2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A hősök emlékére

2018. 10. 31., 11:24

A halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, kedden. A Honvédszakszervezetet Szendrei Zoltán alelnök képviselte a megemlékezésen...

cikk_01.jpgA koszorúzás a rákoskeresztúri Újköztemetőben kezdődött, a magyar katonákra emlékező „Imádkozó katona” szobránál. A megemlékezésen az egykori olasz katonai sírkertnél, az első világháborús emlékműnél, valamint a lengyel, török, román és szovjet katonák sírhelyeinél rótták le kegyeletüket a megemlékezők. A koszorúzáson − mások mellett − részt vett Baráth Ernő dandártábornok, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnoka, dr. Csikány Tamás ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Hadtudományi Doktori Iskola vezetője, illetve megjelentek a Budapesti Katonai Attasétestület tagjai is.

cikk_02.jpg

A halottak napi megemlékezés a budaörsi német−magyar katonai temetőben folytatódott. A második világháborúban elesett, a temetőben nyugvó katonák emléke előtt tisztelgett Baráth Ernő dandártábornok és dr. Csikány Tamás ezredes. A Budaörs határában létesített katonatemető központi emlékhelyénél koszorút helyezett el a Német Szövetségi Köztársaság Nagykövetsége nevében Uwe Patz alezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Bundeswehr által delegált csere- és összekötő tisztje, Kalóczi Imre, Budaörs alpolgármestere és Zsák András, a budaörsi Polgármesteri Kabinet munkatársa. Az emlékműnél Schubert Olívia, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke, valamint Boros György, a Budaörsi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is fejet hajtott.

cikk_03.jpg

A háborús halottak emléke előtt tisztelegtek Solymáron is, a brit nemzetközösségi temetőben, ahol a hazánkban eltemetett angol, amerikai, ausztrál, dél-afrikai, francia, kanadai, lengyel és új-zélandi katonákra emlékeztek. A lengyel származású hősök előtt Tomasz Trzcinski ezredes, a Lengyel Köztársaság véderő- és légügyi attaséja tisztelgett. A dél-afrikai katonákra emlékezett Pumla Nene, a Dél-afrikai Köztársaság nagykövetségének első titkára. Az Egyesült Államok képviseletében Donald R. Baker ezredes, véderőattasé, a kanadai nagykövetség nevében pedig, Peter Kolakovics tanácsos koszorúzott. Miután elhelyezték a brit nagykövetség koszorúját a központi emlékműnél, Baráth Ernő dandártábornok és dr. Csikány Tamás ezredes, valamint dr. Szente Kálmán, Solymár nagyközség polgármestere emlékezett a háborús hősökre.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Az elmúlt napokban a típus gyártására vonatkozóan kedvező híreket kapott az Eurofighter Typhoon gyártósora, hiszen Olaszország és Németország is vásárolna további példányokat.

  Háború Művészete magazin

Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.