2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kolbászgyúró szakszervezetisek

Hosz  |  2005. 10. 28., 18:05

A 10. Jubileumi Csabai Kolbászfesztivált október 19-23 között rendezték. A fantasztikus hangulatú eseményen – a több száz résztvevö csapat között – már a Honvédszakszervezet is képviseltette magát. A Békéscsabán megrendezett kolbászkészítö versenyen a Besenyei Csaba, Kun Ferenc, dr. Ujfaludi Zoltán, Jakubik András és Uzelmann József összetételû vidám csapat szerepelt.

„A csabai kolbász alapvetö fûszere a paprika. A paprikán és són kívül tesznek ugyan bele köménymagot és fokhagymát is, de sem a só, sem a köménymag, sem a fokhagyma íze nem ütközhet ki belöle, külön egyik sem érvényesülhet a többi rovására, szép harmóniában olvadnak össze...“ - ez a részlet Krajcsó Pál békéscsabai hentesmester által a fesztivál 2000. évi fö- és életmûdíjat nyert igazi csabai kolbász receptjéböl való.

Ezt mi is elkészítjük - gondolták Jakubik András részvételre felszólító ötlete után a Besenyei Csaba által vezetett  szak-szervezetisek. Aztán az ötletet tett követte és már jöhetett is a csabai kolbászfesztivál! Ismeretes, hogy a Honvédszakszervezet idén már megannyi honvédségi és társadalmi rendezvényen bemutatkozott, így a nagysikerû kolbászfesztivált sem hagyhatták ki az aktivisták. A fesztivál egyébként már október 20-án kezdetét vette Békéscsabán.

A sportcsarnok programjában a nagysikerû disznóvágás-bemutatók mellett - a Csabai Kolbászklub, a Borrendek felvonulása, az Országos Ifjúsági Terítési-, a szakács-, az országos keresztrejtvényfejtö-, majd a szárazkolbász és a savanyúságverseny is helyet kapott. Az október 22-i programban szereplö kolbászgyúrást a sportcsarnokban és a borvigadalmi sátorban rendezték. A katona-szakszervezetnek sokan szurkoltak, a prospektust olvasgatva  többen érdeklödtek a szimpatikus csapat által képviselt szervezetröl - még az eredményhirdetésen is elhangzott a Hajrá, Hosz! Ezek után mit lehet még mondani? A csapat már most alig várja a 2006-os kolbászfesztivált!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.