2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Három évtized a hazáért

2020. 03. 02., 14:25

Február 27-én, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális központban ünnepelték a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) megalapításának harmincadik évfordulóját. A rendezvényen részt vett Erdélyi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára is. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte a rendezvényen...

Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, a BEOSZ elnöke beszédében megköszönte az alapítók erőfeszítéseit, amelyeket az átalakuló Magyarországért és a Magyar Honvédségért, az érdekvédelemért és a bajtársakért tettek. Mint leszögezte: az akkor cselekvők kiváló alapot raktak le, amelyre ráépülhetett az elmúlt harminc esztendő munkája. „Elődeink új korszakot nyitó, cselekvő változások részesei akartak lenni, akik hitet tettek a hazafiság eszméjére épülő honvédelem ügyének szolgálata, a magyar katonai hagyományok ápolása, tagjainak érdekvédelme mellett, megőrizve pártpolitikai semlegességüket, függetlenségüket és szervezeti önállóságukat” – tette hozzá az elnök.

Levélben köszöntötte a szövetséget megalapításának harmincadik évfordulóján Benkő Tibor honvédelmi miniszter is. Mint emlékezteztett, egy jubileum mindig megállásra és visszatekintésre készteti az embert, de különösen igaz ez egy 30 éve eredményes, országos lefedettségű szervezet kerek évfordulóján. Kiemelte: a Honvédelmi Minisztérium az aktív szolgálatukat befejező katonák számára elindítja az obsitos- és a veterán-programot. Az előbbi a nyugállományú katonák és honvédségi alkalmazottak számára kidolgozott juttatási rendszer, utóbbi pedig a fegyveres műveleti feladatokban, külszolgálaton részt vett katonák számára kínál lehetőségeket.

A szövetséget és a megjelenteket köszöntő Erdélyi Lajos helyettes államtitkár beszédében kiemelte az aktív szolgálattól már elköszönt katonák szerepének fontosságát, a közös munka pozitív hatását a jelenkori Magyar Honvédség egyenruhásaira, a honvédelmi- és közalkalmazottakra. „A katonai hivatás nem ér véget a napi szolgálati idő befejeztével, és nem ér véget akkor sem, amikor nyugállományba vonulunk. Örömmel tapasztaljuk, hogy nyugállományú katonáink a megalakult öntevékeny szervezetekbe tömörülnek, és a megszerzett tudás, tapasztalat átadása mellett a katonai hivatásszeretetre ösztönzik a jelen Magyar Honvédségének tisztjeit, altiszjeit és katonáit” – emelte ki Erdélyi Lajos.

Az ünnepség emléktárgyak átadásával, majd Ökrös Tibor és zenekara műsorával zárult.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.