2023. 12. 09. szombat
Natália
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egyéves az önkéntes haderő

Hosz  |  2005. 11. 04., 17:26

Immár egy esztendeje, hogy az utolsó sorkatonák elhagyták a laktanyákat. Megszűnt november 3-án a sorozás intézménye, Magyarország áttért a hivatásos és szerződéses katonákból álló önkéntes haderőre. A Magyar Honvédség életében ez az év nagyon sok változásra adott lehetőséget és időt: bebizonyosodott, hogy kellő önbecsüléssel, bátorsággal és határozottsággal képesek vagyunk egy olyan nemzeti intézményt építeni és működtetni, mely az önkéntes alapon vállalt feladatokat profi módon teljesíti – mondta az évfordulót köszöntő beszédében Juhász Ferenc honvédelmi miniszter…

A Stefánia Fesztivált záró november 3-i rendezvényen Juhász Ferenc kemelte: a haderő mind az intézmény finanszírozását, mind a feladatok végrehajtását illetően profivá vált. Rendet, fegyelmet ugyan tanulhatott az elmúlt évek sorkatonája, ám az új idő új feladatok elé állította a magyar haderőt, a régi rendszer, az elavult intézmény már nem felelhetett meg az új kihívásoknak, a másfajta, sokszor többezer kilométerről érkező veszélyeknek - mondta Juhász Ferenc. A konfliktusvállalási kényszert csak az a nemzeti és profi haderő képes vállalni, mely nem tévesztendő össze a zsoldos hadsereggel - tette hozzá a tárcavezető. 

- Nem volt könnyü az elmúlt esztendő, éppen ezért a lehetőségek és az igények közötti folyamatos egyensúlyozás vezetett bennünket az eltelt évben. A Magyar Honvédség üzemszerü, méltó nemzeti intézménynek történő megőrzése, a társadalmi igényeknek való megfelelés nagyon sok áldozatot igényelt: csökkenteni kellett a létszámot, nagyon sok család konfliktust szenvedett el, de megérte! Van ugyanis egy hadseregünk, mely alkalmazható, mely megmutat bennünket, magyarokat bárhol e világban. Van még dolgunk, tudjuk, hogy rengeteg a feladatunk, de az első lépést közösen megtettük, ezért pedig köszönetet kell mondani, katonának és a munkát támogató civilnek, családtagnak egyaránt - fejezte be gondolatait Juhász Ferenc honvédelmi miniszter. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.