2024. 02. 28. szerda
Elemér
: 391 Ft   : 362 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A hősök emlékére

2018. 10. 31., 11:24

A halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, kedden. A Honvédszakszervezetet Szendrei Zoltán alelnök képviselte a megemlékezésen...

cikk_01.jpgA koszorúzás a rákoskeresztúri Újköztemetőben kezdődött, a magyar katonákra emlékező „Imádkozó katona” szobránál. A megemlékezésen az egykori olasz katonai sírkertnél, az első világháborús emlékműnél, valamint a lengyel, török, román és szovjet katonák sírhelyeinél rótták le kegyeletüket a megemlékezők. A koszorúzáson − mások mellett − részt vett Baráth Ernő dandártábornok, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnoka, dr. Csikány Tamás ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Hadtudományi Doktori Iskola vezetője, illetve megjelentek a Budapesti Katonai Attasétestület tagjai is.

cikk_02.jpg

A halottak napi megemlékezés a budaörsi német−magyar katonai temetőben folytatódott. A második világháborúban elesett, a temetőben nyugvó katonák emléke előtt tisztelgett Baráth Ernő dandártábornok és dr. Csikány Tamás ezredes. A Budaörs határában létesített katonatemető központi emlékhelyénél koszorút helyezett el a Német Szövetségi Köztársaság Nagykövetsége nevében Uwe Patz alezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Bundeswehr által delegált csere- és összekötő tisztje, Kalóczi Imre, Budaörs alpolgármestere és Zsák András, a budaörsi Polgármesteri Kabinet munkatársa. Az emlékműnél Schubert Olívia, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke, valamint Boros György, a Budaörsi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is fejet hajtott.

cikk_03.jpg

A háborús halottak emléke előtt tisztelegtek Solymáron is, a brit nemzetközösségi temetőben, ahol a hazánkban eltemetett angol, amerikai, ausztrál, dél-afrikai, francia, kanadai, lengyel és új-zélandi katonákra emlékeztek. A lengyel származású hősök előtt Tomasz Trzcinski ezredes, a Lengyel Köztársaság véderő- és légügyi attaséja tisztelgett. A dél-afrikai katonákra emlékezett Pumla Nene, a Dél-afrikai Köztársaság nagykövetségének első titkára. Az Egyesült Államok képviseletében Donald R. Baker ezredes, véderőattasé, a kanadai nagykövetség nevében pedig, Peter Kolakovics tanácsos koszorúzott. Miután elhelyezték a brit nagykövetség koszorúját a központi emlékműnél, Baráth Ernő dandártábornok és dr. Csikány Tamás ezredes, valamint dr. Szente Kálmán, Solymár nagyközség polgármestere emlékezett a háborús hősökre.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.