2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hódmezővásárhelyen is megkezdték a védőoltások beadását

2021. 01. 14., 08:46

Az egészségügyi szakállomány oltásával, január közepén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében is megkezdődött a COVID elleni vakcinák beadása.

A hódmezővásárhelyi laktanyában először az Egészségügyi Központban dolgozó, valamint az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék határvédelmi feladatokba bevont egészségügyi szakszemélyzetének oltása kezdődött meg, így a napokban összesen negyvenketten kapták meg a védőoltást.

Borbényiné dr. Pusztai Erzsébet orvos alezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Egészségügyi Központjának parancsnoka elmondta, hogy a központ katonái szélesebb rálátással rendelkeznek az oltóanyaggal és az oltás elmaradásának kockázataival kapcsolatban, így az egészségügyi szakszemélyzet többsége igényelte a védőoltást. Természetesen azok most nem vették fel a vakcinát, akik három hónapon belül igazoltan COVID fertőzésen estek át.

„Elkötelezetten oltáspárti vagyok és az oltóanyag hatásmechanizmusát is áttanulmányoztam. Ezek alapján meggyőződésem, hogy a védőoltás hatásos és a véleményemet a különböző kutatások és a meglévő tapasztalatok is bizonyítják” – mondta Pusztai alezredes.

Akit beoltottak az kapott egy oltási kártyát, amely tartalmazza a vakcina gyártási számát és a második oltás időpontját is.

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.