2022. szeptember 24-én zajlott le a székesfehérvári lecsófesztivál, amelyen a LIGA tagszervezetek közül a Honvédszakszervezet, a LIMÉSZ Denso Dolgozók Szakszervezeti Csoportja, a Győr-Moson-Sopron Megyei LIGA Szakszervezet, a Dunaferr Ifjúsági Szakszervezetet, valamint a Színházi Dolgozók Szakszervezete is bográcsot ragadott...
A fesztiválozás ötlete a LIGA Ifjúsági Munkás és Érdekvédelmi Szervezetétől ered, amely Denso Dolgozók Szakszervezeti Csoportja a fesztivált üzemi tanács és munkavédelmi képviselő jelölti kampányeseményként is szervezte. A Czibor László vezetésével felálló csapat két bográcsban is főzőtt, és az elkészült lecsóra minden szakszervezeti és nem szakszervezeti tagot is szeretettel megvendégelt.
A fesztivál jó alkalmat teremtett arra is, hogy a régió LIGA tagszakszervezetei egymással is találkozzanak. A Honvédszakszervezet Czövek János vezetésével rotyogtatta a hagyományos lecsót.
A Győriek főkostoló-mestere dr. Gyurkovics Bence volt.
A Dunaferr Ifjúsági Szakszervezetet pedig Romanoczki István fogta össze az eseményen. A szokásainktól eltérően közöljük receptjüket, az úgynevezett Martinász-lecsót.
Hozzávalók (10 főre)
40 dkg füstölt szalonna
1 fakanál sertészsír
1 kg vöröshagyma
1,5 kg tv-paprika
1 kg paradicsom
80 dkg előfőzött bab
só, két teáskanál őrölt feketebors
1 fej fokhagyma
1,6 kg előfőzött csülök
Forrás: www.liganet.hu