2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Gyász

Hosz  |  2004. 01. 31., 11:19

Február 4-én, a kistarcsai temetőben kísérték utolsó útjára dr. Kökény Kazár Lászlót, a HOSZ jogsegélyszolgálatának közelmúltban elhunyt vezetőjét. A római katolikus szertartás szerint, katonai tiszteletadással lebonyolított hamvasztás utáni búcsúztatáson - a HOSZ nevében - Heiling Ottó alelnök helyezett el koszorút.            

Január 15-én, életének 58. évében tragikus hirtelenséggel itt hagyott bennünket kollégánk és barátunk, Kökény Laci. A következőkben Heiling ottó, a HOSZ alelnöke emlékezik a szakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetőjére.

- Amikor Karácsony másnapján felhívott és jókívánságait fejezte ki, még nem gondoltam, hogy utoljára hallom a hangját. Laciban egy kiváló embert, jogászt, katonát és lelkes érdekvédőt veszítettünk el. Amikor 2002 év végén a szakszervezet nehéz helyzetbe került és kérdésessé vált a jogsegélyszolgálat további müködtetése, Laci az elsők között jelentkezett, hogy segítsen. Katonai és jogászi tapasztalatainak, segítőkészségének ez alatt a szük egy év alatt is nagy hasznát vettük, sokat tanulhattunk Tőle. Nem egy tagunk köszönheti Neki, hogy már-már kilátástalan helyzetben is megoldást kapott problémájára akár tanácsadás, akár bírósági per útján.

Lacinak még nagy tervei voltak a közel és távolabbi jövőre vonatkoztatva is, amelyeket sajnos már ne valósíthat meg, mert szíve 2004. január 15-én örökre megszünt dobogni.

A munkatársak, a katonatársak és a szakszervezet teljes tagsága nevében búcsúzunk Tőled Laci, nyugodj békében!

Dr. Kökény Kazár László búcsúztatása február 4-én 11 órakor lesz a kistarcsai temetőben.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.