2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonahumor

Hosz  |  2006. 02. 02., 17:44

Koncsecskó László őrnagy gyüjtéséből

A hivatástudat hiánya:

A katona mondja az édesanyjának:- Anya, nincs kedvem bemenni a laktanyába!Anya:- Kisfiam, azért csak be kellene menned!A katona:- De úgy utálom!Anya:- Azért legalább telefonálj be, hiszen te vagy a parancsnok!

Vannak furcsa élethelyzetek:

Imre bácsi nyugdíjasként egy biztonsági cégnél dolgozik és már harmadszor késik el.A főnöke:- Imre bácsi, ez felháborító! Ez volt az utolsó alkalom! Ha még egyszer elkésik, kereshet másik munkahelyet! Kíváncsi vagyok, hogy mielőtt nyugdíjas lett, hol dolgozott? Milyen munkahely lehet az, ahol ezzel a hozzáállással egyáltalán alkalmazzák Önt?Imre bácsi:- Hát, katona voltam!A főnöke:- És mikor a laktanyába is késve érkezett be, mit mondtak magának?Imre bácsi:- Parancsnok úr, jelentem...

Miért kell a szakszervezet!

Mert a hadsereg védi a demokráciát, de nem minden szakszervezetnél gyakorolja!!!

Miért találkozhatunk nem túl cizellált lelkületû, a beosztásuk ellátására alkalmatlan emberekkel?

Mert bár legyen a legjobb kiválasztási, elõmeneteli rendszer, mindenki addig kerül eggyel magasabb beosztásba, míg azt már nem képes ellátni!!!

Egy jó tanács a szakszervezeti vezetõknek:

Soha ne vívj szellemi párbajt fegyvertelen emberrel, mert összekevernek vele!!!

Egy jó tanács parancsnokoknak:

Minden alakulatnál van egy nélkülözhetetlen, mindig, mindenrõl, mindent tudó ember. Na, ettõl az embertõl gyorsan szabadulj meg!!!

A személyügyes hitvallása:

A beosztásom ellátásának alapvetõ feltétele a lojalitás, ezért mindenkor lojális vagyok a mindenkori parancsnokomhoz!

A logisztikusok hitvallása:

Van, de nem adok!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.

  JETfly Magazin

Újabb mérföldkövet jelentő esemény a Szlovák Légierő F-16-os beszerzési programjában: 2023. szeptember 29-én repült az első, szlovák részre készült F-16V.

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.