbászfesztivált október 19-23 között rendezték. A fantasztikus hangulatú eseményen – a több száz résztvevö csapat között – már a Honvédszakszervezet is képviseltette magát. A Békéscsabán megrendezett kolbászkészítö versenyen a Besenyei Csaba, Kun Ferenc, dr. Ujfaludi Zoltán, Jakubik András és Uzelmann József összetételû vidám csapat szerepelt.
„A csabai kolbász alapvetö fûszere a paprika. A paprikán és són kívül tesznek ugyan bele köménymagot és fokhagymát is, de sem a só, sem a köménymag, sem a fokhagyma íze nem ütközhet ki belöle, külön egyik sem érvényesülhet a többi rovására, szép harmóniában olvadnak össze...“ - ez a részlet Krajcsó Pál békéscsabai hentesmester által a fesztivál 2000. évi fö- és életmûdíjat nyert igazi csabai kolbász receptjéböl való.
Ezt mi is elkészítjük - gondolták Jakubik András részvételre felszólító ötlete után a Besenyei Csaba által vezetett szak-szervezetisek. Aztán az ötletet tett követte és már jöhetett is a csabai kolbászfesztivál! Ismeretes, hogy a Honvédszakszervezet idén már megannyi honvédségi és társadalmi rendezvényen bemutatkozott, így a nagysikerû kolbászfesztivált sem hagyhatták ki az aktivisták. A fesztivál egyébként már október 20-án kezdetét vette Békéscsabán.
A sportcsarnok programjában a nagysikerû disznóvágás-bemutatók mellett - a Csabai Kolbászklub, a Borrendek felvonulása, az Országos Ifjúsági Terítési-, a szakács-, az országos keresztrejtvényfejtö-, majd a szárazkolbász és a savanyúságverseny is helyet kapott. Az október 22-i programban szereplö kolbászgyúrást a sportcsarnokban és a borvigadalmi sátorban rendezték. A katona-szakszervezetnek sokan szurkoltak, a prospektust olvasgatva többen érdeklödtek a szimpatikus csapat által képviselt szervezetröl - még az eredményhirdetésen is elhangzott a Hajrá, Hosz! Ezek után mit lehet még mondani? A csapat már most alig várja a 2006-os kolbászfesztivált!