2023. 06. 10. szombat
Gréta, Margit
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Haderônemi gyûléseken történt

Hosz  |  2005. 10. 28., 18:23

A november 18-i öszi választmányi ülést készítették elö a Kálban megrendezett haderönemi gyûlések. A Pintér -Tanya Panzióban október végén lebonyolított képviseleti ülések célja – az elmúlt idöszak szakszervezeti történéseiröl és az aktuális egyeztetésekröl szóló tájékoztatók megtartása mellett – a 2005-ös, valamint a jövö évi költségvetés és az öszi választmányi ülés elé kerülö határozat-tervezetek megtárgyalása volt. A nyugállományú, a közigazgatási- és intézményi, a szárazföldi, a légierö és a logisztikai képviseletektöl megjelent alapszervezeti- és csoportvezetök, valamint a Hosz függetlenített tisztségviselöi amellett, hogy igazán jó hangulatban fejleszthették tovább eddig is eredményes munkakapcsolataikat, megismerkedhettek a szakszervezet és a munkáltató közötti tárgyalások folyamatával, az egyeztetések elökészítésében rejlö lényeges momentumokkal, még számos szolgáltatásról szóló információval is gazdagabbak lettek. Emellett valamennyi ülés napirendjén szerepelt a Hosz tulajdonába került üdülökröl szóló ismertetö, valamint az ,,Egység 2002” Kft. és a Hosz költségvetésének helyzetéröl szóló beszámoló is. Valamennyi ülésen részt vett és saját munkaterületének ügyében fel is szólalt Mészáros Géza elnök, Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, valamint Kepics György fötitkár.

 

Október 4-6: Györ, nyugállományú tagozat

A györi Légvédelmi Rakétadandár laktanyájában október 10-12 között megrendezett eseményen a házigazda rakétadandár részletes bemutatkozása, a Hosz elnökének elmúlt idöszakról szóló tájékoztatója és a tagozat elnökének beszámoló jelentése mellett a legaktuálisabb, a nyugállományú katonákat leginkább érintö kérdésekröl is szót ejtettek. Az ülés második napján Varga László mérnök dandártábornok tájékoztatóját hallhatták a résztvevök. A györi Légvédelmi Rakétadandár parancsnoka részletesen szólt a dandár mindennapjairól. Ezt követöen – az elözetesen elöírt, napirenden szerepelt témákról szóló beszámolók mellett – Szincsák Gyula Hosz alelnök beszélt a nyugdíjasházak létrehozásáról szóló egyeztetésekröl. Az alelnök elmondta még, hogy a jövöben a Hosz feladata lesz a témában tevékeny erök mûködésének összehangolása is. A Tagozat választmányának pannonhalmi kirándulása után, már az ülés harmadik napján, Kása László tagozatelnök vezetésével a nyugállományú csoportok általános helyzetéröl, gondjairól, a csoportvezetök munkáját segítö útmutató használatáról tárgyaltak.

 

Október 17-18: Kál, közigazgatási- és intézményi képviselet

Kocsor Sándor elnökségi tag vezetésével a közigazgatási képviselet is munkaértekezletet tartott. Az ülés elején Kocsor Sándor a képviselet idei költségvetésének helyzetéröl számolt be. A Hosz közigazgatási- oktatási- és intézményi képviselöje a 2006-ra tervezett kiadásokról is tájékoztatta a megjelent alapszervezeti- és csoportvezetöket. A napirenden szereplö tájékoztatók mellett a közigazgatási képviselet mûködésével kapcsolatos aktuális kérdésekröl, így az alapszervezetek és csoportok helyzetéröl, a nyugállományba készülö tisztségviselök pótlásáról, valamint a novemberi választmány elé kerülö határozat-tervezetekröl is tárgyaltak. Ennél a napirendnél dr. Ujfaludi Zoltán kelet-magyarországi ügyvivö vezetésével a pártoló tagi jogviszonynyal kapcsolatos határozati javaslatot vitatták meg. Emellett Németh Péter munkavédelmi ügyvivö a katonai egészségügyi intézményekben az egészségi-veszélyességi pótlékkal kapcsolatos problémakört is felvázolta a megjelent alapszervezeti- és csoportvezetöknek.

 

Október 19-20: Kál, szárazföldi haderönem

Az alapszervezeti- és csoportvezetök Kun Ferenc elnökségi tag vezetésével értékelték a képviselet által elvégzett szakszervezeti munkát. A haderönemi képviselö megnyitó szavai után – a haderönemi iroda által – az elmúlt idöszakban végzett tevékenységet értékelték. Az alapszervezeti- és csoportvezetök elött elhangzott: a képviseleti iroda, így a haderönemi képviselö és Oláh Gábor haderönemi titkár tevékenységét alapvetöen a Hosz 2005-re megfogalmazott fö feladatai határozták meg. Kun Ferenc szólt az iroda költségvetésének teljesüléséröl, a küszöbön álló személyi változásokról, valamint az MH Szárazföldi Parancsnokság alárendeltségébe tartozó, a haderö-átalakítás által érintett csapatoknál szervezett sikeres konfliktus-kezelö programokról is. Lakos Péter eddigi haderönemi képviselö-helyettes tartós betegsége és közeli nyugállományba vonulása miatt megüresedett pozíció betöltésére tett javaslatot Kun Ferenc. Miután egyéb javaslat nem érkezett, a haderönemi képviselö személyéröl döntöttek az alapszervezeti- és csoportvezetök. A küldöttek javaslatára - az öszi választmányi ülés számára - Bátor Ferencet jelölte a képviselet haderönemi képviselö-helyettessé megválasztani.

 

Október 24-25: Kál, légierö haderönem

Andor Tamás haderönemi képviselö, elnökségi tag megnyitó szavai után – a légierö képviselethez tartozó alapszervezeti és csoportvezetök elött – Mészáros Géza elnök tartott tájékoztatót az elmúlt idöszak legfontosabb szakszervezeti történéseiröl. A nyugat-európai példához hasonlóan nekünk is több idöt és energiát kell fordítani a szakszervezeti álláspont kialakítása elötti megbeszélésekre, a korrekt egyeztetésekre – kezdte az elmúlt idöszakról szóló tájékoztatóját a Hosz elnöke. A kötelezö, napirenden szereplö témák megtárgyalása után pénzügyi tanácsadással és irodaszer-értékesítéssel foglalkozó vállalkozások tevékenységével és termékeivel is megismerkedhettek a résztvevö aktivisták.

 

Október 26-27: Kál, logisztikai haderönem

A képviselet október 26-27-i ülésén Besenyei Csaba elnökségi tag a megjelent vezetö tisztségviselök, valamint az alapszervezeti- és csoportvezetök elött – többek között – elmondta: az áprilisi rendkívüli kongresszus óta történt szakszervezeti sikerek a változást kigondolók törekvéseit igazolja. A rendezvényen jelen volt és szakmai kérdésekre is válaszolt Nyisztor László alezredes, a HM Személyzeti Föosztály központi személyzeti és munkaügyi osztályának helyettes vezetöje, valamint Garay János alezredes, ugyanennek a föosztálynak a központi toborzó- érdekvédelmi- és katona-igazgatási osztályának kiemelt fötisztje. A kötelezöen napirenden szereplö témákról szóló egyeztetések után dr. Ujfaludi Zoltán kelet-magyarországi területi ügyvivö vezetésével a pártoló tagi jogviszonnyal kapcsolatos határozati javaslatot vitatták meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok több követelményre hivatkozva, elutasította az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek eladását Thaiföld részére.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.