2024. 02. 28. szerda
Elemér
: 391 Ft   : 362 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Esküt tettek az altisztek

2019. 07. 08., 13:43

Kétszázhatvan altiszt tett esküt július 6-án, szombaton Budapesten, a Hősök terén. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a felsorakozott katonák előtt hangsúlyozta, arra tettek esküt, hogy az országot, s a békét szolgálják.Az ünnepségen a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...

 

cikk_02.jpgA miniszter szavai szerint az altisztek megfogadták, hogy gondoskodnak a rájuk bízott katonákról, s a továbbiakban nemcsak önmagukért, de bajtársaikért, a nemzetért és az országért szolgálnak. „Egy olyan hivatást választottak, amely sok-sok megpróbáltatással, lemondással, kihívással jár (…), legyenek méltók a fogadalomtételhez, szolgáljanak ennek tudatában és szellemiségében, legyenek arra büszkék, hogy önök a Magyar Honvédséget szolgálják” – fogalmazott Benkő Tibor, hozzátéve, legyenek büszkék a hivatásukra, de maradjanak mindig szerények, készüljenek tudatosan a kihívásra, legyenek méltók az egyenruha viselésére és mutassanak példát a társadalomnak.

cikk_03.jpg

A honvédelmi miniszter rámutatott, a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programnak köszönhetően a most esküt tettek egy olyan időszakban kezdhetik meg a szolgálatot, amikor a Magyar Honvédség teljesen megújul. Ezalatt nemcsak a technikai eszközöket modernizálják a kor elvárásainak megfelelően, de a katonáknak is XXI. századi életpályát biztosítanak, amelynek része a folyamatos tanulás és felkészülés. „Az a megújulás, ami előtt áll a Magyar Honvédség lehetőséget biztosít önöknek és lehetőséget biztosít a magyar embereknek, az országnak, hogy békében és biztonságban élhessünk. Önök e nemes küldetés élén állnak. Önök kell, hogy alkossák a Magyar Honvédség gerincét, önöknek kell foglalkozniuk a katonák kiképzésével, felkészítésével és minden olyan dologgal, amely a béke ügyét szolgálja” – hangsúlyozta a miniszter.

cikk_04.jpg

Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka ünnepi beszédében úgy fogalmazott: altisztnek lenni nemcsak egy munka, hanem hivatás; a jelen altisztjei nem csupán végrehajtói a katonai feladatoknak, hanem az az elvárás velük szemben, hogy a feladatok szervezéséért és vezetéséért is vállaljanak felelősséget. Kitért arra is, az avatandók között ott álltak lövész, tüzér, műszaki, harckocsizó, híradó és logisztikus altisztek is, s ők mind egy összetartó közösség új tagjai lettek, akik számára a haza szeretete és áldozatkész szolgálata örök értéket hordoz. „Hiszem és vallom, hogy az olyan katonai értékek, mint a bajtársiasság és a csapatszellem nem csupán a Magyar Honvédség tagjainak jelentenek morális erőt, hanem a civil közösségek együvé tartozását is erősítik, ezzel pedig egy, a hazájáért elkötelezett nemzet alapját biztosítják” – fogalmazott a parancsnok. Az eskü meghatározza a jövőt, s olyan erőt ad, amely elengedhetetlen a haza védelméhez, a nemzet szolgálatához – fűzte hozzá.

cikk_07.jpg

A rendezvényen Korom Ferenc altábornagy avatási szablyát adott át Vörös Glória Szófia őrmesternek, aki a kétéves, nappali tagozatú altisztképzés keretében a legkiválóbb eredményt érte el. Az őrmester kérdésünkre válaszolva elmondta: édesapja és egy közelben élő katonanő hatására választotta az altiszti pályát. A kiképzése során a legnagyobb kihívást a záróvizsgák jelentették, hiszen ekkor – négy héten át – folyamatos nyomás alatt vannak a jelöltek. Végül sikerült elvégeznie a képzést híradó szakon, s a Budapest Helyőrség Dandárnál kezdi meg szolgálatát technikus altisztként. Legnagyobb vágya, hogy misszióban szolgálhasson, valamint, hogy részt vegyen az utánpótlás kinevelésében.

cikk_05.jpg

Az altisztavatáson jelen volt Németh Szilárd miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Szabó István, a tárca honvédelmi államtitkára. Közreműködött az Szentendre Helyőrség Zenekar és az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Különleges Díszelgő Csoportja.

cikk_06.jpg

 

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.