2024. 06. 16.
Jusztin
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Haderônemi gyûléseken történt

Hosz  |  2005. 10. 28., 18:23

A november 18-i öszi választmányi ülést készítették elö a Kálban megrendezett haderönemi gyûlések. A Pintér -Tanya Panzióban október végén lebonyolított képviseleti ülések célja – az elmúlt idöszak szakszervezeti történéseiröl és az aktuális egyeztetésekröl szóló tájékoztatók megtartása mellett – a 2005-ös, valamint a jövö évi költségvetés és az öszi választmányi ülés elé kerülö határozat-tervezetek megtárgyalása volt. A nyugállományú, a közigazgatási- és intézményi, a szárazföldi, a légierö és a logisztikai képviseletektöl megjelent alapszervezeti- és csoportvezetök, valamint a Hosz függetlenített tisztségviselöi amellett, hogy igazán jó hangulatban fejleszthették tovább eddig is eredményes munkakapcsolataikat, megismerkedhettek a szakszervezet és a munkáltató közötti tárgyalások folyamatával, az egyeztetések elökészítésében rejlö lényeges momentumokkal, még számos szolgáltatásról szóló információval is gazdagabbak lettek. Emellett valamennyi ülés napirendjén szerepelt a Hosz tulajdonába került üdülökröl szóló ismertetö, valamint az ,,Egység 2002” Kft. és a Hosz költségvetésének helyzetéröl szóló beszámoló is. Valamennyi ülésen részt vett és saját munkaterületének ügyében fel is szólalt Mészáros Géza elnök, Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, valamint Kepics György fötitkár.

 

Október 4-6: Györ, nyugállományú tagozat

A györi Légvédelmi Rakétadandár laktanyájában október 10-12 között megrendezett eseményen a házigazda rakétadandár részletes bemutatkozása, a Hosz elnökének elmúlt idöszakról szóló tájékoztatója és a tagozat elnökének beszámoló jelentése mellett a legaktuálisabb, a nyugállományú katonákat leginkább érintö kérdésekröl is szót ejtettek. Az ülés második napján Varga László mérnök dandártábornok tájékoztatóját hallhatták a résztvevök. A györi Légvédelmi Rakétadandár parancsnoka részletesen szólt a dandár mindennapjairól. Ezt követöen – az elözetesen elöírt, napirenden szerepelt témákról szóló beszámolók mellett – Szincsák Gyula Hosz alelnök beszélt a nyugdíjasházak létrehozásáról szóló egyeztetésekröl. Az alelnök elmondta még, hogy a jövöben a Hosz feladata lesz a témában tevékeny erök mûködésének összehangolása is. A Tagozat választmányának pannonhalmi kirándulása után, már az ülés harmadik napján, Kása László tagozatelnök vezetésével a nyugállományú csoportok általános helyzetéröl, gondjairól, a csoportvezetök munkáját segítö útmutató használatáról tárgyaltak.

 

Október 17-18: Kál, közigazgatási- és intézményi képviselet

Kocsor Sándor elnökségi tag vezetésével a közigazgatási képviselet is munkaértekezletet tartott. Az ülés elején Kocsor Sándor a képviselet idei költségvetésének helyzetéröl számolt be. A Hosz közigazgatási- oktatási- és intézményi képviselöje a 2006-ra tervezett kiadásokról is tájékoztatta a megjelent alapszervezeti- és csoportvezetöket. A napirenden szereplö tájékoztatók mellett a közigazgatási képviselet mûködésével kapcsolatos aktuális kérdésekröl, így az alapszervezetek és csoportok helyzetéröl, a nyugállományba készülö tisztségviselök pótlásáról, valamint a novemberi választmány elé kerülö határozat-tervezetekröl is tárgyaltak. Ennél a napirendnél dr. Ujfaludi Zoltán kelet-magyarországi ügyvivö vezetésével a pártoló tagi jogviszonynyal kapcsolatos határozati javaslatot vitatták meg. Emellett Németh Péter munkavédelmi ügyvivö a katonai egészségügyi intézményekben az egészségi-veszélyességi pótlékkal kapcsolatos problémakört is felvázolta a megjelent alapszervezeti- és csoportvezetöknek.

 

Október 19-20: Kál, szárazföldi haderönem

Az alapszervezeti- és csoportvezetök Kun Ferenc elnökségi tag vezetésével értékelték a képviselet által elvégzett szakszervezeti munkát. A haderönemi képviselö megnyitó szavai után – a haderönemi iroda által – az elmúlt idöszakban végzett tevékenységet értékelték. Az alapszervezeti- és csoportvezetök elött elhangzott: a képviseleti iroda, így a haderönemi képviselö és Oláh Gábor haderönemi titkár tevékenységét alapvetöen a Hosz 2005-re megfogalmazott fö feladatai határozták meg. Kun Ferenc szólt az iroda költségvetésének teljesüléséröl, a küszöbön álló személyi változásokról, valamint az MH Szárazföldi Parancsnokság alárendeltségébe tartozó, a haderö-átalakítás által érintett csapatoknál szervezett sikeres konfliktus-kezelö programokról is. Lakos Péter eddigi haderönemi képviselö-helyettes tartós betegsége és közeli nyugállományba vonulása miatt megüresedett pozíció betöltésére tett javaslatot Kun Ferenc. Miután egyéb javaslat nem érkezett, a haderönemi képviselö személyéröl döntöttek az alapszervezeti- és csoportvezetök. A küldöttek javaslatára - az öszi választmányi ülés számára - Bátor Ferencet jelölte a képviselet haderönemi képviselö-helyettessé megválasztani.

 

Október 24-25: Kál, légierö haderönem

Andor Tamás haderönemi képviselö, elnökségi tag megnyitó szavai után – a légierö képviselethez tartozó alapszervezeti és csoportvezetök elött – Mészáros Géza elnök tartott tájékoztatót az elmúlt idöszak legfontosabb szakszervezeti történéseiröl. A nyugat-európai példához hasonlóan nekünk is több idöt és energiát kell fordítani a szakszervezeti álláspont kialakítása elötti megbeszélésekre, a korrekt egyeztetésekre – kezdte az elmúlt idöszakról szóló tájékoztatóját a Hosz elnöke. A kötelezö, napirenden szereplö témák megtárgyalása után pénzügyi tanácsadással és irodaszer-értékesítéssel foglalkozó vállalkozások tevékenységével és termékeivel is megismerkedhettek a résztvevö aktivisták.

 

Október 26-27: Kál, logisztikai haderönem

A képviselet október 26-27-i ülésén Besenyei Csaba elnökségi tag a megjelent vezetö tisztségviselök, valamint az alapszervezeti- és csoportvezetök elött – többek között – elmondta: az áprilisi rendkívüli kongresszus óta történt szakszervezeti sikerek a változást kigondolók törekvéseit igazolja. A rendezvényen jelen volt és szakmai kérdésekre is válaszolt Nyisztor László alezredes, a HM Személyzeti Föosztály központi személyzeti és munkaügyi osztályának helyettes vezetöje, valamint Garay János alezredes, ugyanennek a föosztálynak a központi toborzó- érdekvédelmi- és katona-igazgatási osztályának kiemelt fötisztje. A kötelezöen napirenden szereplö témákról szóló egyeztetések után dr. Ujfaludi Zoltán kelet-magyarországi területi ügyvivö vezetésével a pártoló tagi jogviszonnyal kapcsolatos határozati javaslatot vitatták meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.