2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egy hír margójára…

2022. 01. 25., 14:34

Az elmúlt napokban többen megkerestek, hogy mi az igazság az egészségügyi feladatokat ellátó katonák és a rendőrök közötti bérkülönbségről megjelent hírrel kapcsolatban…

Véleményem szerint itt nem az a kérdés, hogy rendőr vagy katona kapja-e a pótlékot, hanem egészségügyi feladatot ellátó, vagy sem. Az elmúlt héten megjelent rendelkezés ugyanis - nyomatékosan - nem általában a honvédek pótlékára vonatkozik, hanem az egészségügyi szolgálatot teljesítőkre. A járőröző katonák, ugyanúgy ahogyan a rendőrjárőrök továbbra sem az emelt összegű pótlékban részesülnek, mivel Ők nem egészségügyi feladatot látnak el, ezért nem megalapozott az összevetés.

A Honvédszakszervezet mindig üdvözölte, ha más jogállásúak érdemi bérrendezésben és megbecsülésben részesültek. A saját tárcával történő egyeztetések során minél jobb eredmény elérésére törekszünk és nem az elért eredmények összehasonlítására, közhangulat szítására. Bízunk továbbra is abban, hogy más szakszervezetek is hasonló szellemben tevékenykednek és minden erejükkel saját tagságuk szociális és életkörülményeinek javítása a céljuk.

Szöveg: Czövek János

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.