2024. 05. 30. csütörtök
Janka, Zsanett
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A szakszervezetekkel egyeztetett a honvédelmi miniszter

2018. 07. 19., 08:22

A honvédelmi miniszter kíván a munkavállalók és a tárca közötti érdekegyeztetés élére állni. Ezt maga dr. Benkő Tibor tárcavezető hangsúlyozta ki július 18-án, szerdán, a fővárosban, a honvédelmi szakszervezetek vezetőivel tartott megbeszélésen

A honvédelmi miniszter a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete és a Honvédszakszervezet vezetőivel folytatott tárgyaláson elmondta, közös a céljuk, hiszen a katonákért és a Magyar Honvédségért dolgoznak. Ugyanakkor – a munkavállalói mellett - szem előtt kell tartani a szervezeti érdeket is. Hozzátette: a szakszervezeteknek az anyagi és jóléti szempontok képviselete mellett a katonák számára szellemi iránymutatást is nyújtaniuk kell.

02.jpg

A miniszter elmondta azt is, hogy jól halad a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program, amely a kormány támogatását is bírja. A fejlesztési tervet szakemberek bevonásával alakították ki – mutatott rá, s egyetértett azzal, hogy a szociális és elhelyezési feltételek javítása is a részét kell képezze a programnak. A nyugállományú katonákról szólva megjegyezte, szükség van a tapasztalataikra és felkészültségükre, ugyanakkor a bizalmukra és a támogatásukra számít a Zrínyi 2026 kapcsán is.

03.jpg

Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke a tárgyaláson elmondta, továbbra is számítanak arra, hogy a tárca az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelt figyelmet fordít az érdekképviseletekkel való egyeztetésre. Hozzátette, a nemzetközi és a hazai szervezetek példaértékűnek tartják a Honvédelmi Minisztérium és az érdekképviseletek közös munkáját. Hangsúlyozta, hogy a tárcával elsősorban a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum keretein belül képzelik el a tárgyalásokat. A Zrínyi 2026 programról azt mondta, szeretnének aktívan szerepet vállalni annak kialakításában. Elsősorban az állomány szociális és az elhelyezési körülményeinek, valamint jövedelmi helyzetének javítására, illetve a biztonságos munkavégzésre kívánnak koncentrálni.

04.jpg

Az egyeztetésen jelen volt Erdélyi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára is.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

„Köszönöm az elmúlt öt-hat esztendőben végzett munkáját mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ezt az emlékművet itt a bekötőút elején felállíthattuk” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, május 29-én, a 8-as számú főút és a szentkirályszabadjai repülőtérre vezető út találkozásánál felállított Mi-24 harci helikopter-emlékmű avatóünnepségén.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.