2024. 03. 01. péntek
Albin
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A magyar katona a világ legjobbjai közé tartozik

2018. 05. 15., 16:43

A magyar honvéd a világ egyik legjobb katonája – mondta Korom Ferenc vezérőrnagy, Honvéd Vezérkar főnök-jelölt május 14-én, hétfőn a kinevezése előtti meghallgatásán az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén, a Képviselői Irodaházban.

A jelölt - aki jelenleg az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka - a meghallgatáson úgy fogalmazott, bár fontos a szövetségi rendszerben betöltött szerep, de a nemzeti érdekek mindent felülírnak, s ez kell, hogy vezérelje a katonai vezetőket, akik nem egyedül, önjáró módon, hanem csapatban kell, hogy dolgozzanak. Hitvallása harmadik pillére a hit a saját munkájában és annak eredményességében. Új beosztásában lehetősége lesz a nemzet haderejének alakulásáról véleményt formálni, s vezetni azt – mutatott rá. A mostani pedig egy fontos időszak, amikor nincs idő várakozni vagy oldalra tekinteni.

Emlékeztetett: éppen idén 170 éves a Magyar Honvédség, s már tart a haderő reformja a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program alapján. A program lehetőséget teremt arra, hogy a Magyar Honvédség egy másik dimenzióba lépjen, s így azzá a 21. századi haderővé váljon, amit elvárnak tőle. 
mb4a7316.jpgA magyar katonákról szólva kijelentette, hogy a világ legjobbjai közé tartoznak, akik mindig tettre készek, jól használják a tudásukat és képesek reagálni a váratlanul adódó feladatokra is. Ugyanakkor tisztában van azokkal a kihívásokkal és helyzettel, amivel a katonák küzdenek, és rálátása van a nemzetközi kockázatokra, veszélyekre is. A honvédség fejlesztésének egyik célja éppen az, hogy reagálni tudjon ezekre a kihívásokra. Hozzátette: meglátása szerint pusztán a technikai eszközök modernizációja nem elegendő ehhez, hiszen a kiképzés minősége és a katonák tudása is szükséges ahhoz, hogy a hadsereg sikeres legyen. „Éppen ezért én egy emberközpontú vezetésben hiszek, ahol a magyar katonák képesek az eszközeikkel - a fegyveres védelem mellett -, ha más kihívás fenyegeti az ország lakosságát, akkor őket megsegíteni” – fogalmazott a vezérőrnagy. 

Korom Ferenc szólt arról is, hogy a területvédelmi elven szerveződő önkéntes tartalékos rendszer fejlesztése fontos része a hazafias nevelésnek és megvalósítja a honvédelem ügyének össztársadalmi jellegét. 

A bizottság hat igen szavazat és három tartózkodás mellett támogatta a jelölt kinevezését.

mb4a7298.jpg

 

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.