2023. 12. 10.
Judit
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az alakulatoknál is a forradalom hőseire emlékeztek

2019. 03. 18., 09:18

A Magyar Honvédség az 1848-49-es forradalomban és szabadságharcban született, így természetesen az alakulatoknál is megemlékeztek a nagy elődökről.

MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár / MH Katonai Rendészeti Központ

img_9539.jpg

Az MH BHD és az MH KRK közös állománygyűlésen emlékezett meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetének 171. évfordulójáról 2019. március 13-án a budapesti Petőfi Sándor laktanyában.

img_9516.jpg

A rendezvényen Ráczné Zeher Orsolya százados, az MH BHD Biztonságtechnikai Alosztály megbízott alosztályvezetője tartott ünnepi beszédet. „Egy nagyszerű korban nagyszerű emberek egy közös ügyért összefogtak, és nagyszerű tetteket hajtottak végre. A márciusi ifjak az egész magyarság összefogásával követendő értéket teremtettek. A küzdeni akarásuk nekünk, mai magyar embereknek is irányt tud mutatni a hétköznapokban” – hangzott el. A Honvédszakszervezetet Bazsik István alelnök képviselte az ünnepségen.

Az ünnepi beszédet követően Baráth Ernő dandártábornok, az MH BHD dandárparancsnoka és Mergancz Sándor dandártábornok, az MH KRK központparancsnoka elismeréseket adott át. Zárásként a Honvéd Férfikar előadását hallgathatta meg a közönség.

img_9575.jpg

 

MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ

rkkk1.jpgÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központjában, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt.

A forradalom és szabadságharc 171. évfordulójára ünnepi állománygyűlés keretén belül emlékeztek meg Balatonakarattyán. Dr. Süli Attila őrnagy, a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum tanácsosa ünnepi beszédében méltatta az 1848-49-es eseményeket, melyet követően Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke és Markovics Tamás, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének alelnöke zászlószalagot adományozott az MH RKKK csapatzászlajára.

Az alakulat parancsnoka, Piros Ottó ezredes csapatérmet, emléklapot és emléktárgyat adományozott elismeréséül, majd ünnepi zenés-prózai műsort adott Czakó Ádám, Schupp Gabriella és Békefi László előadóművész.

rkkk2.jpg

 

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.