2023. 10. 03. kedd
Helga
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Katonákért Alapítvány önkénteseinek konferenciája Balatonakarattyán

2019. 01. 15., 15:46

A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét 2018. december 11-12-én tartották Balatonakarattyán, a MH RKKK honvéd üdülőjében. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...

A résztvevőket Kővári Károly kurátor, Doszpolyné dr. Mészáros Melinda, valamint Czövek János köszöntötte.

A köszöntő után Kővári Károly kurátor tartott előadást az Alapítvány 2018-ban elért eredményeiről és a 2019. évi feladatokról. Kiemelte, hogy az Alapítványnál nőtt az önkéntes társadalmi segítők száma, nőtt a segélyezettek létszáma és az 1%-os felajánlásoknál több ember magasabb összegű felajánlást tett az Alapítvány részére.

Elmondta, hogy az Alapítvány két pályázaton indult és az önkéntes segítők munkájának köszönhetően mindkét pályázaton eredményesen.

Bazsik István a Hosz alelnöke az önkéntes segítők tevékenységéről tartott előadást, amelyben részletezte, hogy a segítők tevékenységének legfontosabb feladata a szociálisan rászoruló állomány felkeresése és a segítség eljuttatása hozzájuk.

Dr. Hajdók Marcell kérte a rendezvényen résztvevőket, hogy segítsék a munkavédelmi képviselők 2019. évben tervezett megválasztásának előkészítését.

Piros Ottó ezredes a Központ parancsnoka tájékoztatta a résztvevőket a balatonakarattyai üdülő fejlesztéseiről és használatának lehetőségeiről.

Szendrei Zoltán a HM Szociálpolitikai Közalapítvány kurátora a Közalapítványi tevékenységgel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatokat osztotta meg a hallgatósággal.

Vecseri Szilvia a humánpolitikai előadásában elsősorban a rekreációs lehetőségekről és a MH által biztosított kedvezményes üdülésekről, gyermektáborokról beszélt.

Bazsik István a gazdálkodásról és pénzügyi feladatokról tájékoztatott.

Ezt követően két munkacsoportra bontva folyt a munka az egyik csoport az országos érdekegyeztetés színterein zajló megbeszélésekről és az alapítvány munkáját segítő szociális jellegű információkról hallhatott előadást, a másik csoport az alapító munkájának aktualitásait, a vele történő együttműködés lehetőségeit, az 1%-os és az általános adománygyűjtést segítő lehetőségeket, illetve a szervezeti élethez kapcsolódó napi feladatokat, aktualitásokat dolgozta fel fórum jellegű beszélgetés során. 

A két nap előadásai számos új információval szolgáltak, és választ adtak olyan fontos kérdésre is, minthogy a munkáltatók részére továbbra is leadható az 1%-os nyilatkozat. 

Arról is hallhattak a megjelentek, hogy folyamatosan igyekszik az alapítvány újabb önkénteseket toborozni, amelynek eredményeként fokozatosan növekszik a szervezet humán erőforrás kapacitása.

Forrás: https://alapitvany.hsz.hu

Fotó: Lippai Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.