2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktuális tájékoztató és önálló csoportalakítás

Hosz  |  2005. 11. 08., 10:36

Pécsett, a Baranya Megyei Hadkiegészítő Parancsnokságon szolgáló tiszteknek és tiszthelyetteseknek tartott aktuális fórumot a Honvédszakszervezet. Mészáros Géza elnök és Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő – a november 8-i eseményt kihasználva – részt vett a megyében első szakszervezeti nyugdíjas önálló csoport megalakításában is…

A tájékoztató előtt Décsei Attila ezredessel, a helyi parancsnokkal folytatott megbeszélést Mészáros Géza, a Honvédszakszervezet elnöke és Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő. A találkozón részt vett Hegedüs Norbert, a helyi Hosz önálló csoport vezetője, valamint a közelmúltban nyugállományba vonult, egykori önálló csoportvezető, Farkas Péter is. 

Nem lehet megtenni, hogy a katonák érdekében tevékenykedő Honvédszakszervezet ne legyen beszélő viszonyban a szakminisztériummal, az eredményes párbeszéd kialakítása, a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumra történő visszatérés mindenki érdeke volt – jelentette ki tájékoztatójában Mészáros Géza. A Hosz elnöke hozzátette: a Hjt. módosítások és a választható illetményen kívüli juttatások (kafetéria) ügyében lefolytatott egyeztetések a kompromisszumra való törekvések sikerét hozták. A szakszervezeti vezető az elmúlt fél év legfontosabb szakszervezeti tevékenységei között említette – egyebek mellett – az érdekegyeztető fórumra történő visszatérést, a családtámogató rendszer és a tagtoborzó rendezvények fontosságát, az ,,Egység 2002” Kft. szolgáltatásainak bővülését, a külső és a belső kommunikáció hatékonyságát, a nemzetközi és hazai kapcsolati rendszert, valamint a Hosz pozitív külső megjelenését hangsúlyozó országos és regionális jellegü szakszervezeti rendezvényeket. 

A résztvevő szakszervezeti tagok - a fórum során - a vidéki Hosz rendezvények lebonyolítását igényelték, emellett a ,,Párbeszéd 2005" állománygyülések tapasztalatairól, a haderő-átalakítás folyamatáról, a 13. havi illetmények kifizetéséről és a ruházati illetmény terhére történő kifizetésekről is megbeszélést folytattak a Hosz elnökével.

Ezt követően létrehozták az első, Baranya megyében müködő önálló nyugdíjas csoportot. A Hosz Nyugállományú Tagozatának legújabb csoportját hatan hozták létre, a nyílt jelölés és a titkos szavazást követően az önálló csoport vezetője Farkas Péter, míg helyettese Földiné Tolnai Klára lett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.