2024. 04. 21.
Konrád
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Honvédszakszervezet új fôtitkára: Dr. Ujfaludi Zoltán

Hosz  |  2005. 12. 01., 18:23

Ha a katedrát választja élethivatásul, ma már bizonyára iskolaigazgató lenne – írtuk korábban az Egység újság hasábjain a Honvédszakszervezet novemberi választmányi ülésén megválasztott új fötitkáráról. Az élet azonban nagy rendezö, s úgy döntött, hogy Ujfaludi Zoltánnak más szerepet szán. A katonai karrierhez, az érdekvédelmi munkához természetesen kitünö alapot biztosított a pedagógusi végzettség, ám az újabb diploma, s a bajtársak problémái iránt megnyilvánuló empátia, a segítökészség és a jogban való jártasság szinte szükségszerüen emelte mind magasabbra a szakszervezeten belül. Csoport- és alapszervezeti vezetöként a napi konfliktusok feloldása volt a feladata – félezer katona bízhatott érvelésében, kompromiszszumkészségében, szakavatott instrukcióiban.

2005 májusától – immár a Hosz Kelet-magyarországi területi ügyvivöjeként – nagyot fordult az élete: függetlenített szakszervezeti vezetöként harminc katonai szervezet, s az ott dolgozó több ezer szervezett katona szolgálati és szociális kérdésköre tartozott hozzá.

Egy évtizednyi helyi szakszervezeti irányítói munka után természetesen jól tudom, mely pontokon kényes a hasonló pozícióban lévök helyzete, mekkora teher nehezedik rájuk. Fötitkárként arra törekszem majd, hogy a Honvédszakszervezet infrastruktúráján keresztül minél nagyobb segítséget tudjak számukra nyújtani a jogszabályok véleményezésével, szakértöink segítségével. S bár 1998-tól nem ismeretlen számomra az irodai munka, most kissé még izgatott vagyok, hiszen ilyen komoly és felkészült apparátust nem volt alkalmam korábban irányítani. Bízom azonban abban, hogy önképzéssel és elödeim tapasztalataira támaszkodva sikerrel, eredményesen oldhatom meg feladataimat. Optimista vagyok, s ezért hosszú távra tervezek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.