2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Beszámoló a Honvédszakszervezet XVII. országos horgászversenyéről

Beszámoló a Honvédszakszervezet XVII. országos horgászversenyéről
Hosz  |  2023. 06. 20., 13:11
Beszámoló a Honvédszakszervezet XVII. országos horgászversenyéről

A Honvédszakszervezet XVII. országos horgászversenyét 2023. június 16-17-én, a Tatai alapszervezetének közreműködésével, Tatán a Bakodi tónál rendezték meg.

Napsütés fogadta a 48 fő résztvevőt és 15 fő segítőt (Tatai asz.), akik az ország több helyőrségéből érkeztek a Honvédszakszervezet XVII. Országos Horgászversenyére. A szervezetünk meghívására több LIGA tagszervezet is részt vett a versenyen. A sporteseménynek majdnem minden kedvezett, időben megérkeztek a lelkes csapatok, remek volt a szervezés, az időjárás is kegyeibe fogadta horgászainkat.

A rendezvényen megjelenteket Czövek János elnök köszöntötte, majd megemlékezett Bakodi Zoltán nyá. ezredes (1923-2003) a Hosz nyugállományi tagozatának egykori elnökének, Klapka György Horgászegyesület alapító tagjának, a Tó névadójáról. Kiemelte a Honvédszakszervezet elnöke, hogy ez a rendezvény is annak a rendezvénysorozatnak az egyik állomása, amelyek a 175 éves Magyar Honvédség évfordulója alkalmából kerülnek megrendezésre. Kérte, hasonló nagy számban jelenjenek meg tagjaink a következő rendezvényeinken is. Ezek megtalálhatók a HOSZ honlapján.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

Szendrei Zoltán alelnök tájékoztatója után Orsós Zsolt a versenyzőknek tartott rövid ismertetőt a tóról és legfontosabb tudnivalókról. Horváth Józsefné Ica Alapszervezet vezető, a rendezvény háziasszonya tájékoztatta a megjelenteket a 24 órás versennyel kapcsolatos étkezésről, a főbb időpontokról, majd a sorsolást követően 16.00 órakor elkezdődött a csapatok között a verseny.

A tó minden partszakaszát elfoglalták a horgászok a verseny kezdetét jelző dudaszó után huszonnégy óra állt rendelkezésre, hogy a legtöbb halat begyűjtsék hálójukba. Gyűltek a halak, igaz először csak az apraja jött a szákokba, pedig sokan a pontyoktól remélték a jó eredményt. A versenyen nem dőltek meg az országos fogási rekordok, de a jó hangulat, a gyönyörű környezet, kárpótolta a csapatokat. A versenyzők összesen több mint 97,577 kg halat (ponty, amur, kárász) fogtak ki a tóból és 1469 db törpeharcsát.

A verseny végét újra dudaszó jelezte, majd a versenybizottság által a verseny során elvégzett hivatalos mérlegelést összesítették és ennek alapján:

I. helyezett csapat: Horgászműhely          27,922 kg.

(Kiricsi József, Bürszem Norbert, Podhorszki István)

II. helyezett csapat: Feketegyémántok      19,145 kg.

(Benedek Zoltán, Molnár Péter, Nagy László)

III. helyezett csapat: Becs-ka                      11,525 kg.

(Ivacs István, Bajai József, Kiss Zoltán)

 

Legnagyobb hal: Kiricsi József                           4,565 kg.

Legtöbb nemeshal: Horgászműhely (amur)              8 db.

Legtöbb törpeharcsa: Csont Team                        273 db.

 

A verseny végén az eredményhirdetésnél a díjakat Horváth Józsefné Ica, Orsós Zsolt és Szendrei Zoltán alelnök adták át.

Köszönjük a rendezőknek az áldozatos munkájukat, a résztvevőknek a sportszerű versenyzést.

 

Szöveg, fotó: Lippai Csaba

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Fogási napló - Eredmények
Fogási napló - Eredmények
Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.