2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Magyar Kultúra Napján elismerésben részesültek a nyugállományú katonák

2021. 03. 12., 10:53

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a honvédelmi miniszter Úr Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatát adományozta a Honvédelmi Minisztérium céljainak megvalósítását támogató tevékenységéért, a katonai kultúra és a hagyományok ápolása, megőrzése, terjesztése és szervezése terén tanúsított kimagasló érdemei elismeréséül Mihalik József nyá. alezredesnek és Bálint Zoltán nyá. törzszászlósnak…

Mihalik József nyá. alez. nyugállományba kerülése óta töretlen aktivitással folytatta közéleti tevékenységét, tagja a Helyőrségi Nyugállományúak Klubja vezetőségének, A Hosz Nyugállományú tagozat gyöngyösi alapszervezetének, 25 éve igazgatója a Mátra Honvéd Kaszinó Kulturális Egyesületnek.

Bálint Zoltán nyá. tzls. nyugállományba helyezése után is aktívan folytatta a fiatalok zenére történő nevelését, büszkén vállalva a katonazenészi múltját és inspirálta a fiatalokat nem csak a zene szeretetére, hanem a katonazenészi pálya választására.

A katonazenész kollégáitól nem szakadva el, a Honvédszakszervezet tevékenységét összekötötte az aktív társakkal történő folyamatos kapcsolattartásra, közös rendezvények megtartására.

 

A Covid-járvány miatt rendhagyó módon kerültek a kitüntetések átadásra. Mihalik József nyá. alezredesnek a Mátra Honvéd Kaszinóban Szendrei Zoltán alelnök és Szoboszlai Endre alapszervezet vezető kis ünnepség keretében adta át az elismerést.

Bálint Zoltán nyá. törzszászlósnak pedig a Honvédszakszervezet Központi Irodájában került átadásra az elismerés Czövek János elnök, Szendrei Zoltán és Bazsik István alelnökök által.

 

Sörös István

Hosz Nyugállományú tagozat

elnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.