2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, információk

Hosz  |  2006. 01. 03., 17:32

A vezérkari fõnök találkozója az érdekképviseletek vezetõivel

Havril András vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar fõnöke december 5-én munkavacsorán találkozott a honvédség érdekvédelmi szervezeteinek vezetõivel. A találkozón részt vett: Mészáros Géza, a Honvédszakszervezet elnöke, Breuer László, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének vezetõ titkára, Sipos Géza nyugállományú ezredes, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke, és Tián József, a Csapatok Érdekvédelmi Szövetségének elnöke, valamint Mikita János altábornagy, a HM Honvéd Vezérkar fõnökének helyettese. A jó hangulatú találkozón áttekintették a honvédségi érdekvédelmi szervezetek helyzetét, az együttmûködés 2005. évi tapasztalatait és a további együttmûködés lehetõségeit.

Évbúcsúztató Egerben

December 7-én, a Heves Megyei Hadkiegészítõ Parancsnokság személyi állományának szakszervezeti tagjai évbúcsúztatót tartottak. A rendezvényre meghívták Jakubik András területi ügyvivõt és a közelmúltban nyugdíjazott, illetve nyugdíjazásra kerülõ tagokat is. Zagyi Tamás, az önállócsoport vezetõjének beszámolóját kõvetõen Jakubik András területi ügyvivõ tartott idõszerû kérdésekrõl, feladatokról beszámolót, majd a feltett kérdésekre válaszolt.Az önállócsoport emléklappal köszöntötte a nyugdíjba vonuló Románné Incze Margit törzszászlóst, Dér István és Munkácsi Sándor õrnagyokat, valamint Sallai Ákos századost. Emléklappal és ajándéktárggyal ismerték el Kurczina János õrnagy munkáját. Ezt követõen Jakubik András területi ügyvivõ ajándékcsomaggal köszöntötte Zagyi Tamás csoportvezetõt színvonalas munkájáért és Tóth Tibor õrnagyot, a parancsnokság képviselõjét támogató munkájáért. A színvonalas rendezvényt díszebéd zárta.

Önálló csoport az ÖLTP-n

December 6-án, az MH Összhaderõnemi Logisztikai és Támogató Parancsnokság személyi állományának szakszervezeti tagjai megalakították önálló csoportjukat. Az új csoport vezetõjévé Máté Imre mérnök õrnagyot, míg helyettesévé Szendrei Zoltán õrnagyot választották. Az új tisztségviselõknek a gyûlésen jelenlévõ levezetõ elnök, Jakubik András területi ügyvivõ kívánt sok sikert.

Hosz vezetõk Kecskeméten

A kecskeméti 484-es sz. alapszervezet vezetõi úgy gondolták, szerveznek december 2-án egy kellemes délutánt tagjaik részére. Beszerezték az enni-innivalókat, szemet gyönyörködtetõen feldíszítették a termet és meghívták a tagokat, valamint a vendégeket: Mészáros Géza elnököt, dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkárt, Kepics György leköszönõ fõtitkárt és Jakubik András kelet-magyarországi területi ügyvivõt. A szervezõk nem feledkeztek meg az elõzõ vezetõség nyugállományba vonult tagjairól sem, így aztán ajándékkal kedveskedtek Metzger „Pipu” Istvánnak, Pataki Attilának és Dobai Istvánnak is.A Honvédszakszervezet elnöke - miután kifejezte elismerését a kecskeméti tisztségviselõk eddig végzett munkájáért - emlékplakettet adott át részükre. Az alapszervezet részére Jakubik András nyújtott át hasznos eszközöket - ajándékként. A „hivatalos” ceremónia után a szakszervezetisek kötetlen beszélgetéssel folytatták a programot: szóba került - egyebek mellett - a jövõ évi illetményfejlesztés kérdése, a november 30-i online interjú és egyéb aktuális kérdés is.

KÖZLEMÉNY

A WAT Magiszterek Védegylete (magyar-lengyel kibernetikusok civil egyesülete) 2005. december 15-én a Stefánia Palotában tartotta alakuló közgyûlését. A Varsói Katonai Mûszaki Akadémia volt magyar hallgatói által alakított nonprofit szervezet kinyilvánította megalakulását, elfogadta Alapszabályát és megválasztotta az egyesület tisztségviselõit. A szervezet Alapszabályban lefektetett célkitûzései között szerepel a civil társadalom és a honvédelem közötti kapcsolatok erõsítése, az uniós tagállamok közötti együttmûködés, és kiemelten a magyar-lengyel kapcsolatok ápolása az információs társadalom formálása terén, valamint az egyesület tagjaira és családtagjaikra kiterjedõ karitatív tevékenység végzése. Az Egyesület tagjainak sorába várja minden egykori, a WAT-on tanulmányokat folytatott társát. Az Egyesület elérhetõ honlapján, a http://vedegylet.varso74.hu/ címen.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Az utazás mindig élményekkel teli kaland, amikor végre kiszakadhatunk a mindennapok rutinjából és átadhatjuk magunkat a felfedezés örömének. A Budapest Airport számára épp ezért fontos, hogy a repülőtéri folyamatok mindenki számára stresszmentesek legyenek.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.