2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A szakszervezetekkel egyeztetett a honvédelmi miniszter

2018. 07. 19., 08:22

A honvédelmi miniszter kíván a munkavállalók és a tárca közötti érdekegyeztetés élére állni. Ezt maga dr. Benkő Tibor tárcavezető hangsúlyozta ki július 18-án, szerdán, a fővárosban, a honvédelmi szakszervezetek vezetőivel tartott megbeszélésen

A honvédelmi miniszter a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete és a Honvédszakszervezet vezetőivel folytatott tárgyaláson elmondta, közös a céljuk, hiszen a katonákért és a Magyar Honvédségért dolgoznak. Ugyanakkor – a munkavállalói mellett - szem előtt kell tartani a szervezeti érdeket is. Hozzátette: a szakszervezeteknek az anyagi és jóléti szempontok képviselete mellett a katonák számára szellemi iránymutatást is nyújtaniuk kell.

02.jpg

A miniszter elmondta azt is, hogy jól halad a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program, amely a kormány támogatását is bírja. A fejlesztési tervet szakemberek bevonásával alakították ki – mutatott rá, s egyetértett azzal, hogy a szociális és elhelyezési feltételek javítása is a részét kell képezze a programnak. A nyugállományú katonákról szólva megjegyezte, szükség van a tapasztalataikra és felkészültségükre, ugyanakkor a bizalmukra és a támogatásukra számít a Zrínyi 2026 kapcsán is.

03.jpg

Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke a tárgyaláson elmondta, továbbra is számítanak arra, hogy a tárca az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelt figyelmet fordít az érdekképviseletekkel való egyeztetésre. Hozzátette, a nemzetközi és a hazai szervezetek példaértékűnek tartják a Honvédelmi Minisztérium és az érdekképviseletek közös munkáját. Hangsúlyozta, hogy a tárcával elsősorban a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum keretein belül képzelik el a tárgyalásokat. A Zrínyi 2026 programról azt mondta, szeretnének aktívan szerepet vállalni annak kialakításában. Elsősorban az állomány szociális és az elhelyezési körülményeinek, valamint jövedelmi helyzetének javítására, illetve a biztonságos munkavégzésre kívánnak koncentrálni.

04.jpg

Az egyeztetésen jelen volt Erdélyi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára is.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.