2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Katonákért Alapítvány önkénteseinek konferenciája Balatonakarattyán

2019. 01. 15., 15:46

A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét 2018. december 11-12-én tartották Balatonakarattyán, a MH RKKK honvéd üdülőjében. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...

A résztvevőket Kővári Károly kurátor, Doszpolyné dr. Mészáros Melinda, valamint Czövek János köszöntötte.

A köszöntő után Kővári Károly kurátor tartott előadást az Alapítvány 2018-ban elért eredményeiről és a 2019. évi feladatokról. Kiemelte, hogy az Alapítványnál nőtt az önkéntes társadalmi segítők száma, nőtt a segélyezettek létszáma és az 1%-os felajánlásoknál több ember magasabb összegű felajánlást tett az Alapítvány részére.

Elmondta, hogy az Alapítvány két pályázaton indult és az önkéntes segítők munkájának köszönhetően mindkét pályázaton eredményesen.

Bazsik István a Hosz alelnöke az önkéntes segítők tevékenységéről tartott előadást, amelyben részletezte, hogy a segítők tevékenységének legfontosabb feladata a szociálisan rászoruló állomány felkeresése és a segítség eljuttatása hozzájuk.

Dr. Hajdók Marcell kérte a rendezvényen résztvevőket, hogy segítsék a munkavédelmi képviselők 2019. évben tervezett megválasztásának előkészítését.

Piros Ottó ezredes a Központ parancsnoka tájékoztatta a résztvevőket a balatonakarattyai üdülő fejlesztéseiről és használatának lehetőségeiről.

Szendrei Zoltán a HM Szociálpolitikai Közalapítvány kurátora a Közalapítványi tevékenységgel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatokat osztotta meg a hallgatósággal.

Vecseri Szilvia a humánpolitikai előadásában elsősorban a rekreációs lehetőségekről és a MH által biztosított kedvezményes üdülésekről, gyermektáborokról beszélt.

Bazsik István a gazdálkodásról és pénzügyi feladatokról tájékoztatott.

Ezt követően két munkacsoportra bontva folyt a munka az egyik csoport az országos érdekegyeztetés színterein zajló megbeszélésekről és az alapítvány munkáját segítő szociális jellegű információkról hallhatott előadást, a másik csoport az alapító munkájának aktualitásait, a vele történő együttműködés lehetőségeit, az 1%-os és az általános adománygyűjtést segítő lehetőségeket, illetve a szervezeti élethez kapcsolódó napi feladatokat, aktualitásokat dolgozta fel fórum jellegű beszélgetés során. 

A két nap előadásai számos új információval szolgáltak, és választ adtak olyan fontos kérdésre is, minthogy a munkáltatók részére továbbra is leadható az 1%-os nyilatkozat. 

Arról is hallhattak a megjelentek, hogy folyamatosan igyekszik az alapítvány újabb önkénteseket toborozni, amelynek eredményeként fokozatosan növekszik a szervezet humán erőforrás kapacitása.

Forrás: https://alapitvany.hsz.hu

Fotó: Lippai Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.