2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonahumor

Hosz  |  2006. 02. 02., 17:44

Koncsecskó László őrnagy gyüjtéséből

A hivatástudat hiánya:

A katona mondja az édesanyjának:- Anya, nincs kedvem bemenni a laktanyába!Anya:- Kisfiam, azért csak be kellene menned!A katona:- De úgy utálom!Anya:- Azért legalább telefonálj be, hiszen te vagy a parancsnok!

Vannak furcsa élethelyzetek:

Imre bácsi nyugdíjasként egy biztonsági cégnél dolgozik és már harmadszor késik el.A főnöke:- Imre bácsi, ez felháborító! Ez volt az utolsó alkalom! Ha még egyszer elkésik, kereshet másik munkahelyet! Kíváncsi vagyok, hogy mielőtt nyugdíjas lett, hol dolgozott? Milyen munkahely lehet az, ahol ezzel a hozzáállással egyáltalán alkalmazzák Önt?Imre bácsi:- Hát, katona voltam!A főnöke:- És mikor a laktanyába is késve érkezett be, mit mondtak magának?Imre bácsi:- Parancsnok úr, jelentem...

Miért kell a szakszervezet!

Mert a hadsereg védi a demokráciát, de nem minden szakszervezetnél gyakorolja!!!

Miért találkozhatunk nem túl cizellált lelkületû, a beosztásuk ellátására alkalmatlan emberekkel?

Mert bár legyen a legjobb kiválasztási, elõmeneteli rendszer, mindenki addig kerül eggyel magasabb beosztásba, míg azt már nem képes ellátni!!!

Egy jó tanács a szakszervezeti vezetõknek:

Soha ne vívj szellemi párbajt fegyvertelen emberrel, mert összekevernek vele!!!

Egy jó tanács parancsnokoknak:

Minden alakulatnál van egy nélkülözhetetlen, mindig, mindenrõl, mindent tudó ember. Na, ettõl az embertõl gyorsan szabadulj meg!!!

A személyügyes hitvallása:

A beosztásom ellátásának alapvetõ feltétele a lojalitás, ezért mindenkor lojális vagyok a mindenkori parancsnokomhoz!

A logisztikusok hitvallása:

Van, de nem adok!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.