2024. 04. 15. hétfő
Tas, Anasztázia
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Magyar Kultúra Napján elismerésben részesültek a nyugállományú katonák

2021. 03. 12., 10:53

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a honvédelmi miniszter Úr Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatát adományozta a Honvédelmi Minisztérium céljainak megvalósítását támogató tevékenységéért, a katonai kultúra és a hagyományok ápolása, megőrzése, terjesztése és szervezése terén tanúsított kimagasló érdemei elismeréséül Mihalik József nyá. alezredesnek és Bálint Zoltán nyá. törzszászlósnak…

Mihalik József nyá. alez. nyugállományba kerülése óta töretlen aktivitással folytatta közéleti tevékenységét, tagja a Helyőrségi Nyugállományúak Klubja vezetőségének, A Hosz Nyugállományú tagozat gyöngyösi alapszervezetének, 25 éve igazgatója a Mátra Honvéd Kaszinó Kulturális Egyesületnek.

Bálint Zoltán nyá. tzls. nyugállományba helyezése után is aktívan folytatta a fiatalok zenére történő nevelését, büszkén vállalva a katonazenészi múltját és inspirálta a fiatalokat nem csak a zene szeretetére, hanem a katonazenészi pálya választására.

A katonazenész kollégáitól nem szakadva el, a Honvédszakszervezet tevékenységét összekötötte az aktív társakkal történő folyamatos kapcsolattartásra, közös rendezvények megtartására.

 

A Covid-járvány miatt rendhagyó módon kerültek a kitüntetések átadásra. Mihalik József nyá. alezredesnek a Mátra Honvéd Kaszinóban Szendrei Zoltán alelnök és Szoboszlai Endre alapszervezet vezető kis ünnepség keretében adta át az elismerést.

Bálint Zoltán nyá. törzszászlósnak pedig a Honvédszakszervezet Központi Irodájában került átadásra az elismerés Czövek János elnök, Szendrei Zoltán és Bazsik István alelnökök által.

 

Sörös István

Hosz Nyugállományú tagozat

elnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.