2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum képviselői egyeztettek Budapesten

2021. 10. 14., 07:50

Benkő Tibor honvédelmi miniszter is részt vett azon a fórumon, amelyet október 13-án tartottak Budapesten a honvédelmi érdekképviseletek, valamint a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség Parancsnokságának képviselői. A Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt a fórumon...


Forrás: www.honvedelem.hu

A tárca vezetője elmondta, hogy mind a katonák, mind a honvédelmi alkalmazottak és civil munkavállalók - a pandémiás helyzet időszakában nyújtott kiemelkedő munkájuk elismeréseként - teljesítményjuttatásban részesülnek, még az idei évben. A katonák egységesen bruttó 80 ezer forint teljesítményjuttatást, illetve SZÉP-kártyára nettó 50 ezer forintot kapnak, míg a védekezésben aktívan résztvevő honvéd tisztjelölteknek bruttó 50 ezer forinttal köszönik meg az idei évben végzett munkát. A honvédelmi alkalmazottak egységesen bruttó 100 ezer forint teljesítményjuttatásra, valamint a SZÉP-kártyára érkező nettó 50 ezer forintra, míg a munkavállók bruttó 76 ezer forintra lesznek jogosultak.

 

Forrás: www.honvedelem.hu

A megbeszélésen Benkő Tibor szólt arról is: a kormány döntése értelmében minden egyenruhás - aki esküjében fogadta meg, hogy az ország érdekeit és a magyar emberek biztonságát, ha kell, élete árán vagy annak kockáztatásával is megvédi - a közeljövőben hat havi juttatást kap. A honvédelmi miniszter hozzátette: a juttatást az idei év végén, legkésőbb a jövő esztendő elején minden érintett megkapja.

A miniszter a fórumon azt is kiemelte, hogy továbbra is a legfontosabb az ember, maga a katona. Éppen ezért dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy Magyar Honvédség parancsnoki kinevezését követően Zsiga Tamás dandártábornok államtitkári főtanácsosként látja el az emberierőforrás-gazdálkodás feladatait, ő felel a Magyar Honvédséggel való kapcsolattartásért, és az ő feladata lesz a továbbiakban az érdekegyeztetés, a kölcsönös érdekérvényesítés és a korrekt együttműködés további fenntartása is.

 

Forrás: www.honvedelem.hu

A Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum ülésén – amelyen mások mellett részt vett dr. Korom Renáta, a Honvédelmi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára, valamint Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnöke – szó esett még a honvédelmi programok aktuális feladatairól, a személyi állomány szolgálati-, munka- és elhelyezési körülményeiről.


Forrás: www.honvedelem.hu

Az érdekegyeztető fórum tagjai tanácskoztak a lakhatási támogatási rendszerről és annak fejlesztési kérdéseiről, az idei illetményen kívüli juttatásokról szóló megállapodás megvalósulásáról, valamint a szolgálati járandóságban és a nyugdíj előtti rendelkezési állományban lévők helyzetéről. A megbeszélés napirendjén szerepelt még a Honvédelmi Sportszövetégről szóló tájékoztató meghallgatása, valamint a kollektív szerződések megszűnésének tapasztalatai és hatása a honvédelmi alkalmazottakra.

 

Forrás: www.honvedelem.hu

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.