2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Célba tekert a sereg

2022. 05. 16., 15:20

Két nap alatt kétszáztíz kilométert tekerve ért vissza a keszthelyi célba a tizedik „Tekerj a sereggel!” elnevezésű kerékpártúra mezőnye május 15-én, vasárnap délután.

A túra második napján az ötszázötven résztvevő a balatonakarattyai Honvédüdülőből indulva a déli parton keresztül tekert vissza a Keszthelyen felállított célállomásra. Teljesítményük elismeréseként a célba érkezők emléklapot és érmet vehettek át a szervezőktől. A túrázókkal beszélgetve a résztvevők dicsérték az ezúttal is remek szervezést, és hálát adtak a kiváló időjárásért is.Ugyancsak teljesítette a távot – egyes rajtszámmal indulva – Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára, aki először tekerte körbe a Balatont.

„Ez a kerékpártúra régebb óta szerepelt a bakancslistámon, és most már kihúzhatom. Minden rendben volt a két nap során, nagyon élveztem a tekerést a sereggel” – összegezte kérdésünkre élményeit az államtitkár.

A „Tekerj a sereggel!” kerékpártúra két fő célja az egészséges, sportos életmód népszerűsítése, valamint a honvédség és társadalom kapcsolatának erősítése. A szervezők szerint idén is sikerült mindkét célt elérni.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.