2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Napirenden az idei bérmaradvány

Hosz  |  2005. 11. 10., 16:01

A Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) november 10-i, rendkívüli ülésének napirendjén a 2005-ös bérmaradvány helyzete szerepelt. A tanácskozáson a Honvédszakszervezetet (Hosz) Mészáros Géza elnök, Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök képviselték...

Az ülésen dr. Alkéri István dandártábornok, a HM KPSZH főigazgatója adott tájékoztatást a 2005-ös bérmaradvány helyzetéről. A munkavállalói oldal sajnálattal vette tudomásul, hogy a haderő-átalakítás és az egyéb nem tervezett feladatok a személyi juttatásokra előirányzott pénzügyi kereteket gyakorlatilag felemésztették. A Honvédszakszervezet, illetve a munkavállalói oldal következetesen annak a véleményének adott hangot, hogy a Magyar Honvédség a professzionális haderőre történő áttérésének sikerét nagyrészt az állomány fokozott áldozatvállalása biztosította. Szincsák Gyula alelnök kiemelte: az áldozatvállalás méltánylandó körülmény, így a költségvetési korlátokat ugyan megértik az érdekképviseleti szervezetek, ám a hivatásos és a szerződéses katona állomány többletterhei kompenzálásának elmaradását nem tudják elfogadni. Mészáros Géza Hosz elnök javaslatként elmondta, hogy még az év végén kerüljön sor nem illetmény jellegü kifizetésre, továbbá a két ünnep közötti munkarend kialakítása - szabadságolás helyett kiképzésmentes napok biztosítása - is módot adhat a szaktárca számára egyfajta elismerés megjelenítésére. A Hosz mellett a Hodosz is azt kérte, hogy a 2005. decemberi illetményeket még az idén átutalja a HM tárca valamennyi - a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség égisze alá tartozó - munkavállaló bankszámlájára.  

A honvédelmi minisztert képviselő dr. Fapál László közigazgatási államtitkár - a munkavállalói oldal képviselőinek meghallgatása után - azt javasolta, hogy miután a honvédelmi tárca vezetése döntést hozott, a HÉF soron következő ülésén térjenek vissza erre a napirendre. A soron következő, november 23-i HÉF ülésen a 2006. évi illetményfejlesztés lesz az egyik napirendi téma.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A hadműveleti képességek fenntartása, továbbfejlesztése érdekében a Magyar Légierő számára kiemelt jelentőségű NATO egységbe integrálva, nagy kötelékben gyakorlatozni. Rövid beszámoló az idei Lion Effort gyakorlatról.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.