2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Borka Istvánra, a Honvédszakszervezet halottjára emlékeztünk

2019. 10. 17., 14:40

Borka István (1956-2009) sajnos már tíz éve nem lehet közöttünk. A Honvédszakszervezet halottjára, az Egység újság (Rétsági Szemle) alapítójára, volt alelnökünkre, főtitkárunkra emlékeztünk a közelgő Halottak Napja alkalmából…

 

Borka István (1956-2009) az Egység újság (Rétsági Szemle) alapító főszerkesztője, majd később a Honvédszakszervezet főtitkára és alelnöke volt. Nem csak szerkesztette az újságot, hanem tollából folyamatosan jelentek meg cikkek a Honvédszakszervezetről és munkája során rengeteg segítséget, támogatást adott a Hosz tagjainak. 

Borka István alezredes munkáját minden beosztásában nagy szorgalommal, rendkívüli szakmai hozzáértéssel és lelkiismerettel végezte. Számos elismerésben és kitüntetésben részesült katonai tevékenységének eredményeként.

2019. október 15-én Borka Istvánné Margó, Czövek János elnök és Klopfer Szandra asszisztens a bagi köztemetőben helyezett el koszorút sírjánál, majd egy perces néma csenddel emlékeztek rá. 

A rövid megemlékezés után a Hosz elnöke kötetlen beszélgetést folytatott Margóval, aki jelenleg is a Honvédszakszervezet tagja. A beszélgetés során nemcsak az érdekvédelmi munkáról és a Honvédszakszervezetről esett szó, hanem a gyermekekről, unokákról és a családról is.

Szöveg és fotó: Klopfer Szandra

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.