2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egy hír margójára…

2022. 01. 25., 14:34

Az elmúlt napokban többen megkerestek, hogy mi az igazság az egészségügyi feladatokat ellátó katonák és a rendőrök közötti bérkülönbségről megjelent hírrel kapcsolatban…

Véleményem szerint itt nem az a kérdés, hogy rendőr vagy katona kapja-e a pótlékot, hanem egészségügyi feladatot ellátó, vagy sem. Az elmúlt héten megjelent rendelkezés ugyanis - nyomatékosan - nem általában a honvédek pótlékára vonatkozik, hanem az egészségügyi szolgálatot teljesítőkre. A járőröző katonák, ugyanúgy ahogyan a rendőrjárőrök továbbra sem az emelt összegű pótlékban részesülnek, mivel Ők nem egészségügyi feladatot látnak el, ezért nem megalapozott az összevetés.

A Honvédszakszervezet mindig üdvözölte, ha más jogállásúak érdemi bérrendezésben és megbecsülésben részesültek. A saját tárcával történő egyeztetések során minél jobb eredmény elérésére törekszünk és nem az elért eredmények összehasonlítására, közhangulat szítására. Bízunk továbbra is abban, hogy más szakszervezetek is hasonló szellemben tevékenykednek és minden erejükkel saját tagságuk szociális és életkörülményeinek javítása a céljuk.

Szöveg: Czövek János

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.