2023. 05. 31. szerda
Angéla
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A magyar katona a világ legjobbjai közé tartozik

2018. 05. 15., 16:43

A magyar honvéd a világ egyik legjobb katonája – mondta Korom Ferenc vezérőrnagy, Honvéd Vezérkar főnök-jelölt május 14-én, hétfőn a kinevezése előtti meghallgatásán az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén, a Képviselői Irodaházban.

A jelölt - aki jelenleg az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka - a meghallgatáson úgy fogalmazott, bár fontos a szövetségi rendszerben betöltött szerep, de a nemzeti érdekek mindent felülírnak, s ez kell, hogy vezérelje a katonai vezetőket, akik nem egyedül, önjáró módon, hanem csapatban kell, hogy dolgozzanak. Hitvallása harmadik pillére a hit a saját munkájában és annak eredményességében. Új beosztásában lehetősége lesz a nemzet haderejének alakulásáról véleményt formálni, s vezetni azt – mutatott rá. A mostani pedig egy fontos időszak, amikor nincs idő várakozni vagy oldalra tekinteni.

Emlékeztetett: éppen idén 170 éves a Magyar Honvédség, s már tart a haderő reformja a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program alapján. A program lehetőséget teremt arra, hogy a Magyar Honvédség egy másik dimenzióba lépjen, s így azzá a 21. századi haderővé váljon, amit elvárnak tőle. 
mb4a7316.jpgA magyar katonákról szólva kijelentette, hogy a világ legjobbjai közé tartoznak, akik mindig tettre készek, jól használják a tudásukat és képesek reagálni a váratlanul adódó feladatokra is. Ugyanakkor tisztában van azokkal a kihívásokkal és helyzettel, amivel a katonák küzdenek, és rálátása van a nemzetközi kockázatokra, veszélyekre is. A honvédség fejlesztésének egyik célja éppen az, hogy reagálni tudjon ezekre a kihívásokra. Hozzátette: meglátása szerint pusztán a technikai eszközök modernizációja nem elegendő ehhez, hiszen a kiképzés minősége és a katonák tudása is szükséges ahhoz, hogy a hadsereg sikeres legyen. „Éppen ezért én egy emberközpontú vezetésben hiszek, ahol a magyar katonák képesek az eszközeikkel - a fegyveres védelem mellett -, ha más kihívás fenyegeti az ország lakosságát, akkor őket megsegíteni” – fogalmazott a vezérőrnagy. 

Korom Ferenc szólt arról is, hogy a területvédelmi elven szerveződő önkéntes tartalékos rendszer fejlesztése fontos része a hazafias nevelésnek és megvalósítja a honvédelem ügyének össztársadalmi jellegét. 

A bizottság hat igen szavazat és három tartózkodás mellett támogatta a jelölt kinevezését.

mb4a7298.jpg

 

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

„Katonáink ismét hősiesen teljesítették kötelességüket” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 30-án, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.