2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktuális tájékoztató és önálló csoportalakítás

Hosz  |  2005. 11. 08., 10:36

Pécsett, a Baranya Megyei Hadkiegészítő Parancsnokságon szolgáló tiszteknek és tiszthelyetteseknek tartott aktuális fórumot a Honvédszakszervezet. Mészáros Géza elnök és Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő – a november 8-i eseményt kihasználva – részt vett a megyében első szakszervezeti nyugdíjas önálló csoport megalakításában is…

A tájékoztató előtt Décsei Attila ezredessel, a helyi parancsnokkal folytatott megbeszélést Mészáros Géza, a Honvédszakszervezet elnöke és Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő. A találkozón részt vett Hegedüs Norbert, a helyi Hosz önálló csoport vezetője, valamint a közelmúltban nyugállományba vonult, egykori önálló csoportvezető, Farkas Péter is. 

Nem lehet megtenni, hogy a katonák érdekében tevékenykedő Honvédszakszervezet ne legyen beszélő viszonyban a szakminisztériummal, az eredményes párbeszéd kialakítása, a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumra történő visszatérés mindenki érdeke volt – jelentette ki tájékoztatójában Mészáros Géza. A Hosz elnöke hozzátette: a Hjt. módosítások és a választható illetményen kívüli juttatások (kafetéria) ügyében lefolytatott egyeztetések a kompromisszumra való törekvések sikerét hozták. A szakszervezeti vezető az elmúlt fél év legfontosabb szakszervezeti tevékenységei között említette – egyebek mellett – az érdekegyeztető fórumra történő visszatérést, a családtámogató rendszer és a tagtoborzó rendezvények fontosságát, az ,,Egység 2002” Kft. szolgáltatásainak bővülését, a külső és a belső kommunikáció hatékonyságát, a nemzetközi és hazai kapcsolati rendszert, valamint a Hosz pozitív külső megjelenését hangsúlyozó országos és regionális jellegü szakszervezeti rendezvényeket. 

A résztvevő szakszervezeti tagok - a fórum során - a vidéki Hosz rendezvények lebonyolítását igényelték, emellett a ,,Párbeszéd 2005" állománygyülések tapasztalatairól, a haderő-átalakítás folyamatáról, a 13. havi illetmények kifizetéséről és a ruházati illetmény terhére történő kifizetésekről is megbeszélést folytattak a Hosz elnökével.

Ezt követően létrehozták az első, Baranya megyében müködő önálló nyugdíjas csoportot. A Hosz Nyugállományú Tagozatának legújabb csoportját hatan hozták létre, a nyílt jelölés és a titkos szavazást követően az önálló csoport vezetője Farkas Péter, míg helyettese Földiné Tolnai Klára lett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.