2023. 10. 03. kedd
Helga
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Három évtized a hazáért

2020. 03. 02., 14:25

Február 27-én, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális központban ünnepelték a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) megalapításának harmincadik évfordulóját. A rendezvényen részt vett Erdélyi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára is. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte a rendezvényen...

Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, a BEOSZ elnöke beszédében megköszönte az alapítók erőfeszítéseit, amelyeket az átalakuló Magyarországért és a Magyar Honvédségért, az érdekvédelemért és a bajtársakért tettek. Mint leszögezte: az akkor cselekvők kiváló alapot raktak le, amelyre ráépülhetett az elmúlt harminc esztendő munkája. „Elődeink új korszakot nyitó, cselekvő változások részesei akartak lenni, akik hitet tettek a hazafiság eszméjére épülő honvédelem ügyének szolgálata, a magyar katonai hagyományok ápolása, tagjainak érdekvédelme mellett, megőrizve pártpolitikai semlegességüket, függetlenségüket és szervezeti önállóságukat” – tette hozzá az elnök.

Levélben köszöntötte a szövetséget megalapításának harmincadik évfordulóján Benkő Tibor honvédelmi miniszter is. Mint emlékezteztett, egy jubileum mindig megállásra és visszatekintésre készteti az embert, de különösen igaz ez egy 30 éve eredményes, országos lefedettségű szervezet kerek évfordulóján. Kiemelte: a Honvédelmi Minisztérium az aktív szolgálatukat befejező katonák számára elindítja az obsitos- és a veterán-programot. Az előbbi a nyugállományú katonák és honvédségi alkalmazottak számára kidolgozott juttatási rendszer, utóbbi pedig a fegyveres műveleti feladatokban, külszolgálaton részt vett katonák számára kínál lehetőségeket.

A szövetséget és a megjelenteket köszöntő Erdélyi Lajos helyettes államtitkár beszédében kiemelte az aktív szolgálattól már elköszönt katonák szerepének fontosságát, a közös munka pozitív hatását a jelenkori Magyar Honvédség egyenruhásaira, a honvédelmi- és közalkalmazottakra. „A katonai hivatás nem ér véget a napi szolgálati idő befejeztével, és nem ér véget akkor sem, amikor nyugállományba vonulunk. Örömmel tapasztaljuk, hogy nyugállományú katonáink a megalakult öntevékeny szervezetekbe tömörülnek, és a megszerzett tudás, tapasztalat átadása mellett a katonai hivatásszeretetre ösztönzik a jelen Magyar Honvédségének tisztjeit, altiszjeit és katonáit” – emelte ki Erdélyi Lajos.

Az ünnepség emléktárgyak átadásával, majd Ökrös Tibor és zenekara műsorával zárult.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.