2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, információk

Hosz  |  2006. 01. 03., 17:32

A vezérkari fõnök találkozója az érdekképviseletek vezetõivel

Havril András vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar fõnöke december 5-én munkavacsorán találkozott a honvédség érdekvédelmi szervezeteinek vezetõivel. A találkozón részt vett: Mészáros Géza, a Honvédszakszervezet elnöke, Breuer László, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének vezetõ titkára, Sipos Géza nyugállományú ezredes, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke, és Tián József, a Csapatok Érdekvédelmi Szövetségének elnöke, valamint Mikita János altábornagy, a HM Honvéd Vezérkar fõnökének helyettese. A jó hangulatú találkozón áttekintették a honvédségi érdekvédelmi szervezetek helyzetét, az együttmûködés 2005. évi tapasztalatait és a további együttmûködés lehetõségeit.

Évbúcsúztató Egerben

December 7-én, a Heves Megyei Hadkiegészítõ Parancsnokság személyi állományának szakszervezeti tagjai évbúcsúztatót tartottak. A rendezvényre meghívták Jakubik András területi ügyvivõt és a közelmúltban nyugdíjazott, illetve nyugdíjazásra kerülõ tagokat is. Zagyi Tamás, az önállócsoport vezetõjének beszámolóját kõvetõen Jakubik András területi ügyvivõ tartott idõszerû kérdésekrõl, feladatokról beszámolót, majd a feltett kérdésekre válaszolt.Az önállócsoport emléklappal köszöntötte a nyugdíjba vonuló Románné Incze Margit törzszászlóst, Dér István és Munkácsi Sándor õrnagyokat, valamint Sallai Ákos századost. Emléklappal és ajándéktárggyal ismerték el Kurczina János õrnagy munkáját. Ezt követõen Jakubik András területi ügyvivõ ajándékcsomaggal köszöntötte Zagyi Tamás csoportvezetõt színvonalas munkájáért és Tóth Tibor õrnagyot, a parancsnokság képviselõjét támogató munkájáért. A színvonalas rendezvényt díszebéd zárta.

Önálló csoport az ÖLTP-n

December 6-án, az MH Összhaderõnemi Logisztikai és Támogató Parancsnokság személyi állományának szakszervezeti tagjai megalakították önálló csoportjukat. Az új csoport vezetõjévé Máté Imre mérnök õrnagyot, míg helyettesévé Szendrei Zoltán õrnagyot választották. Az új tisztségviselõknek a gyûlésen jelenlévõ levezetõ elnök, Jakubik András területi ügyvivõ kívánt sok sikert.

Hosz vezetõk Kecskeméten

A kecskeméti 484-es sz. alapszervezet vezetõi úgy gondolták, szerveznek december 2-án egy kellemes délutánt tagjaik részére. Beszerezték az enni-innivalókat, szemet gyönyörködtetõen feldíszítették a termet és meghívták a tagokat, valamint a vendégeket: Mészáros Géza elnököt, dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkárt, Kepics György leköszönõ fõtitkárt és Jakubik András kelet-magyarországi területi ügyvivõt. A szervezõk nem feledkeztek meg az elõzõ vezetõség nyugállományba vonult tagjairól sem, így aztán ajándékkal kedveskedtek Metzger „Pipu” Istvánnak, Pataki Attilának és Dobai Istvánnak is.A Honvédszakszervezet elnöke - miután kifejezte elismerését a kecskeméti tisztségviselõk eddig végzett munkájáért - emlékplakettet adott át részükre. Az alapszervezet részére Jakubik András nyújtott át hasznos eszközöket - ajándékként. A „hivatalos” ceremónia után a szakszervezetisek kötetlen beszélgetéssel folytatták a programot: szóba került - egyebek mellett - a jövõ évi illetményfejlesztés kérdése, a november 30-i online interjú és egyéb aktuális kérdés is.

KÖZLEMÉNY

A WAT Magiszterek Védegylete (magyar-lengyel kibernetikusok civil egyesülete) 2005. december 15-én a Stefánia Palotában tartotta alakuló közgyûlését. A Varsói Katonai Mûszaki Akadémia volt magyar hallgatói által alakított nonprofit szervezet kinyilvánította megalakulását, elfogadta Alapszabályát és megválasztotta az egyesület tisztségviselõit. A szervezet Alapszabályban lefektetett célkitûzései között szerepel a civil társadalom és a honvédelem közötti kapcsolatok erõsítése, az uniós tagállamok közötti együttmûködés, és kiemelten a magyar-lengyel kapcsolatok ápolása az információs társadalom formálása terén, valamint az egyesület tagjaira és családtagjaikra kiterjedõ karitatív tevékenység végzése. Az Egyesület tagjainak sorába várja minden egykori, a WAT-on tanulmányokat folytatott társát. Az Egyesület elérhetõ honlapján, a http://vedegylet.varso74.hu/ címen.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.