2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 381 Ft   : 354 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Napirenden az idei bérmaradvány

Hosz  |  2005. 11. 10., 16:01

A Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) november 10-i, rendkívüli ülésének napirendjén a 2005-ös bérmaradvány helyzete szerepelt. A tanácskozáson a Honvédszakszervezetet (Hosz) Mészáros Géza elnök, Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök képviselték...

Az ülésen dr. Alkéri István dandártábornok, a HM KPSZH főigazgatója adott tájékoztatást a 2005-ös bérmaradvány helyzetéről. A munkavállalói oldal sajnálattal vette tudomásul, hogy a haderő-átalakítás és az egyéb nem tervezett feladatok a személyi juttatásokra előirányzott pénzügyi kereteket gyakorlatilag felemésztették. A Honvédszakszervezet, illetve a munkavállalói oldal következetesen annak a véleményének adott hangot, hogy a Magyar Honvédség a professzionális haderőre történő áttérésének sikerét nagyrészt az állomány fokozott áldozatvállalása biztosította. Szincsák Gyula alelnök kiemelte: az áldozatvállalás méltánylandó körülmény, így a költségvetési korlátokat ugyan megértik az érdekképviseleti szervezetek, ám a hivatásos és a szerződéses katona állomány többletterhei kompenzálásának elmaradását nem tudják elfogadni. Mészáros Géza Hosz elnök javaslatként elmondta, hogy még az év végén kerüljön sor nem illetmény jellegü kifizetésre, továbbá a két ünnep közötti munkarend kialakítása - szabadságolás helyett kiképzésmentes napok biztosítása - is módot adhat a szaktárca számára egyfajta elismerés megjelenítésére. A Hosz mellett a Hodosz is azt kérte, hogy a 2005. decemberi illetményeket még az idén átutalja a HM tárca valamennyi - a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség égisze alá tartozó - munkavállaló bankszámlájára.  

A honvédelmi minisztert képviselő dr. Fapál László közigazgatási államtitkár - a munkavállalói oldal képviselőinek meghallgatása után - azt javasolta, hogy miután a honvédelmi tárca vezetése döntést hozott, a HÉF soron következő ülésén térjenek vissza erre a napirendre. A soron következő, november 23-i HÉF ülésen a 2006. évi illetményfejlesztés lesz az egyik napirendi téma.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum (SZIKM), valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) – közösségi régészeti program keretén belül – egy második világháborús német harckocsi megsemmisülési helyszínét azonosította a Fejér vármegyei Baracska község térségében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.