2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A magyar katona a világ legjobbjai közé tartozik

2018. 05. 15., 16:43

A magyar honvéd a világ egyik legjobb katonája – mondta Korom Ferenc vezérőrnagy, Honvéd Vezérkar főnök-jelölt május 14-én, hétfőn a kinevezése előtti meghallgatásán az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén, a Képviselői Irodaházban.

A jelölt - aki jelenleg az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka - a meghallgatáson úgy fogalmazott, bár fontos a szövetségi rendszerben betöltött szerep, de a nemzeti érdekek mindent felülírnak, s ez kell, hogy vezérelje a katonai vezetőket, akik nem egyedül, önjáró módon, hanem csapatban kell, hogy dolgozzanak. Hitvallása harmadik pillére a hit a saját munkájában és annak eredményességében. Új beosztásában lehetősége lesz a nemzet haderejének alakulásáról véleményt formálni, s vezetni azt – mutatott rá. A mostani pedig egy fontos időszak, amikor nincs idő várakozni vagy oldalra tekinteni.

Emlékeztetett: éppen idén 170 éves a Magyar Honvédség, s már tart a haderő reformja a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program alapján. A program lehetőséget teremt arra, hogy a Magyar Honvédség egy másik dimenzióba lépjen, s így azzá a 21. századi haderővé váljon, amit elvárnak tőle. 
mb4a7316.jpgA magyar katonákról szólva kijelentette, hogy a világ legjobbjai közé tartoznak, akik mindig tettre készek, jól használják a tudásukat és képesek reagálni a váratlanul adódó feladatokra is. Ugyanakkor tisztában van azokkal a kihívásokkal és helyzettel, amivel a katonák küzdenek, és rálátása van a nemzetközi kockázatokra, veszélyekre is. A honvédség fejlesztésének egyik célja éppen az, hogy reagálni tudjon ezekre a kihívásokra. Hozzátette: meglátása szerint pusztán a technikai eszközök modernizációja nem elegendő ehhez, hiszen a kiképzés minősége és a katonák tudása is szükséges ahhoz, hogy a hadsereg sikeres legyen. „Éppen ezért én egy emberközpontú vezetésben hiszek, ahol a magyar katonák képesek az eszközeikkel - a fegyveres védelem mellett -, ha más kihívás fenyegeti az ország lakosságát, akkor őket megsegíteni” – fogalmazott a vezérőrnagy. 

Korom Ferenc szólt arról is, hogy a területvédelmi elven szerveződő önkéntes tartalékos rendszer fejlesztése fontos része a hazafias nevelésnek és megvalósítja a honvédelem ügyének össztársadalmi jellegét. 

A bizottság hat igen szavazat és három tartózkodás mellett támogatta a jelölt kinevezését.

mb4a7298.jpg

 

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.