2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Átadták az új honvédségi szolgálati gépjárműveket a fővárosban

2018. 03. 26., 16:01

Folytatódik a Magyar Honvédség fejlesztése: összesen 250 új Suzuki Vitara gépjárművet adtak át március 26-án, hétfőn a fővárosban, az MH Anyagellátó Raktárbázison.

s1.jpg

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter az átadáson elmondta: még tavaly döntöttek arról, hogy a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program segítségével új, felfelé ívelő pályára helyezik a honvédséget. „A Magyar Honvédség olyan testület, amely Magyarország biztonságát garantálja, védi a déli határainkat, nemzetközi missziókban szolgálja a béke nemes ügyét, és folyamatosan arra készül, hogy elhárítsa az országra veszélyt jelentő kihívásokat” – mondta a miniszter. Ha a hadsereg nem rendelkezik a megfelelő tudással, a szükséges képességekkel és eszközparkkal, akkor az állam is gyengül, s kiszolgáltatottá válhat – hangsúlyozta. A tárca egyik első lépése az volt, hogy megemelte a katonák illetményét, de megbecsülésük erősítése is tovább folytatódik például a felszerelésük fejlesztésével.

A most átadott Suzuki Vitarák hivatottak felváltani a korábbi szolgálati gépjárműveket. A miniszter ezt komoly áttörésnek nevezve kijelentette: a munka nem áll meg, még további háromszáz járművet adnak majd át, így az új autók száma eléri az ötszázötvenet. A beszerzésnél szempont volt az is, hogy hazai gyártású járműveket vásároljanak, ugyanakkor nagyon kedvező áron jutottak hozzá a Vitarákhoz, amelyek a különböző alakulatokhoz kerülnek. A 120 lóerős, 1600 köbcentiméteres benzinmotoros, EURO-6 környezetvédelmi besorolású autók beszerzésével a honvédelmi tárca a lehető legjobb minőségű és felszereltségű járműveket vásárolta meg. „Ez egy új időszak a Magyar Honvédség életében, ezt a munkát kell folytatni; megérdemlik a katonáink, és fontos, hogy a biztonságot továbbra is garantálják, és a hadsereg fejlesztése során arra fogunk törekedni, hogy a jövő kihívásaira is megtaláljuk a válaszokat a magyar emberek biztonságának megőrzése érdekében” – zárta szavait a miniszter.

Elhangzott az is: a jelenleg hadrendben álló személygépkocsik zöme majdnem húsz évvel ezelőtt került a honvédséghez. Így a Suzuki Vitarák az 1990-es évek végén hadrendbe állított, gyakran már félmillió kilométert futott Opel, Volkswagen és Skoda típusú járműveket váltják fel. A Suzuki gyár 1991 óta Esztergomban üzemel, s hozzájárul a magyar gazdaság teljesítményéhez. Az új autók mindennel rendelkeznek, ami a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen: egyebek mellett van bennük ABS blokkológátló, ESP elektronikus menetstabilizátor, valamint tempomat is.

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.