2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egyéves az önkéntes haderő

Hosz  |  2005. 11. 04., 17:26

Immár egy esztendeje, hogy az utolsó sorkatonák elhagyták a laktanyákat. Megszűnt november 3-án a sorozás intézménye, Magyarország áttért a hivatásos és szerződéses katonákból álló önkéntes haderőre. A Magyar Honvédség életében ez az év nagyon sok változásra adott lehetőséget és időt: bebizonyosodott, hogy kellő önbecsüléssel, bátorsággal és határozottsággal képesek vagyunk egy olyan nemzeti intézményt építeni és működtetni, mely az önkéntes alapon vállalt feladatokat profi módon teljesíti – mondta az évfordulót köszöntő beszédében Juhász Ferenc honvédelmi miniszter…

A Stefánia Fesztivált záró november 3-i rendezvényen Juhász Ferenc kemelte: a haderő mind az intézmény finanszírozását, mind a feladatok végrehajtását illetően profivá vált. Rendet, fegyelmet ugyan tanulhatott az elmúlt évek sorkatonája, ám az új idő új feladatok elé állította a magyar haderőt, a régi rendszer, az elavult intézmény már nem felelhetett meg az új kihívásoknak, a másfajta, sokszor többezer kilométerről érkező veszélyeknek - mondta Juhász Ferenc. A konfliktusvállalási kényszert csak az a nemzeti és profi haderő képes vállalni, mely nem tévesztendő össze a zsoldos hadsereggel - tette hozzá a tárcavezető. 

- Nem volt könnyü az elmúlt esztendő, éppen ezért a lehetőségek és az igények közötti folyamatos egyensúlyozás vezetett bennünket az eltelt évben. A Magyar Honvédség üzemszerü, méltó nemzeti intézménynek történő megőrzése, a társadalmi igényeknek való megfelelés nagyon sok áldozatot igényelt: csökkenteni kellett a létszámot, nagyon sok család konfliktust szenvedett el, de megérte! Van ugyanis egy hadseregünk, mely alkalmazható, mely megmutat bennünket, magyarokat bárhol e világban. Van még dolgunk, tudjuk, hogy rengeteg a feladatunk, de az első lépést közösen megtettük, ezért pedig köszönetet kell mondani, katonának és a munkát támogató civilnek, családtagnak egyaránt - fejezte be gondolatait Juhász Ferenc honvédelmi miniszter. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.