2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum képviselői egyeztettek Budapesten

2021. 10. 14., 07:50

Benkő Tibor honvédelmi miniszter is részt vett azon a fórumon, amelyet október 13-án tartottak Budapesten a honvédelmi érdekképviseletek, valamint a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség Parancsnokságának képviselői. A Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt a fórumon...


Forrás: www.honvedelem.hu

A tárca vezetője elmondta, hogy mind a katonák, mind a honvédelmi alkalmazottak és civil munkavállalók - a pandémiás helyzet időszakában nyújtott kiemelkedő munkájuk elismeréseként - teljesítményjuttatásban részesülnek, még az idei évben. A katonák egységesen bruttó 80 ezer forint teljesítményjuttatást, illetve SZÉP-kártyára nettó 50 ezer forintot kapnak, míg a védekezésben aktívan résztvevő honvéd tisztjelölteknek bruttó 50 ezer forinttal köszönik meg az idei évben végzett munkát. A honvédelmi alkalmazottak egységesen bruttó 100 ezer forint teljesítményjuttatásra, valamint a SZÉP-kártyára érkező nettó 50 ezer forintra, míg a munkavállók bruttó 76 ezer forintra lesznek jogosultak.

 

Forrás: www.honvedelem.hu

A megbeszélésen Benkő Tibor szólt arról is: a kormány döntése értelmében minden egyenruhás - aki esküjében fogadta meg, hogy az ország érdekeit és a magyar emberek biztonságát, ha kell, élete árán vagy annak kockáztatásával is megvédi - a közeljövőben hat havi juttatást kap. A honvédelmi miniszter hozzátette: a juttatást az idei év végén, legkésőbb a jövő esztendő elején minden érintett megkapja.

A miniszter a fórumon azt is kiemelte, hogy továbbra is a legfontosabb az ember, maga a katona. Éppen ezért dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy Magyar Honvédség parancsnoki kinevezését követően Zsiga Tamás dandártábornok államtitkári főtanácsosként látja el az emberierőforrás-gazdálkodás feladatait, ő felel a Magyar Honvédséggel való kapcsolattartásért, és az ő feladata lesz a továbbiakban az érdekegyeztetés, a kölcsönös érdekérvényesítés és a korrekt együttműködés további fenntartása is.

 

Forrás: www.honvedelem.hu

A Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum ülésén – amelyen mások mellett részt vett dr. Korom Renáta, a Honvédelmi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára, valamint Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnöke – szó esett még a honvédelmi programok aktuális feladatairól, a személyi állomány szolgálati-, munka- és elhelyezési körülményeiről.


Forrás: www.honvedelem.hu

Az érdekegyeztető fórum tagjai tanácskoztak a lakhatási támogatási rendszerről és annak fejlesztési kérdéseiről, az idei illetményen kívüli juttatásokról szóló megállapodás megvalósulásáról, valamint a szolgálati járandóságban és a nyugdíj előtti rendelkezési állományban lévők helyzetéről. A megbeszélés napirendjén szerepelt még a Honvédelmi Sportszövetégről szóló tájékoztató meghallgatása, valamint a kollektív szerződések megszűnésének tapasztalatai és hatása a honvédelmi alkalmazottakra.

 

Forrás: www.honvedelem.hu

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.