2024. 02. 28. szerda
Elemér
: 391 Ft   : 362 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kolbászgyúró szakszervezetisek

Hosz  |  2005. 10. 28., 18:05

A 10. Jubileumi Csabai Kolbászfesztivált október 19-23 között rendezték. A fantasztikus hangulatú eseményen – a több száz résztvevö csapat között – már a Honvédszakszervezet is képviseltette magát. A Békéscsabán megrendezett kolbászkészítö versenyen a Besenyei Csaba, Kun Ferenc, dr. Ujfaludi Zoltán, Jakubik András és Uzelmann József összetételû vidám csapat szerepelt.

„A csabai kolbász alapvetö fûszere a paprika. A paprikán és són kívül tesznek ugyan bele köménymagot és fokhagymát is, de sem a só, sem a köménymag, sem a fokhagyma íze nem ütközhet ki belöle, külön egyik sem érvényesülhet a többi rovására, szép harmóniában olvadnak össze...“ - ez a részlet Krajcsó Pál békéscsabai hentesmester által a fesztivál 2000. évi fö- és életmûdíjat nyert igazi csabai kolbász receptjéböl való.

Ezt mi is elkészítjük - gondolták Jakubik András részvételre felszólító ötlete után a Besenyei Csaba által vezetett  szak-szervezetisek. Aztán az ötletet tett követte és már jöhetett is a csabai kolbászfesztivál! Ismeretes, hogy a Honvédszakszervezet idén már megannyi honvédségi és társadalmi rendezvényen bemutatkozott, így a nagysikerû kolbászfesztivált sem hagyhatták ki az aktivisták. A fesztivál egyébként már október 20-án kezdetét vette Békéscsabán.

A sportcsarnok programjában a nagysikerû disznóvágás-bemutatók mellett - a Csabai Kolbászklub, a Borrendek felvonulása, az Országos Ifjúsági Terítési-, a szakács-, az országos keresztrejtvényfejtö-, majd a szárazkolbász és a savanyúságverseny is helyet kapott. Az október 22-i programban szereplö kolbászgyúrást a sportcsarnokban és a borvigadalmi sátorban rendezték. A katona-szakszervezetnek sokan szurkoltak, a prospektust olvasgatva  többen érdeklödtek a szimpatikus csapat által képviselt szervezetröl - még az eredményhirdetésen is elhangzott a Hajrá, Hosz! Ezek után mit lehet még mondani? A csapat már most alig várja a 2006-os kolbászfesztivált!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.