2023. 12. 09. szombat
Natália
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ismét véradás volt Székesfehérváron a Nagysándor József laktanyában

2020. 07. 01., 08:07

Három hónap kényszerpihenő után ismét véradás volt Székesfehérváron a Nagysándor József laktanyában, a MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred szervezésében.

Három hónap kényszerpihenő után ismét véradás volt Székesfehérváron a Nagysándor József laktanyában, a MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred szervezésében.

 

A koronavírus vészhelyzet feloldását követően ismét a Nagysándor József laktanya rendezvényterme adott otthont a véradásnak. Molnár Dorottya, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetének véradásszervező koordinátora és Grell Norbert főtörzsőrmester (MH43. hír és vt.e.) véradásszervező felhívására 2020.06.26-ra és 2020.06.29-re meghirdetett véradásra mintegy 200 fő regisztrált.

 

A nagy létszámú jelentkezők között vannak rutinos véradók, akik jó példával szolgálnak a fiataloknak. Ilyen véradónk Csepeli Gyula honvédségi alkalmazott, aki 29-én 97. alkalommal nyújtotta a kezét embertársai megsegítésére, illetve kiemelnénk a hölgyeknél Bartusné Firnix Zsuzsannát, aki ezen a szép napon 75 alkalommal adott vért a rászorulók részére. Természetesen mindig vannak új véradók is, akik részt kívánnak venni a szervezett véradáson. Ilyen volt a mostani rendezvényen Tóth István szakaszvezető, akinek emléklappal köszöntük meg első véradását.

 

vér nélkülözhetetlen a rászoruló betegek gyógyításában, az életmentésben. A tudomány mai állása szerint a vér semmi mással nem pótolható, mesterségesen nem előállítható, csak véradással pótolható. A hazai egészségügyi intézmények ellátása éves szinten nagyságrendileg 390 000 véradással biztosítható, így a folyamatos, biztonságos ellátáshoz - munkanapokra lebontva - napi 1600-1800 véradóra van szükség.

Következő szervezett véradás 2020. július 16-án, csütörtökön lesz a fehérvári laktanyában.

 

Szöveg és fotó: Grell Norbert

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.