2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Beszámoló a Honvédszakszervezet XVII. országos horgászversenyéről

Beszámoló a Honvédszakszervezet XVII. országos horgászversenyéről
Hosz  |  2023. 06. 20., 13:11
Beszámoló a Honvédszakszervezet XVII. országos horgászversenyéről

A Honvédszakszervezet XVII. országos horgászversenyét 2023. június 16-17-én, a Tatai alapszervezetének közreműködésével, Tatán a Bakodi tónál rendezték meg.

Napsütés fogadta a 48 fő résztvevőt és 15 fő segítőt (Tatai asz.), akik az ország több helyőrségéből érkeztek a Honvédszakszervezet XVII. Országos Horgászversenyére. A szervezetünk meghívására több LIGA tagszervezet is részt vett a versenyen. A sporteseménynek majdnem minden kedvezett, időben megérkeztek a lelkes csapatok, remek volt a szervezés, az időjárás is kegyeibe fogadta horgászainkat.

A rendezvényen megjelenteket Czövek János elnök köszöntötte, majd megemlékezett Bakodi Zoltán nyá. ezredes (1923-2003) a Hosz nyugállományi tagozatának egykori elnökének, Klapka György Horgászegyesület alapító tagjának, a Tó névadójáról. Kiemelte a Honvédszakszervezet elnöke, hogy ez a rendezvény is annak a rendezvénysorozatnak az egyik állomása, amelyek a 175 éves Magyar Honvédség évfordulója alkalmából kerülnek megrendezésre. Kérte, hasonló nagy számban jelenjenek meg tagjaink a következő rendezvényeinken is. Ezek megtalálhatók a HOSZ honlapján.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

Szendrei Zoltán alelnök tájékoztatója után Orsós Zsolt a versenyzőknek tartott rövid ismertetőt a tóról és legfontosabb tudnivalókról. Horváth Józsefné Ica Alapszervezet vezető, a rendezvény háziasszonya tájékoztatta a megjelenteket a 24 órás versennyel kapcsolatos étkezésről, a főbb időpontokról, majd a sorsolást követően 16.00 órakor elkezdődött a csapatok között a verseny.

A tó minden partszakaszát elfoglalták a horgászok a verseny kezdetét jelző dudaszó után huszonnégy óra állt rendelkezésre, hogy a legtöbb halat begyűjtsék hálójukba. Gyűltek a halak, igaz először csak az apraja jött a szákokba, pedig sokan a pontyoktól remélték a jó eredményt. A versenyen nem dőltek meg az országos fogási rekordok, de a jó hangulat, a gyönyörű környezet, kárpótolta a csapatokat. A versenyzők összesen több mint 97,577 kg halat (ponty, amur, kárász) fogtak ki a tóból és 1469 db törpeharcsát.

A verseny végét újra dudaszó jelezte, majd a versenybizottság által a verseny során elvégzett hivatalos mérlegelést összesítették és ennek alapján:

I. helyezett csapat: Horgászműhely          27,922 kg.

(Kiricsi József, Bürszem Norbert, Podhorszki István)

II. helyezett csapat: Feketegyémántok      19,145 kg.

(Benedek Zoltán, Molnár Péter, Nagy László)

III. helyezett csapat: Becs-ka                      11,525 kg.

(Ivacs István, Bajai József, Kiss Zoltán)

 

Legnagyobb hal: Kiricsi József                           4,565 kg.

Legtöbb nemeshal: Horgászműhely (amur)              8 db.

Legtöbb törpeharcsa: Csont Team                        273 db.

 

A verseny végén az eredményhirdetésnél a díjakat Horváth Józsefné Ica, Orsós Zsolt és Szendrei Zoltán alelnök adták át.

Köszönjük a rendezőknek az áldozatos munkájukat, a résztvevőknek a sportszerű versenyzést.

 

Szöveg, fotó: Lippai Csaba

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Fogási napló - Eredmények
Fogási napló - Eredmények
Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.