2023. 06. 04.
Bulcsú
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Alapozás

Alapozás
Hosz  |  2018. 08. 29., 14:03

„Az alapozás feladata a tárgy súlyának, és a tárgy szerkezeteire háruló erőhatásoknak a talajra való továbbítása. Úgy kell az tárgy terheit átadni, hogy lényeges, vagy esetleg egyenlőtlen süllyedések ne keletkezzenek.” (az építési alapozás fogalma)

A tagság létszámának építése, bővítésekor hasonló figyelmet igényel. Ezért is már az alapkiképzés elején fontos az újonc katonák érdekvédelmi tájékoztatójának megtartása.

A Honvédszakszervezet tisztségviselői Szedrei Zoltán alelnök és Jakubik András kelet-magyarországi érdekvédelmi ügyvivő 2018. augusztus 15-én, Szentendrén tartottak szakszervezeti alap tájékoztatót az alapkiképzésen résztvevő közkatonáknak.

Az előadás során a résztvevők átfogó tájékoztatást kaptak a szakszervezet napi tevékenységéről a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumon (HÉF) való munkáról, a HM és a szakszervezet közötti hatékony együttműködésről valamint a hazai és nemzetközi érdekképviseleti kapcsolatokról is.

Kiemelt hangsúlyt kaptak a Hosz tagsághoz kapcsolódó juttatások, előnyök, valamint lehetőségek, amelyeket a szakszervezeti tagság biztosít a katonáknak.

A sikeres alapozás eredményeként az tájékoztatás végén a hallgatóság nagy része vált a Hosz új tagjává!

 

Szöveg: Jakubik András

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.