2023. 12. 04. hétfő
Barbara, Borbála
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Választmány elôtti elnökségi

Hosz  |  2005. 12. 01., 18:27

A Honvédszakszervezet elnöksége november 5-én tartott ülést. A választmányi ülés elé kerülö napirendek mellett a szakszervezet irányító testületeinek müködéséröl szóló elgondolást Szincsák Gyula vezetésével vitatták meg.

A Hosz alelnöke kiemelte: generációs váltás történt az alapszervezetek élén, ezért kiemelten is foglalkozni kell a szakmai ügyvivök együttes - központi irodához kötött - munkájának megszervezésével, a területi ügyvivök országos hatáskörü ügyvivövel történö megerösítésével, illetve az eddig függetlenített tisztségviselökkel még fel nem töltött munkakörök betöltésével. Miután az OV elé kerülö határozat-tervezetekröl egyeztettek, az ülést  Palásti Ferenc dandártábornok tájékoztatójával folytatták. A HM Személyzeti Föosztályának vezetöje kijelentette, hogy a közelmúltban átvett beosztását közszolgálatnak tekinti. A tábornok hangsúlyozta, hogy a munkáltató és a munkavállaló közötti párbeszéd nagyon fontos, ezért külön is örül annak, hogy a Hosz az egyedüli - a honvédelmi tárca égisze alatt müködö - szakszervezet, mely pragmatikusan közelíti meg a katonák problémáit. A föosztályvezetö hozzátette: a HM számára fontos az a tény, hogy a Hosz tartalmi kérdésekkel áll elö, ezért a kommunikáció és a tisztességes hangnem mindig rendkívül lényeges marad az érdekegyeztetés során. Palásti dandártábornok, a hozzá intézett kérdésekre elmondta, hogy a jövöben sokkal több idöt kell fordítani a jogszabályok megfelelö elökészítésére, életszerübbé kell tenni a minisztériumi rendeleteket, s ha szükséges, változtatni is kell rajtuk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.