2023. 09. 22. péntek
Móric
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Katonákért Alapítvány önkénteseinek konferenciája

2018. 02. 09., 09:17

A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

A kétnapos konferencián az Alapítvány képviselőjén kívül,  Doszpolyné dr. Mészáros Melinda a LIGA Szakszervezetek elnöke, és Czövek János az alapító Honvédszakszervezet elnöke mondott köszöntőt.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Ezt követően két munkacsoportra bontva folyt a munka az egyik csoport az országos érdekegyeztetés színterein zajló megbeszélésekről és az alapítvány munkáját segítő szociális jellegű információkról hallhatott előadást, a másik csoport az alapító munkájának aktualitásait, a vele történő együttműködés lehetőségeit, az 1%-os és az általános adománygyűjtést segítő lehetőségeket, illetve a szervezeti élethez kapcsolódó napi feladatokat, aktualitásokat dolgozta fel fórum jellegű beszélgetés során. A második nap a csoportok megcserélték a témákat, illetve közösen értékelték a fórumbeszélgetéseken elhangzottakat.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

A két nap előadásai számos új információval szolgáltak, és választ adtak olyan fontos kérdésre is, minthogy a munkáltatók részére továbbra is leadható az 1%-os nyilatkozat. A lelkes önkéntes gárda számos kérdéssel, véleménnyel, tanáccsal járult hozza ahhoz, hogy a napirend komoly tartalommal kerüljön megtöltésre. Szedrei Zoltán a HM Szociálpolitikai Közalapítvány kurátora a Közalapítványi tevékenységgel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatokat osztotta meg, Bazsik István pedig a 2017-es év pénzügyi tevékenységéről és a 2018-as év előzetes tervéről beszélt. Arról is hallhattak a megjelentek, hogy folyamatosan igyekszik az alapítvány újabb önkénteseket toborozni, amelynek eredményeként fokozatosan növekszik a szervezet humán erőforrás kapacitása.

 

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Az első napi ülést követően csapatépítő téli túrára invitálta a megjelenteket az alapítvány. Nagy örömmel mondható el, hogy az önkéntesek túlnyomó többsége élt a lehetőséggel és a 30 centiméteres hó illetve az enyhe havazás ellenére minden induló jó hangulatban, közösen teljesítette a túrát.

 

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

A két nap alatt jól érzékelhető volt, hogy továbbra is igény van az ilyen jellegű alapítványi rendezvényekre, ennek megfelelően jó döntésnek tűnik, hogy a Katonákért Közhasznú alapítvány ismételten pályázott a hasonló tartalmú támogatások elnyerése érdekében.

 A Katonákért Közhasznú Alapítvány, a LIGA Szakszervezetek, és a Honvédszakszervezet támogatásával valósította meg a rendezvényt, melyet a NEA-TF-17-SZ-0565 számú pályázat keretében bonyolítottak le.

Szöveg: Bazsik István

Fotó: Klopfer Szandra, Kozák László

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.